Vânătoarea de comori din Second Hand

by - luni, martie 19, 2018

Îți mai aduci aminte când ne întâlneam după cursuri și anunțam foarte mândre că mergem la SH - Say Hello? Multă vreme m-am întrebat ce e cu numele de cod...
Ne înarmam cu multă răbdare pentru ca orele în care făceam asta să fie 100% productive și să ne ajute să fim victorioase după o vânătoare necunoscută de comori.


Alea mai răsfățate și mai populare în rândul tinerilor nu spuneau niciodată "Second Hand", ca nu cumva să se dea de gol și să se prindă cineva că în garderobă au articole unicate, la mâna a doua, ce nu costă o avere. Unii ziceau că asta le poate strica reputația, dar adevărul e că niciun student și nu numai, nu-și permitea haine noi și mai ales de firmă. Cine te dezbrăca pe stradă să-ți caute firma pe etichetă? De câte ori impresionau prin unicitatea lor? De fiecare dată!
Nici astăzi nu s-a schimbat mare lucru, iar hainele luate din second hand ne ajută să facem economii substanțiale, fără a renunța la pasiunea pentru modă. Nu doar că ne putem permite în sfârșit să ne cumpărăm o piesă unicată de designer, însă adevărata vânătoare de comori își atinge scopul atunci când suntem îmbrăcați șic, când ne simțim bine în ținuta aleasă, iar buzunarele nu rămân goale pentru petrecerile din club ce au loc în fiecare marți. Nu-i așa? De asemenea, nu mai trebuie să facem apropouri inutile și parada modei pe casa scării sau în drum spre magazin, în speranța că ne vom etala frumusețea și stilul impresionant al noilor achiziții, pentru a ne alege cu o invitație la dans.

Fusta Asos din second hand

Vânătoarea de comori din Second Hand este doar pentru cei echilibrați!

Da, așa e! Nu toată lumea e născută pentru a fi originală și unică, pentru sparge tiparele și pentru a stabili noi reguli în lumea modei. De fapt, a alege haine mana a doua înseamnă tărie de caracter, personalitate și stil. Ăsta-i de fapt cel mai tare trend!

Tot în trend sunt și achizițiile online, iar pentru că toți ne dăm silința să facem un pas înaintea altora, goana după comori s-a mutat și în online, pe Evernisaj. Știu cât de greu e să străbați zeci de astfel de magazine până găsești cea mai faină piesă, asta dacă nu cumva ți-ai ales ziua greșită pentru a face noi cumpărături, iar elementele cele mai fabuloase au fost vândute deja celor mai îndrăzneți. Avantajul cumpărăturilor second hand de pe Evernisaj este că poți verifica stocurile oricând vrei, la orice oră, fără să fii indimidat de vreme, de drumul anevoios până la zecile de magazine și fără a aștepta să prinzi un liber de la atribuțiile tale principale. Vizualizezi liniștit, faci cele mai faine alegeri, le pui cu un click în coșul de cumpărături, iar ele se lasă singure purtate de val către casa ta.


Dacă deschid un șifonier clasic, contemporan, și îl compar cu al meu, ceea ce am făcut de multe ori, constat că minim 50% din articolele mele sunt piese basic dintr-un second hand femei. Sunt piese pe care le-am purtat ani la rând, versatile și pe care am de gând să le integrez cu ușurință în alte ținute mulți ani de acum încolo. Avantajul e că în timp ce alții se îngroapă în munți de haine și cu greu își mai permit noi achiziții, eu aleg să mă bucur la orice pas de avantajele cumpărăturilor dintr-un magazin second hand, precum Evernisaj, și-mi gestionez garderoba într-un mod aerisit. Aici se găsesc articole clasice, articole de firmă, piese elegante sau sport, pentru toate gusturile, nevoile, cât și pentru întreaga gașcă de prieteni sau pentru întreaga familie.

Există zeci de moduri în care poți să-ți dai "refresh" constant în garderobă fără compromisuri! Adu-ți aminte: ai doar două picioare și un singur corp. Când ai timp să le porți pe toate? Iar faptul că bluza ta e identică cu cea a colegei tale nu face decât să-ți pună eticheta de "copiatoare", doar pentru faptul că ea a cumpărat bluza înaintea ta. Poate nu asta ți-a fost intenția, însă deja nu mai ești tu, nu mai impui atitudine și nu mai ai o personalitate unică. Haina nu-l face pe om, dar cu siguranță vorbește suficient despre tine încât ceilalți să-și formeze o impresie total greșită despre cine ești cu adevărat.
Nu doar că articolele moderne se demodează repede și sunt piese banale ce le poartă tot poporul, însă și calitatea lor e discutabilă față de hainele second hand. Așa că lasă inhibițiile și permite-mi să-ți arăt cum aleg eu să-mi construiesc o garderobă unică, aerisită, de calitate și mereu în tendințe.



