"Primul Contact" si traduceri extraterestre

by - luni, noiembrie 14, 2016

Mama avea o vorba: "Sa nu-ti fie frica niciodata de intuneric, ci de ceea ce se ascunde in el. Dar nici de necunoscut sa nu te temi, ci de adevarata sa insemnatate".
"Arrival - Primul Contact" este unul dintre filmele proaspat lansate pe marele ecrane. Avanpremiera a avut loc pe data de 11 noiembrie 2016 sub distributia unor actori de exceptie precum Amy Adams, iar filmul se anunta a fi o productie de un succes deosebit. Poate chiar va fi nominalizat drept filmul anului, dar pana la vizualizare, lasam loc de simple interpretari.

Intreaga cariera a actritei a pornit cu un simplu job ca chelnerita, urmand sa castige atentia publicului prin debutul "Drop Dead Goorgeous" in 1999. Amy Adams a capatat treptat atentia publicului, devenind una dintre cei mai talentate si iubite actrite ale momentului. Prestanta acesteia a fost nominalizata in numeroase randuri la Oscar, iar anul 2016 aduce in prim plan o productie science fiction care se anunta a fi un total succes pentru renumita actrita si pentru industria filmului.


Ne putem imagina Apocalipsa in zeci de mii de feluri, dar daca dincolo de tot ceea ce cunoastem exista o alta lume cu o inteligenta aparte? Cum ar fi ca tot intregul scenariu apocaliptic si ditructiv de care tot auzim, sa fie un simplu rod al imaginatiei noastre, iar lumea nevazuta, extraterestii, sa fie o lume menita a ne apere planeta de ceva cu totul si cu totul neobisnuit?

Parerea mea este ca trailer-ul "Arrival" lasa loc de multe interpretari si pana va fi disponibil unei largi vizualizari in cinema sau online, ne putem imagina ce ar fi cu adevarat extrateresti, cum am putea comunica cu ei, cum am putea sa le aflam intentiile si rolul acestora in Univers.

11.11.2016: Istoria se rescrie. Nava mama coboara pe Pamant. Interactiunea cu extraterestri.

Numele meu este Dr. Louise Banks. Trebuie sa gasesc o cale de a comunica cu o noua civilizatie nemaintalnita - extraterestrii. Este o chestiune extrem de sensibila, care poate pune in joc viata intregii planete. Propun in primul rand abordarea cu tact, astfel incat mesajul transmis sa poata fi receptat printr-o cale prietenoasa. Putem folosi numeroase tehnologii de ultima ora, dar utilizarea unui convertor audio cu capacitatea de a masura frecventele si undele electromagnetice produse de vibratia sunetelor, pe care mai apoi sa le reproduca in aceeasi maniera pentru ambele tabere, este cea mai simpla si invaziva cale de comunicare cu extraterestrii. Astfel am putea crea o noua limba, pe intelesul tuturor.

Presupunand ca extraterestrii ne-au studiat milioane de ani, poate ar fi suficient o ceremonie cu tot felul de incantatii stravechi si dansuri antice de bunatare, fericire si prosperitate. Am putea incerca forma scrisa, prin placute de lemn sau lut, gravate cu simboluri din cultura mayasilor sau cu ajutorul codului Morse.
Sursa: Galeria media SuperBlog

Poate extraterestrii nu cunosc limba noastra, dar poate acestia au abilitatea de a interactiona cu vietatile de pe acest Pamant, cu albinele spre exemplu. In acest caz, utilizand cunostintele de baza ale apicultorilor, am putea roi albinele astfel incat mesajul sa fie perceput exact pe limba lor. Putem aduce in prim plan zeci de regine cu supusii lor, pe care mai apoi sa le ghidam sa foloseasca fortele naturii astfel incat sa comunice gandurile noastre pasnice.

Sau poate primul nascut dintr-o generatie poarta un semn distinct, un marcaj spiritual destinat sa fie inzestrat cu intelepciunea extraterestra in viitorul apropiat. Poate sunt un portal cheie pentru comunicarea intre aceste doua lumi. Copiii sunt cheia viitorului nostru si poate ca tot ceea ce noua ni se pare banal pentru copilaria si dezvoltarea lor, insemna o modalitate prietenoasa de comunicare mostenita de la extraterestri. Astfel, gestul si ganguritul unui copil ar putea reprezenta un semn de pace, un indemn de prietenie.

Cum se va termina, care este cea mai oportuna modalitate de comunicare cu extraterestri? Aflam pe marele ecrane!

Articol scris pentru SuperBlog 2016.

You May Also Like

1 comments

  1. Se vede ca mie nu imi plac filmele SF. Am fost cam pe dinafara tura asta! Felicitări pentru articol

    RăspundețiȘtergere