Mierea de salcâm în bucate și beneficiile ei

Trebuie să recunoaștem că majoritatea dintre noi ducem în prezent un stil dezordonat de viață. Principalele probleme s-au sesizat în alimentație, acolo unde se află cheia unui organism puternic și sănătos, pregătit să lupte împotriva virusurilor, a bacteriilor și a unor afecțiuni ușoare.

Probabil ați observat deja că mulți dintre bloggeri au pus accentul în ultima perioadă pe acest subiect pe care, l-au corelat cu mierea de albine, mai precis mierea de salcâm Roua Florilor de la Apidava.
În cea mai recentă campanie de testare Brander am avut și eu această oportunitate. Dezbatem și noi astăzi acest subiect interesant și atât de util pentru cei interesați de un stil de viață sănătos.


Apidava este un brand extrem de popular în prezent, cu zeci de ani de tradiție și implicare în lumea produselor apicole. Exportă anual zeci de tone de astfel de produse care ajung la milioane de clienți, de toate naționalitățile, dornici ca prin api-terapie să-și vindece nu doar trupul ci și sufletul.
Mierea de salcâm Apidava 500g a venit intr-un recipient din plastic și este dotat cu un sistem de dozare precis. Acest tip de ambalaj facilitează utilizarea produsului în cantitatea dorită și ajută la economisirea unei cantități importante de miere, pe care de multe ori o lăsăm pe lingurița ce ne grăbim să o punem în chiuvetă, la spălat. Totodată e și foarte ușor de transportat în bagaje atunci când pleci în călătorii (dacă nu sunteți uituci ca mine).
Acesta e și principalul motiv pentru care se spune că mierea de salcâm Apidava e numai bună pentru micul dejun. Pe lângă acestea, mierea de salcâm are un parfum ceva mai îmbietor decât alte tipuri de miere, o textură foarte fină și o dulceață mai aparte. Mierea de salcâm naturală are o culoare aurie foarte atrăgătoare, așa cum e aceasta, încât ar fi practic imposibil să nu o distingi de cea "falsificată".


Acest tip de miere implică multe beneficii indiferent de momentul zilei sau modalitatea în care este administrată, datorită conținutului ridicat de vitamine ce se absoarbe cu ușurință de organism.
Dimineața aleg să consum fie o linguriță pe stomacul gol, fie integrată într-un mic dejun complet: în combinație de pâine, unt și ceai, cu biscuiți simpli/integral și ceai sau în iaurt simplu. Îmi place de asemenea să adaug o lingură-două și în cafea, oferindu-i o savoare aparte. Acest cocktail "miere-cafea" ajută la creșterea tensiunii arteriale, facilitează digestia și mă încarcă cu energie pe perioadă mai lungă de timp.

De câteva săptămâni m-am învățat să consum ceaiuri din plante uscate în casă, după rețeta bunicii, și înainte de somn. Apelez frecvent la tei și mușețel, ce relaxează mușchii și îmi oferă un somn liniștit. Nu uit să adaug o linguriță de miere de salcâm Roua Florilor Apidava și împreună acționează ca un balsam pentru durerile de stomac instalate datorită afecțiunilor gastrice sau a unei mese copioase. Totodată ajută și la normalizarea și fluidizarea circulației sângelui și la stabilizarea sistemului respirator, care deseori mă împiedică să am o noapte/zi liniștită. Consum de fel minim 2 astfel de căni de ceai iar efectul se resimte de îndată.
Mierea de salcâm are proprietăți antiseptice și antibacteriene, ce ajută sistemul imunitar să lupte împotriva răcelilor și a virozelor. Oare de asta n-am racit deloc anul acesta?!


Dar să nu uităm în cele din urmă că este și un remediu cosmetic eficient împotriva coșurilor și a punctelor negre, motiv pentru care vă recomand și vouă să o folosiți măcar o dată pe săptămână drept mască facială, ca atare sau combinată cu tărață de grâu, lăsată să acționeze 5 minte pe tenul curat și apoi îndepărtată cu apă călduță. Acest amestec ajută atât la îndepărtarea impurităților cât și la hidratarea tenului și a buzelor.

Voi cum folosiți zilnic mierea de salcâm pentru a vă bucura pe deplin de beneficiile sale?

Comentarii

Postări populare