***

Primul lucru pe care îl fac pentru a-mi alege cel mai bine stilul care mi se potrivește e să sortez întregul șifonier. Știu că e mult de muncă, dar distracția abia începe! Scoate tot din șifonier, din dulapuri, probează articolele pe care le ai și încearcă să le integrezi în cât mai multe ținute.
Pentru mine, dacă am achiziționat un articol doar pentru popularitate și nu pentru că ar fi o piesă pe care chiar o ador și pe care o pot combina la minim 3 ținute, înseamnă că e o pierdere de timp. Genul asta de articole le dau la o parte. Dau deoparte și articolele cu zeci de marimi mai mari sau mai mici, pe care le țin în speranța că se vor ivi ceva schimbări cu corpul meu sau cu stilul pe care îl adopt. Să nu batem pasul pe loc! Renunț și la piesele în care nu mă simt confortabil și pe care le-am ales doar pentru că mi s-au parut cândva interesante. Ce fac cu toate astea? Ce poți face și tu cu ele?

Nu fă risipă, nu le arunca la gunoi! Cu siguranță ai prietene/rude care vor aprecia unele din articolele pe care nu le mai vrei. Eu aleg fie să le dăruiesc, fie să fac schimb de haine cu ceilalți. Poți alege să le donezi unor oameni nevoiași, contribuind la o campanie cu și despre oameni fericiți. O altă alternativă la care apelez e cea a vânzărilor fizice și online. Mă mobilizez frecvent cu prietenele și găsim un loc care să ne permită să expunem hainele pe care nu le mai folosim. Prin intermediul rețelelor de socializare răspândim evenimentul și dăm vestea mai departe, ca articolele noastre să ajungă exact la cine trebuie. Dar îți poți vinde articolele și online, iar banii strânși îi poți introduce în noua garderobă sau în orice altceva ce îți face plăcere.


***

Sunt și unele elemente cu încărcătură emoțională cărora nu e întocmai ușor să le spui "Rămas bun!". Deseori, acele articole speciale le păstrez într-o cutie separată, într-un loc ce nu-i încurcă pe ceilalți. Încerc de fiecare dată să reduc numărul acestora și asta m-a ajutat cel mai mult să privesc schimbarea într-un mod foarte natural, relaxant, dincolo de sentimente.
Încearcă să te înveți cu ideea că nu toate lucrurile au fost menite pentru tine și fă pe altcineva fericit. Altfel nu vei avea niciodată spațiu suficient pentru noi comori.
Odată ce ai aerisit garderoba și ai păstrat doar lucrurile cu adevărat necesare e timpul pentru ultimele "retușuri".


  • Cum alegi piese vestimentare pentru combinații inspirate

Croiala hainelor, culorile și imprimeurile cred că au o foarte mare importanță. Întodeauna aleg culorile alb, negru, maro sau nude, în detrimentul culorilor aprinse, pentru că ele sunt cele mai versatile și știu că vor fi utilizate cel mai des. Astfel evit să revin la situația inițială când hainele mă așteaptă pe raft mult și bine. Am scăpat de remușcări, da?


Știi cum e cu rochiile de ocazie: le porți o dată și apoi uiți de ele căci, parcă nu se cade să apari în aceeași rochie la mai multe evenimente. Acesta e principalul motiv pentru care prefer articolele simple în locul celor complexe, cu fel de fel de aplicații. Îmi e mai ușor să le port atât într-o zi obișnuită, la birou, cât și la un eveniment, prin completare cu fel de fel de accesorii. Și nimeni nu ar pune alegerea mea sub semnul întrebării, pentru că întotdeauna voi avea un look diferit. Totodată, atunci când simplitatea lor mi se pare poate prea copleșitoare și monotonă, practicile de tip "Do it yourself" sunt o idee inovatoare pentru a le da puțin din personalitatea mea.

***

Croiala se alege ținând cont de silueta fiecăruia și este cel mai important element. Nu încerc niciodată să mă ascund sub haine fără formă și construcții exagerate, articole în care nu pot răsufla încercand să-mi construiesc o siluetă de Hollywood sau piese cu două marimi mai mari, care să mă trimită înr-un colț, ca un sac. Nu te complexa din cauza formelor sau a kilogramelor! Și nu îți recomand să te închizi într-o garderobă complet neagră, așa cum făceam și eu cândva. Sunt convinsă că ai ceva frumos de pus în centrul atenției!


Îmbină creativ, dar nu exagera!
Folosește un pulover și o rochie în acelaș timp pentru sezonul rece, îndoaie o bluză la margini pentru a-i da efectul de bluză și poart-o cu blugi. Pentru articolele cu umerii impunători alege fuste/rochii cloș, iar pentru ținutele neutre și alb-negru, alege o pereche de pantofi/botine roșii. Încearcă pe cât posibil să creezi efectul clepsidră și să temperezi culorile indiferent de constituția ta. Cu siguranță vei fi în trend.

***

Prin urmare, dacă ai ajuns până aici, la final, sunt convinsă că ești o persoană destul de echilibrată, care știe exact ce vrea. Cu siguranță alegerea de haine second hand dintr-un magazin precum Evernisaj este o adevărată provocare ce-ți va face cunoștință cu cele mai interesante comori.
Tu cum procedezi pentru a fi întotdeauna unic(ă) și fresh în garderobă?

Articol scris pentru Spring SuperBlog 2018.

You May Also Like

1 comments

  1. Și eu aleg sa cumpăr haine din second hand,dacă văd ceva ce îmi place și îmi vine bine îl iau

    RăspundețiȘtergere