Apidava: Mai dulce și mai hrănitoare decât sărutul mamei

by - duminică, ianuarie 21, 2018

Mierea dulce, mult aduce. Este singurul aliment natural bogat în nutrienți hrănitori, ce ajută la menținerea echilibrului întregului organism. Poate fi utilizată atât în cosmetică, dezaharisită pe baie de aburi în prealabil, cât și ca atare, în alimentația de zi cu zi.
Dulceața ei e căutată atât de cei mici cât și de adulți. Am putea spune că mierea ocupă locul doi în viața noastră, pe lângă sărutul dulce al mamei, pe care îl primesc la culcare cei mici, în fiecare seară.

 Circa 90% din populația României dețin minim un borcănel de miere, predominant polifloră, pe rafturile din bucătărie.
Am avut ocazia să testez mierea polifloră Roua Florilor de la Apidava, o miere superioară celorlalte tipuri de miere existente. Aceasta este realizată din nectarul mai multor specii de flori, adunând la un loc dulceața acestora și pasiunea cu care micile albinuțe au lucrat de zor pentru că ea să ia naștere.

În cadrul campaniei de testare am primit un borcănel de 500g miere și 8 pliculețe a câte 15g fiecare. Un pliculeț reprezintă doza necesară de dulceață pentru o cafea miraculoasă sau pentru un mic dejun bogat.


Pentru că recent am fost diagnosticată cu gastrită cronică, regimul meu alimentar s-a schimbat destul de mult. Am introdus o masă importantă printre activitățile zilnice și anume micul dejun, peste care săream cu desăvârșire.
Roua Florilor este o sursă de energie grozavă în combinație cu fulgii de porumb și mixul de fructe deshidratate cu semințe. Este cu siguranță o masă sănătoasă, bogată în fibre, pe placul fiecărui membru al oricărei familii fără excepții.


Mierea mă ajută să diger mâncarea cu ușurință, ceea ce nu aș fi putut face fără existența medicamentelor. În plus, mă încarcă cu energie. Acționează și ca un pansament asupra stomacului, reducând senzația de disconfort și usturime.
De asemenea, mama obișnuia să-mi facă frecvent o rețetă cu miere împotriva răcelilor, a durerilor de gât și pentru întărirea imunității. Pentru asta spala o lămâie și o tăia cubulețe, pe care mai apoi o adauga într-un borcan cu miere. O linguriță de 1-3 ori pe zi ajută la menținerea sănătății în sezonul rece.


Roua Florilor este de asemenea excelentă pentru prăjituri și smoothie-uri delicioase ce înlocuiesc cu brio o masă atunci când ești pe fugă sau când îți propui un stil de viață sănătos. Este și remediul natural pentru un ten catifelat și fără imperfecțiuni. Aplicând mierea dezaharisită în prealabil pe baie de aburi, pe un ten curat, ajutăm la eliminarea punctelor negre, a impurităților ce favorizează și produc dezvoltarea acneei.

Dulceața acestui tip de miere este perfectă. Este o miere aromată și încărcată cu tradiție de zeci de ani, iubită de zeci de popoare. Studiile arată că Roua Florilor de la Apidava este o miere adevărată, de calitate, cu adevărate proprietăți antiseptice, antiinflamatoare și chiar antibiotice. Nu, nu toată mierea e la fel! O mare parte din mierea de de rafturile magazinelor este contrafăcută, procesată. Alegerea unui borcan cu miere trebuie făcută cu atenție!


Cum mi-am dat seama că mierea celor de la Apidava e o miere adevărată, naturală și de calitate?

Mierea polifloră naturală are o culoare brun-rosiatică și o consistență densă, ce curge/se înclină cu dificultate. În plus, predomină aroma florală, nu dulceața superficială a mierii contrafăcute, dată de un adaosul de zahăr.

Roua Florilor respectă aceste principii generale ale mierii de calitate, naturale și cu adevărat sănătoase, motiv pentru care este atât de iubită de pământeni.

Tu ai încercat-o?

You May Also Like

1 comments