Noul candidat la alegeri promite să combată astenia de primăvară- Mierea de tei Roua Florilor de la Apidava

by - duminică, martie 18, 2018

Azi vorbim iarăși despre alegeri, nu despre cele politice, după cum probabil ți-ai dat seama deja, ci despre alegerile ce tin de fiecare dintre noi. Vorbim despre alimentație și cum ne putem ajuta de natură să trecem cu ușurință de astenia de primăvară, despre cum putem învăța corpul să se adapteze cu ușurință la schimbările bruște.

Ba e primăvară, ba e iarnă. Azi soarele zâmbește promițător, însă pe mâine si-au anunțat prezența câțiva fulgi de iarnă. Pe lângă schimbările climatice bruște din această perioadă, organismul nostru tinde către un dezechilibru. Se poate instala cu ușurință oboseala, alergiile, dereglări ale tranzitului, motiv pentru care alimentația nu ar trebui neglijată nicio clipă. Dimpotrivă, ar trebui să fim sigur că în fiecare zi există în alimentația noastră alimente bogate in vitamine si minerale, de preferință cât mai naturale, pentru ca organismul să le asimileze mai repede si mai ușor.

Ce legătură au aceste aspecte cu "noul candidat la alegeri"?!



Ei bine, noul candidat nu este nimeni altul decât mierea de tei Roua Florilor Apidava, ajunsă de curând la mine.
Este un aliment ușor de introdus in alimentație și pe care îl recomand a fi utilizat zilnic. Are o aroma fina, însă nu te lăsa înșelat! Am auzit că este cel mai eficient ajutor împotriva asteniei de primăvară, are efect antibacterian, antiinflamator și antifungic. Ajuta la combaterea durerilor de gat provocate de o răceală neprogramata, dar si la eliminarea senzației de oboseală. Este totodată și un "soldat" excelent ce militează pentru susținerea și întărirea sistemului imunitar.

Că tot vorbim despre oboseală, mie îmi place să combin acest tip de miere la o ceașcă de ceai de tei. Impreuna, pe lângă parfumul îmbietor si dulceața fină, ajuta la relaxarea corpului, contribuind astfel la un somn liniștit și odihnitor. Așadar, mierea de tei este pentru mine un adjuvant de succes pentru a-mi asigura un somn liniștit atunci când organismul meu este foarte epuizat sau stresat.

Desigur, la fel ca și în cazul altor tipuri de miere, am preferat să înlocuiesc margarina (produs sintetic) cu mierea de tei sau am adaugat-o în salata cu fructe, respectiv la o porție de cereale integrale cu lapte, pentru un mic dejun sănătos și energic.

Sursa: healthylifestylezone.com

Iar pentru rolul ei puternic antifungic și antibacterian îmi place să o folosesc și în cosmetică. Schimbările climatice au dus la uscarea tenului și a buzelor. Masca de față cu malai și miere de albine m-a ajutat să elimin impuritățile și punctele negre, precum și să reduc acneea. Rezultatul e un ten catifelat, luminos și extrem de curat.
Nu m-am mai întâlnit de mult cu o problemă atât de gravă la nivelul buzelor. Nu doar că le aveam foarte uscate, însă s-au format răni destul de vizibile și dureroase. Am aplicat un strat subțire de miere pe buzele curate și am lăsat-o să acționeze circa 10 minute, după care am indepartat-o cu apă călduță. Apoi am aplicat puțin ulei de ricin, care poate fi înlocuit cu cel de măsline. Seara am aplicat un balsam de buze strict din plante cu acțiune puternic hidratantă. Am repetat procesul timp de două zile iar a 3-a zi buzele mele erau "ca noi". Chiar vă recomand cu căldură, atunci când vă confruntați cu o asemenea problemă, să evitați balsamurile de buze obișnuite. Puteți prepara chiar voi un balsam natural eficient din parafină și miere de tei, care să vă ajute în procesul de regenerare.




Acestea fiind zise, nu am de zis decat cuvinte de laudă despre acest nou candidat. "Campania electorală" e în deplină desfășurare, dar sunt convinsă că de prea multe dezbateri nu ar fi nevoie pentru a fi alesul publicului.

Voi ce credeți? Consumați miere de tei în această perioadă? Cum vă ajută să treceți peste influențele negative ale sezonului?

You May Also Like

0 comments