Ce trebuie sa stii cand montezi aer conditionat intr-un apartament de bloc vechi

Vrei sa montezi aer conditionat in locuinta, dar aceasta se afla intr-un bloc vechi? Informeaza-te corect asupra diferentelor de putere si necesarul frigorific ideal pentru proiectul personal!

Este vital sa cunosti necesarul de “frig” pentru incaperile situate in apartamentele unor blocuri construite acum mai bine de 20 de ani in urma. In mod obisnuit, necesitatile variaza intre 9 000 - 18000 BTU/h. Diferentele consta in principal in urmatoarele aspecte: dimensiunile spatiului interior destinat climatizarii, cum este orientat peretele exterior ori coltul incaperii (daca sunt doi pereti exteriori), daca acoperisul are sau nu terasa, eventuale surse de caldura, alti factori.

Ideea este ca pentru a intampina necesitatile de racire a unei incaperi cu suprafata de 20 mp, care dispune de un singur perete exterior izolat, unde este amplasata si o fereastra termopan, este nevoie de un aport de curenti raciti mai mic de aproximativ 2,5 ori decat pentru o camera avand aceeasi suprafata, insa care este situata pe colt, nu este izolata si se afla la ultimul etaj al unui bloc de locuinte. Asadar, poate fi o miscare neispirata sa alegeti puterea unui aparat de aer conditionat in functie numai de suprafata spatiului respectiv. Corect este sa aveti in vedere si alte criterii. Cea mai simpla varianta, in opinia noastra, este sa optati pentru un sistem multi-split, care poate fi alcatuit dintr-o unitate exterioara aer conditionat Midea si una interna, de tip duct, caseta de tavan, consola, split de perete etc.

Vara, disconfortul termic este o problema reala care poate afecta starea de sanatate. Pentru un confort optim, diferenta maxima dintre aerul de afara si cel din incapere nu ar trebui sa fie mai mare de 8-10 grade Celsius.  
In cazul in care doriti sa echipati spatii comerciale sau cu alte destinatii cu sisteme de climatizare, este esential sa montati si niste instalatii de introducere a aerului proaspat din exterior. De obicei, ventilatoarele indeplinesc acest rol in magazine, baruri, cluburi sau restaurante.


Comentarii

Postări populare