Vine iarna! Afla cum trebuie sa pregatesti mansarda!

by - luni, decembrie 19, 2016

Pe durata iernii, un montaj deficient al ferestrelor de mansarda poate pricinui daune locatarilor. Asadar, pentru a va bucura de confortul unei mansarde si in lunile friguroase, nu trebuie sa neglijati criteriile pentru un montaj “ca la carte”. De asemenea, exista cateva pasi de urmat pentru a preintampina stricaciuni precum defectarea incuietorilor sau inghetarea geamurilor.
Cand montati ferestrele de mansarda, respectarea pantei minime a acoperisului este o conditie imperativa pentru a evita eventualele infiltratii nedorite. 

O folie anticondens Acovent poate servi in mod eficient pentru protejarea termoizolatiei si imbunatatirea performantelor. Cu rezultate la fel de bune, mai puteti folosi si o bariera de vapori, dar aceste echipamente sunt in general mai scumpe.  Montajul si etansarea sunt aspecte esentiale, deoarece inlatura posibilitatea ca vaporii din interior sa se disperseze necontrolat si sa faciliteze astfel producerea condensului in exces sub invelitoare. Cand aceasta atinge punctul de inghet, mecanismele ferestrelor sunt afectate, impiedicand buna functionare a acestora. Iata ce puteti face: asigurati in mod regulat o ventilare adecvata, asigurandu-va ca nu exista obiecte sau alte surse de obturare. Numai in acest mod veti realiza ventilarea optima a mansardei dumneavoastra, eliminand cu ingeniozitate umiditatea excesiva din camera. In jurul ferestrelor de mansarda trebuie sa fie pastrata curatenia, astfel incat frunzele uscate ori alte materiale sa permita scurgerea normala a apei. Din acest motiv, instalarea de parazapezi deasupra ferestrelor de mansarda este o practica ce previne acumularea de zapada pe ferestre prin alunecare.  

Garniturile de etansare si balamalele mediane trebuie examinate periodic, iar daca prezinta deformari, va fi necesar sa le inlocuiti cat de repede pentru a preveni patrunderea umiditatii din exterior.
Specialistii in acoperisuri va recomanda sa mentineti constanta temperatura in interiorul mansardei, deoarece veti putea proteja geamul ferestrei de inghet si sistemul de aerisire de temperaturile negative. Umiditatea din interior trebuie sa fie minima; pentru aceasta, aerisiti in mod periodic incaperea si evitati sursele de umezeala.

Dat fiind faptul ca, la schimabarile bruste de temperatura, poate surveni condensul, cel mai indicat este sa amplasati caloriferele sub ferestrele de mansarda, iar finisajele aplicate sa fie orizontale in partea superioara si pozitionate pe vertical in partea de jos a ferestrei .
Prin montajul corect al ferestrelor de mansarda, intretinerea acestora si instalarea unei membrane anti-condens, nu veti experimenta probleme in timpul iernii, bucurandu-va de de un confort interior sporit! 

You May Also Like

0 comments