Vrei sa iti maresti bustul? Iata 4 informatii pe care TREBUIE sa le cunosti!

by - miercuri, august 23, 2017

Marirea sanilor cu implanturi este cea mai populara si, totodata, cea mai solicitata interventie chirurgicala estetica la nivel mondial. Motivele pentru care doamnele si domnisoarele apeleaza la mamoplastia de augmentare sunt diverse. Fie ca sanii lor si-au schimbat aspectul dupa sarcina, ca au suferit mastectomii si trebuie sa isi reconstruiasca sanii sau ca, pur si simplu, nu sunt multumite de felul in care arata bustul lor, cert este ca zeci de mii de femei opteaza anual pentru marirea sanilor.

Daca si tu iti doresti sa faci o schimbare in ceea ce priveste sanii tai sau daca starea ta de sanatate impune aceasta interventie chirurgicala, ar trebui sa cunosti cateva informatii esentiale inainte de operatie.


Iata care sunt cele mai importante lucruri pe care trebuie sa le stii despre implantul mamar: 

1. Implanturile mamare au diferite forme si compozitii

In cazul in care credeai ca implanturile mamare au caracteristici standard, trebuie sa stii ca acestea pot avea diferite forme, compozitii si marimi. In ceea ce priveste invelisul, acesta poate avea suprafata neteda sau texturata. De asemenea, din punct de vedere al continutului, implantul poate fi umplut fie cu gel siliconic, fie cu ser fiziologic, cel mai frecvent utilizat fiind cel dintai, intrucat este mai natural la atingere, comparativ cu cel de-al doilea. Referitor la forma implanturilor, acestea pot fi rotunde sau anatomice. In orice caz, pentru a te documenta mai bine cu privire la diferentele dintre acestea si la tehnicile chirurgicale folosite pentru fiecare tip de implant, acceseaza site-ul https://www.drjecan.ro/descopera-care-este-diferenta-dintre-operatiile-de-tip-implant-de-sani/, unde vei gasi, detaliat, explicatiile de care ai nevoie. Cu siguranta, toate aceste informatii te vor ajuta sa te relaxezi si sa intelegi mai bine ce presupune aceasta interventie.

2. Marimea potrivita a implantului este determinata de corpul tau

Este foarte important sa intelegi ca alegerea dimensiunii implantului mamar nu depinde numai de dorintele tale. In principal, marimea potrivita o determina corpul tau, care are anumite caracteristici (inaltime, greutate etc.), dar si sanii tai naturali, care, la randul lor au anumite trasaturi (latime, inaltime, pozitionarea mamelonului). Astfel, implantul cu silicon trebuie sa fie compatibil cu toate acestea pentru ca in urma operatiei sa obtii cei mai frumosi, dar si cei mai potriviti sani. De altfel, tot din aceste considerente, trebuie sa fii constienta de faptul ca preferintele tale s-ar putea sa nu fie aceleasi cu recomandarile medicului si sa fii dispusa sa ajungi la un consens.

3. Exista cateva reguli pe care trebuie sa le respecti inainte de operatie

Unul dintre lucrurile pe care trebuie sa le faci cu cateva zile inainte de interventie este sa renunti la fumat, dar si la administrarea medicamentelor precum aspirina si ibuprofenul, care pot cauza sangerari in timpul procedurii. De asemenea, in ziua ce precede operatia trebuie sa te speli cu sapun antibacterian si sa renunti la aplicarea cremelor, lotiunilor si uleiurilor de corp. In plus, medicii isi sfatuisc pacientele sa isi lase cel putin o unghie nevopsita pentru ca anestezistul sa poata monitoriza circulatia sangelui in timpul interventiei. In mod evident, la fel ca in cazul oricarei operatii, cu 8 ore inainte nu ai voie sa mananci, iar in dimineata respectiva consumul de apa este interzis.

4. Procesul de recuperare variaza de la o pacienta la alta

Cand vine vorba despre recuperarea postoperatorie, trebuie sa stii ca aceasta variaza de la o pacienta la alta, in functie de implantul ales, dar si de modul in care raspunde organismul la aceasta interventie. Timpii de recuperare sunt estimativi, dar nu sunt general valabili. Cu toate ca durata recuperarii difera in functie de pacienta, exista cateva lucruri pe care va trebui sa le faci pentru ca acest proces sa fie unul eficient. In primul rand, pentru a grabi recuperarea, va trebui sa porti timp de doua luni o bustiera speciala si, in acest timp, va fi necesar sa renunti la solar si la expunerea la soare. In al doilea rand, pentru a evita fortarea operatiei, vei fi sfatuita sa dormi pe o supraata putin inclinata si sa nu ridici greutati in primele doua saptamani dupa operatie.

Asadar, daca, din diverse motive, optezi pentru o astfel de interventie chirurgicala, va trebui sa tii cont de aceste aspecte si, desigur, sa te informezi cat mai bine.

You May Also Like

0 comments