Reinventand ciorba de gaina: Supa cu galuste si Maggi.
Sa vedeti ce mi-a trecut prin cap ieri, cand munceam de zor la ciorba cu gaina de casa. Dintre toate ciorbele si supele existente, preferata mea este supa cu galuste. Este usor de preparat si la fel de usor de savurat. Cel mai important lucru este acela ca niciodata nu dau gres la galuste si ele se termina primele. Hai sa vezi cum am reinventat ciorba de ieri.
Inainte de a adauga borsul, am pus deoparte o craticioara cu supa. Astfel, supa de azi chiar a fost facuta in doi timpi si trei miscari. Daca pornesti de la zero, ai nevoie de aceleasi ingrediente ca in reteta precedenta, daca procedezi ca mine, iata ce ai nevoie:
- cub Maggi, cu aroma care-ti place (eu am ramas la cele de gaina);
- 3 linguri gris/ou;
- un galbenus-doua;
- un varf de sare;
- o lingura de ulei.
Cum prepari:
Separi albusul de galbenus si bate albusul bine pana se transforma intr-o spuma. Apoi, adauga peste galbenusul batut o lingura de ulei pe care o freci bine, un varf de sare si albusul spuma. La final, adauga din ploaie amestecand continuu, circa doua-trei linguri cu varf de gris. Va iesi o compozitie omogena, usor cremoasa. Pentru ca sa iasa galustele cat mai pufoase, pune amestecul la frigider circa 10-15 minute.
Apoi, da un clocot la supa, timp in care adaugi un cub de Maggi, daca nu ai adaugat deja, iar cu ajutorul a doua linguri, formeaza galuste mici (ale mele au iesit destul de babane, dar sunt la fel de bune) pe care sa le adaugi in supa. Unii adauga galustele dupa ce supa a fiert si au tras oala de pe foc. Nu stiu care este cea mai corecta metoda, dar eu am pus galustele cand supa fierbea, ca sa nu mi se desprinda (la mine doar asa functioneaza). Poti lasa 5 minute sa stagneze supa si apoi sa o mai pui la foc pentru 5 minute.
Asta este tot ce ai de facut! Pofta buna!
Inainte de a adauga borsul, am pus deoparte o craticioara cu supa. Astfel, supa de azi chiar a fost facuta in doi timpi si trei miscari. Daca pornesti de la zero, ai nevoie de aceleasi ingrediente ca in reteta precedenta, daca procedezi ca mine, iata ce ai nevoie:
- cub Maggi, cu aroma care-ti place (eu am ramas la cele de gaina);
- 3 linguri gris/ou;
- un galbenus-doua;
- un varf de sare;
- o lingura de ulei.
Cum prepari:
Separi albusul de galbenus si bate albusul bine pana se transforma intr-o spuma. Apoi, adauga peste galbenusul batut o lingura de ulei pe care o freci bine, un varf de sare si albusul spuma. La final, adauga din ploaie amestecand continuu, circa doua-trei linguri cu varf de gris. Va iesi o compozitie omogena, usor cremoasa. Pentru ca sa iasa galustele cat mai pufoase, pune amestecul la frigider circa 10-15 minute.
Apoi, da un clocot la supa, timp in care adaugi un cub de Maggi, daca nu ai adaugat deja, iar cu ajutorul a doua linguri, formeaza galuste mici (ale mele au iesit destul de babane, dar sunt la fel de bune) pe care sa le adaugi in supa. Unii adauga galustele dupa ce supa a fiert si au tras oala de pe foc. Nu stiu care este cea mai corecta metoda, dar eu am pus galustele cand supa fierbea, ca sa nu mi se desprinda (la mine doar asa functioneaza). Poti lasa 5 minute sa stagneze supa si apoi sa o mai pui la foc pentru 5 minute.
Asta este tot ce ai de facut! Pofta buna!
Delicios.
RăspundețiȘtergereCel mai bun medicament cand ai gripa.
RăspundețiȘtergereSi postarile cu haine?Corect,trebuie sa si mancam.. :) Sanatate.Aida Dolce
RăspundețiȘtergere