Freon la datorie

by - miercuri, martie 23, 2016

Primiți cu freonul? Când ți-ai revizuit ultima oară instalația auto? 

Dacă nu ești familiarizat cu acest termen, dă-mi voie să te lămuresc. Freonul este un element absolut esențial. De la frigidere, la sistemele de climatizare sau la freon mașină, toate aceste elemente au la baza principiului de funcționare freonul și sunt esențiale în contemporan. Nu-i așa?


Freonul nu este niciun magician și niciun element tehnic care te ajută să-ți satisfaci anumite nevoi casnice. În schimb, freonul este strâns legat de stația de climatizare a locuinței tale sau a mașinii și de confortul și sănătatea ta. Este o substanță chimică, un agent de răcire cu comportament specific, care te va ajuta să menții echilibrul temperaturii și confortul, oricând și oriunde ai nevoie.




Afară sunt -15 grade. Mi s-au aplecat țurțurii pe nas. Apar primele semne de răceală și sper că pană la servici voi reuși să mă mai încălzesc puțin. Ce-aș mai savura o cană de vin fiert... Prietenia mea cu frigul este dezlănțuită! 

 Specialiștii recomandă o temperatură de 20-21 grade în autovehicule pe perioada iernii, pentru a evita aburirea geamurilor și accidentele datorită vizibilității reduse.
Problemele apar atunci când instalația de climatizare nu mai funcționeaza corect sau complet. Mare necaz!


Acest aspect este valabil și vara, când în zilele toride nu sunt mai puțin de 32-36 grade sau mai mult și când în speranța unui mediu fermecător și răcoritor, sperăm ca ne vom regasi echilibrul temperaturii corporale,implicit confortul. 
Nu este deloc placut să te strecori la drum lung sau scurt într-o mașină,  când temperaturile sunt cu mult  peste limita suportabilității și să te transformi într-o 
"placintă" proaspăt scoasă din cuptor, înfierbântată până la refuz și cu mireasma de rigoare, pe care trebuie s-o suporți pentru ca nu ți-ai facut recent o încărcare cu freon.
Deloc elegant sau plăcut pentru oricare dintre noi, corect?

Da instalația de climatizare nu funcționeaza cum trebuie, fiisigur că una din pricipalele probleme poate fi freonul. Prin urmare ai nevoie de o încărcare cu aer condiționat,binențeles,cu freon. 

Primul impuls este acela de a deschide geamurile mașinii, dar știai că toată căldura din exterior pătrunde înăuntru? 
În plus, apar nevralgiile sau acea problemă legată de "curent", văzută în popor mai mult saumai puțin fictivă. Durerea de masele este insuportabilă, mai ales dacă ai și cativa pasageri care au probleme în ceea ce privește acest aspect, iar o durere de cap poate fi la rândul ei lafel de insuportabilă


Mașina este un "accesoriu" mult visat. În prezent două familii din trei au îposesie un 
autovehicul.
 Într-adevăr, o mașina este o investiție enorm de bună, care te poate ajuta sa-ț
rezolvi nevoile șproblemele în timp record, evitând cozile în stațiile de autobuz, pregatirea bagajelor contra timpetc.
Mina personală cere la rândul ei grijă și implicare, ca orice alt lucru din viața noastră.
 Frecvent trebuie realizate revizii și după caz, o dată cu trecerea anilor, randamentul de
 funcționare al acesteia va fi tot mai scazut. 
Va fi necesar să înlocuiești instalații întregi și multe alte componente. Important este să 
beneficiezi de confort și de sănătate în fiecare zi.


Freonul este unul din acele aspecte prioritarecare-ți poate prelungi durata vieții și performanța de funcționare a autovehiculelor
De asemenea, pe langă variația temperaturilor de la un sezon la altul, în timp, aerul capătă un alt miros. Poți evita aspectele neplacute prin a-ți revizui instalația de climatizare și prin a face o curățare de mirosDesigur, n-ar strica pentru o eficiență mai ridicată și o reîncărcare cu freon.




Sub deviza "Comod, rapid și ieftin", putem alege echipa freon auto București, o echipă 
specializată pentru o igienizare de aer condiționat auto în mod profesionist, de care orice posesor al unui autovehicul are 
nevoie. 
Tu te programezi, experții vin la domiciliu (după caz) și iți analizează instalația, 
urmând ca prețul de încărcare freon să fie stabilit în funcție de serviciile oferite. 

Încărcarea în instalația AC cu freon este la acelaș preț indiferent că ai nevoie de o încărcarecompletă sau doar de o completare.



Nu uita că de sistemul de climatizare depinde și sănătatea ta și a pasagerilor tăi. Un aer 
bogat în impurități este un mediu favorabil pentru dezvoltarea bacteriilor ce pot produce diferite afecțiuni. 
Se știe că prin intermediul aerului poluanții sunt maiușor transportațîn organism. 
Avem servicii de calitate, experți, avem o sănătate de care suntem răspunzători, atât pentru noi câși pentru cei din jur. Să nu uităde confortul pe care ni-l facem singuri.


Articol scris pentru SuperBlog 2016.

You May Also Like

1 comments

  1. Acum cand am citit postarea ta ma intreb daca mai am freon la masina, am avut de curand un incident cu ea si nu m-am gandit sa verific daca mai functioneaza aerul conditionat :D

    http://butterfly9999.blogspot.ro/

    RăspundețiȘtergere