Combate frica de aspirator a animalutului tau

by - luni, martie 07, 2016

Acest articol este scris pentru SuperBlog 2016 si poate dauna grav sanatatii. Inainte de a citi acest articol va rugam sa luati animalul de companie in brate, sa va echipati cu un carnetel de notite si sa luati aminte pentru a evita eventualele reactii adverse. 
Atentie! Acesta este un pamflet doar in proportie de 5%, restul intamplarilor nu sunt fictive, ci apartin realitatii contemporane. 
In caz de reactii adverse, se recomanda consultul specialistului MarketOnline si accesarea de promotii incendiare. Spor la shopping!

Sa ne intoarcem in trecut...

Au trecut zile in sir si ani la rand de cand Tomas mi-a sters lacrimile prima oara, de cand a jucat pe acelas ritm de dans la majoratul meu si de cand mi-a salvat casa de la inundatie. Este incredibil cum un ghem de blana poate fi un adevarat erou. 
Recomand tuturor un animal de companie, in special un caine sau o pisica. Este chestia aia mica (e ditamai motanul, dar cu siguranta gasesti un loc pentru el in patul tau) care cere mangaiere si iubire, care-ti roade cu splendoare adidasii preferati, chestia aia mica si firava care care isi ascute gherutele de coltul canapelei stricandu-ti tesatura si modelul favorit. Dar in fond, e un animal care va sti sa te iubeasca si sa-ti fie fidel tot restul vietii sale.

Cum spuneam, Tomas e fermecator. Cand stai pe telefon sau pe tableta si nu-l bagi in seama se serveste sigur cu iubire: iti baga mainile in cap, te smotoceste bine, te mai musca putin si apoi te lasa in pace. E sigur ca l-am observat de data asta si foarte convingator de faptul ca nu voi mai trece cu vedere prezenta sa. Este extrem de grijuliu si atent cu sine.

Intr-o zi cu soare (nu mai cunosc notiunea timpului, dar e bine ca era zi si nu noapte), mi-am pus in cap hotarata sa incep o curatenie generala, acel tip de curatenie cu fulgi de praf ce alearga de pe mobila catre canapea, cu fire de par ce danseaza de pe Tomas pe covor, ce abia de le vezi intr-o lumina puternica, varuit, scuturat si periat covoare etc. 

Cred ca-i cazul sa scot aspiratorul de la naftalina si sa-l pun in functiune. Cum nu prea am timp, obisnuiesc sa folosesc sfanta matura de-i place lui Tomas s-o ciufuleasca seara. Astazi e doar a lui! Is pregatita sa ma asez calare pe aspirator si sa castig “razboiul de independenta” cu dezordinea din casa.
Am o mica problema....A trecut ceva vreme de cand n-am mai folosit un aspirator. Oare cum functioneaza? Ma rog, nu poate fi atat de greu!
Trebuie conectat la priza, apoi apas butonul magic si fas, fas, treaba-i gata cat ai zice peste. 
Tomas il percepe ca un strain. Se roteste in jurul sau, ii tranteste doua cozi peste cablu si vede ca nu zice nimic.

-E in regula, Tomas! E doar un aspirator! Nu ai de ce te teme!



Mior, mior, miorlau! Mrr...

Nu pare a fi prea fericit de tovarasul aspirator, dar cred ca la viata sa a cunoscut destula tehnologie. Imi place sa vad ca e un motan modern si inteligent, asa, ca mine.
Zic sa-l bag in priza dar trag de cablu si vad ca fuge inapoi. Pun un picior pe aspirator (ma gandesc ca-i vechi, merge mai greu si trebuie sa trag de cablu mai tare) si trag cu toata forta. Iese afara dar se furiseaza iar inapoi.

 Tomas devine agitat, eu cred ca voi fi extrem de epuizata dupa ce voi termina treaba (imi dau seama dupa cum am inceput).
Intr-un final, dupa vreo 5 minute (cred ca au fost 30 de minute, dar dupa cum spuneam, nu mai am notiunea timpului), reusesc sa-l bag in priza si sa-l pornesc.

Tomas a luat-o razna! Parul matasos si stralucitor s-a transformat intr-un par cu gel. Sa-l linistesti, sa-l convingi ca nu este nimic ingrijorator si ca nu-i va face rau? Nici vorba, Tomas e cu adevarat furios!
In blana sa alba incep sa se formeze pete negre. Ochii ii sunt mari cat doua borcane si ghiarele abia asteapta sa-i vina de hac.

Ia pozitia de atac si sare pe furtun. Il boxeaza bine dar totusi vede ca aspiratorul inca aspira si ca furtunul se misca necontenit.
Si Tomas are aspiratiile sale. Asa cum si eu imi doresc in acest moment sa pocnesc din degete si totul sa straluceasca, asa si el la randul sau: vrea sa scape de acest aspirator cu orice pret. Si pe mine ma intereseaza cu adevarat sa-l vad pe Tomas fericit.


