Mierea de mana - Nectar de beneficii și de sănătate

by - vineri, iunie 01, 2018

Acum puțin timp am primit spre testare cel mai rar antibiotic natural: mierea de mana Roua Florilor de la Apidava.
Acesta a fost un prilej minunat de a aduna toată familia la un loc și de a degusta acest nou tip de miere despre care auzisem doar în treacăt.

Aș (re)cumpăra miere de mana? De ce?

Mierea de mana se diferențiază prin multe aspecte față de celelalte tipuri de miere consumate frecvent.
În primul rând este o miere foarte rară, extraflorală, foarte greu de obținut. Ea se realizează din rășinile și secrețiile arborilor de conifere, precum fag sau salcie, motiv pentru care culoarea variază de la brun la verde și datorită căruia predomină aroma de brad.


Are o consistență mai densă față de mierea de salcâm sau plorifloră însă conține cu până la 20 ori mai multe minerale și vitamine, precum și calciu, care se absoarbe cu ușurință în organism. Foarte bogată în minerale, însă cu un conținut scăzut de zaharuri, mierea de mana pentru care poate fi consumată și de diabetici sau administrată pentru combaterea rahitismului, probleme articulare, spasmofilie (cădere severă de calciu).  Aceasta conține o serie de substanțe preluate din propolis și polen, motiv pentru care este recomandată și pentru creșterea capacității de apărare a organismului, creșterea imunității, precum și în scop antibiotic pentru tratarea răcelilor, a afecțiunilor pielii, drept balsam pentru stomac, etc.

Impresii mierea de mana Roua Florilor Apidava

Acest nou tip de miere a fost o adevărată surpriză pentru întreaga familie. De ce este atât de rară? Pentru că apicultorii trebuie să găsească atent o pădure bogată în stejari sau conifere, un proces destul de greu si costisitor având în vedere defrișările masive ale momentului și poluarea globală excesivă.


Mierea de mana se joacă în jurul papilelor gustative cu o savoare specială, inconfundabilă, dar și un parfum subtil, cu note florale. Știai că mierea de mana e un nectar de beneficii, cu miros și gust de primăvară, de prospețime și renaștere?

Deși culoarea neobisnuită nu este una clasică, ce poate stârni ușoare îndoieli, la prima vedere, adu-ți aminte de vorba vârstnicilor: nu tot ce zboară se mănâncă și un produs frumos nu este întotdeauna și sănătos. Este normal ca mierea să difere ca consistență, culoare, gust, în funcție de sursa din care provine.

Culoarea nu a fost un impediment să ne bucurăm de ea alături la o cană de ceai sau un pahar de limonadă. Ba mai mult, aceasta a accentuat aroma fiecărei gustări, a fiecărei băuturi, ducându-ne cu gândul la copilărie, la bogăția naturii.
Veredictul final, cu 100% voturi pentru, a fost și va rămâne în amintirea tuturor. Da! Mierea de mana este cu adevărat bună! Este o miere specială, premium, bio, bogată în vitamine, minerale și zeci de antioxidanți, ce acompaniază perfect lipsurile organismului și întâlnirile cu cei dragi.

Voi ați încercat mierea de mana?

You May Also Like

1 comments

  1. Cristina Dragomir10 iunie 2018 la 23:58

    Sotul meu zice ca prefera mierea florala pentru ca e mai parfumata si mai aromata, dar mie imi place si asta de mana, mai ales ca stiu ca are efect laxativ mai puternic si eu am nevoie de asa ceva.

    RăspundețiȘtergere