Ritualul demachierii cu produse Apidava

Rețeta pentru demachiere de succes constă în primul rând în a nu o omite indiferent de cât de obosită ești sau cât chef ai. Crede-mă! Nu vrei să adormi cu miile de particule de praf și câteva bacterii pe ten, mai ales dacă acesta este unul sensibil sau acneic, riscând să te trezești cu niște "monștri" adevararați, de care nu vei scăpa cu zilele.



  • Cum să te demachiezi corect


Cred că cel mai important pas în realizarea unui ritual corect de demachiere constă în găsirea produselor potrivite tenului nostru.
Din fericire, eu mi-am găsit relativ repede rutina de îngrijire potrivită și constă într-un ansamblu de produse ce au la bază ingrediente naturale precum mierea, propolisul și alte uleiuri esențiale. Aceste ingrediente s-au dovedit a fi extrem de eficace cu tenul meu normal, dar foarte sensibil.
Mulți recomandă demachierea atât seara, cât și dimineață. Eu niciodată nu sar peste demachierea de seară.

În rutina zilnică de îngrijire, respectiv cea de demachiere, au intrat două noi astfel de produse de la Apidava, despre care vă voi împărtăși astăzi o serie de impresii. Cele două produse cosmetice Apidava, laptele demachiant și loțiunea tonică, mi se par ideale pentru rutina mea! Suntem cei mai buni prieteni de două săptămâni încoace.

Laptele demachiant Apidava cu miere și uleiuri esențiale 

Laptele demachiant are o textură cremoasă și un miros subtil floral. Acesta vine însoțit de o pompiță ceea ce permite o dozare foarte ușoară. Utilizarea și resigilarea produsului se face ușor, prin rotirea pompiței dozatoare.


Folosesc cam 2 dischete mari și circa 4-5 pompițe pentru a demachia tenul în profunzime până când nu se mai vede nicio urmă de machiaj pe ten și nicio pată pe dischetă.
Motivul pentru care îmi place această cremă este datorat faptului că nu lasă tenul gras și încărcat precum mi se întâmplă cu majoritatea loțiunilor demachiante în formula cremă sau cu cele bifazice.
Curăță în profunzime și delicat, nu "împrăștie" machiajul și nu e nevoie să insist pe zonele sensibile, precum zona ochilor. 

Loțiunea tonică purifiantă cu miere, propolis și extract din flori de salcâm

Până acum două luni nici nu știam de existența toner-ului și despre acțiunea sa. Am încercat atunci primul meu tonner, un produs high-end, care îmi oferea o senzație de prospețime.

Așa cum este indicat pe ambalajul acestei loțiuni tonice, precum mi-au menționat și fetele care au încercat-o și au un ten gras, loțiunea ajută la echilibrează producției de sebum și îngrășarea tenului, eliminând și senzația de piele lipicioasă. În cazul meu, avãnd un ten normal, după aplicarea loțiunii demachiante, tenul meu era foarte curat și catifelat, însă deloc lipicios.


Aplicând loțiunea am remarcat acea senzație de prospețime ca și în cazul loțiunii scumpe, însă un bonus mare sunt proprietățile sale antiinflamatoare asupra coșurilor care au început să se împuțineze după prima aplicare. Totodată, obișnuiesc să continui rutina și cu un acid glicolic. Împreună favorizează diminuarea timpului de regenerare a pielii și îndepărtează senzația de usturime pe care mi-o provoca acidul.

Un alt atu mi se pare faptul că odată aplicată pe un coș stors, nu se mai formează acea coajă ieșită în relief pe care o deranjez mereu din cauza aspectului urât și a imposibilității de "camuflare" cu ajutorul machiajului.


La aplicarea loțiunii tonice simt niște furnicături ușoare ce dispar în câteva secunde și deși susține a fi fără miros, eu am simțit un parfum foarte fin de propolis care nu mă deranjează în niciun fel.

În concluzie sunt tare fericită că mi-am găsit o rutină accesibilă și corespunzătoare de demachiere, o rutină de nici două minute, care ajută la tratarea imperfecțiunilor mele și la menținerea zilnică a sănătății și a prospețimii tenului.
Tu le-ai încercat?


Comentarii

Postări populare