 Te intrebi probabil ce faceam eu in momentul acela. Trebuie sa intelegeti un lucru: cand Tomas este furios, nimic nu-i sta in cale asa ca singura solutie a fost sa-l scot din priza si sa-l duc pe Tomas intr-o alta incapere (asta dupa ce la curatat de praf fara voia sa).
O patura de praf se ivi la orizont. 
Hapciu, zisa-i eu, asmatica numarul unu. Trec la matura, dar ma apuca o serenada fantastica in jurul acesteia. Treaba se prelungeste prea mult. Trebuie sa respar cumva aspiratorul cat sa-mi duc curatenia la bun sfarsit.
.
Dar de ce s-a oprit?
Sa-l chemam pe vecinul ca el e specialist, dar intre timp, pana vine el, trebuie sa-l consult si eu putin. 
Incerc sa-i fac o expertiza. De ce nu mai porneste? S-a rupt cablu? S-a defectat ceva? Oare am incurcat butoanele? Totul este posibil. Mi s-a intamplat de multe ori sa incurc butonul de “Enter” cu cel de “Delete”. Nu-mi spune ca tu n-ai patit-o...

Si cand sa-l deschid pentru verificare, hop si vecinul in spatele meu, plin de patura de praf, proaspat scoasa din motor, precum colacii din cuptor.

- Vecino, da asa primire? Ti-am zis sa-l lasi ca vin eu si aflam cauza problemei!
- Dar cred ca am reusit sa o descopar eu, nu-i asa?
- Sunt convins...(era ferm convins ca sunt stapana pe situatie).

Si totusi, aspiratorul nu mai pornea. Ce era de facut? Verifica vecinul putin si dupa 5 minute descoperim: sacul era plin.
Schimbam sacul. Tot nu merge. Tomas se agita prin bucatarie si “canta“ hapciu de zor. Nici cand doarme nu sforaie la fel de intens precum stranuta acum (crede-ma pe cuvant, Tomas este expert in “arta sforaitului”).
Nu vrea si nu vrea. Si n-am sa-mi bat capul prea mult ca ma plictisesc prea tare chestiile tehnice. 

Morala este ca am nevoie de un aspirator care sa nu mi-l transforme pe Tomas  in “razboinicul intergalactic stelar” si care sa fie capabil sa transforme casa intr-un adevarat palat, in doi timpi si trei miscari. Si nu doar o data ci de de fiecare data cand am nevoie, ca un om modern.

Ma intereseaza ceva cu abilitatea de a aspira cele mai mici particule ce pot provoca probleme ale cailor respiratorii si totodata ceva care sa nu depaseasca cu mult pragul audibilitatii. Stiai ca zgomotul perceput de animale este de zeci de ori mai puternic fata de cel perceput de om?  Atunci cand detii un animal este important sa tii cont si de problemele tale dar si de nevoile animalutului tau.

Astfel se explica de ce Tomas a luat-o razna.
 Cred ca un aspirator cu filtru de apa ar fi perfect (zise non-experta)! Incerc sa respect indicatiile vecinului care mi-a recomandat un astfel de aspirator, ce pare a fi si ceva mai silentios.

Dar unde sa gasesc un asa aspirator? Parca in magazinul MarketOnline.ro vazusem ceva de genul acesta.
A, da...mi-am amintit! Intradevar magazinul acela avea aspiratoare profesionale si tot felul de tehnologii avansate.!


Tomas pare incantat de noua idee. Dar ce aspirator sa aleg? Cum il aleg pe cel mai bun si la un pret cat mai acceesibil?

Tomas incearca sa-mi spuna ca Rohnson Aquatech R144 arata destul de bine si e la un pret extrem de mic, fiind redus cu mai bine de 30% din valoarea sa initiala. Pe mine nu ma intereseaza foarte mult acest aspect, ci cum functioneaza.

Unic in univers, mi-a atras atentia faptul ca acest aspirator are tehnologia de filtrare cu apa. Exact ce vroiam! De asemenea are un consum foarte mic de energie ceea ce inseamna confort sporit, un aer mai proaspat imrepuna cu o factura mai “subtire” la energie electrica. 


Este multifunctional. Fie ca vreau  sa-l folosesc pentru covor sau pentru gresie, pentru a aspira simple particule de praf , ce patrund cu usurinta chiar si in spatiile greu accesibile pentru a indeparta mizeria si particulelecare ne pot afecta pe toti. Praful este unul dintre cei mai periculosi poluanti. Pe langa disconfortul creat, acesta poate duce la aparitia unor boli destul de grave.

Modelul R144 contine un filtru HEPA care absoarbe particulele ce depasesc dimentiunea de 0,3 microni, adica 0,0003 milimetri, cat o nano-spirala preistorica descoperita in Muntii Ural in 1992. Perfect pentru oamenii alergici sau asmatici sau pur si simplu pentru cei care aleg tehnologia la standardele cele mai ridicate! 
E fantastic ca absoarbe totul, filtrand impuritatile in apa si nepermitandu-le sa revina in mediu, asa cum ar face-o un alt aspirator antic. Pare a fi specialistul in curatenie si sanatate. Asa definesc eu un aer curat si o viata fericita! 

Ce zici Tomas? Il luam?

Miau!


You May Also Like

0 comments