Cele 7 umbre ale modei. 7 idei luminate de a stiliza perechea preferată de blugi.

by - joi, noiembrie 01, 2018

"Nu te lăsa pradă trendurilor. Nu lăsa moda să pună stăpânire pe tine, decide tu ce ești, ce vrei sa exprimi prin felul în care te îmbraci și cum trăiești.

Gianni Versace

Moda este un limbaj instantaneu, de o complexitate aparte. A pornit de jos, de la haine lucrate din plante bătătucite sau piei de animale, prelucrate după puterile omului și, treptat, a cunoscut o ascensiune formidabilă. Astăzi, evoluția modei ne oferă oportunitatea să adunăm în garderobă zeci de articole esențiale, din materiale plăcute, de diferite texturi și culori, articole ce îmbină vizualul, cu adaptabilitatea la fiecare sezon și ocazii diverse.


De cealaltă parte, stilul, ține de imaginație. Unul din cele mai basic articole de îmbrăcăminte sunt blugii, concepuți în urmă cu 500 ani, care te pot ajuta să creezi o ținută diferită și un nou stil pentru diferite ocazii.
La o mică analiză a dressing-ului meu am constatat, cu stupoare, că nu am nici mai mult, nici mai puțin, de 20 perechi de blugi. Nu e de mirare când, se știe, că blugii sunt întotdeauna o investiție excelentă. De ce? Există atâtea modele, forme și culori, cu talie înaltă (gata să-ți ascundă colăceii) sau joasă, skinny (pentru a-ți evidenția formele), boyfriend (pentru mămici și/sau persoanele pentru care confortul e o deviză), etc.
O singură pereche de blugi te poate ajuta chiar să creezi zeci de ținute pentru o săptămână întreagă. Da, se poate! Nimic nu-i imposibil când în sinea noastră există atât de multă creativitate.



 Misiune posibilă - 7 idei luminate de a utiliza o pereche de blugi pentru șapte ținute diferite

Pentru o săptămână mi-am propus să dau uitării toate cele 19 perechi de blugi și să mă raportez la una singură, pentru fiecare ocazie în parte. Încă nu m-am decis dacă mi i-a ascuns Zâna Măseluță, dacă sunt lucrăturile necurate ale Vrăjitoarei din Salem sau dacă pur și simplu i s-a pus pata mamei pe ei.
Am rămas cu o singură pereche de blugi damă boyfriend. Atât!

Mâine e vineri, deci se anunță seara fetelor. Cu siguranță vom merge la restaurant sau la club. Pentru asta mi-am pregătit două ținute diferite. Într-una am îmbinat blugii cu un top cu paiete și o pereche de sandale cu toc înalt, o poșetă cu imprimeu de șarpe și probabil voi opta și pentru clasica geacă neagră, din piele. Cea de-a doua opțiune, constă într-un crop top din plasă, cu broderie florală, la care adaug o pereche de stiletto, o geantă de inspirație vintage și un palton roșu. Ambele au același numitor comun - blugii.

 

Sămbătă voi face cumpărăturile pentru casă. Și, pentru că se poate vorbi de modă și stil chiar și în sezonul rece, o pereche de botine, o geantă clasică, un pulover tricotat și o geacă biker sunt în tendințe. Vezi, am ales și nuanțe tomnatice perfecte pentru starea mea de spirit! Ținuta arată chic și îmi va ține de cald.


Duminică e zi de odihnă. Dar, dacă mă gândesc la o duminică anterioară, cu vreo trei săptămâni în urmă, s-a potrivit de minune la acești blugi, tricoul acela alb, cu o pereche de adidași și o geantă asortată. Cu siguranță îmi voi face curaj să ies din casă cu această ținută dacă termometrele îmi vor pregăti o surpriză.


De luni revin la birou și la facultate. Oare cu ce să mă îmbrac? Știu! Nu, încă nu m-am săturat de perechea aceea de blugi. Abia m-am încălzit, creativ vorbind.
Elegantă, feminină, dar și ideală pentru astfel de momente, apelez la ținuta alcătuită din sacou, top alb, o pereche de espadrile extrem de confortabile Answear și bineînțeles, blugii boyfriend. Pentru un ton și mai chic, întorc puțin bata la blugi. Este un tips grozav chiar și pentru minione, pentru a reduce din dimensiunea blugilor sau pentru a evidenția un pantof cu toc.


Marți e ședință la birou, dar am în minte aparent aceeași combație. Doar că, de data asta, nu mie rușine să spun că voi alege unul dintre aceste sacouri de bărbați, iar topul îl voi înlocui cu o cămașă clasică, albă. Îmi oferă o notă mai impunătoare și mai sigură pe mine. În plus, prima părere contează întotdeauna pentru noii parteneri de afaceri. Astfel, eman seriozitate deplină și profesionalism, pentru că, la urma urmei, prima impresie se judecă după aspect.

Miercuri se anunță o vreme nu întocmai plăcută și seara trebuie să ajung la sală. Echipamentul e pregătit, umbrela e în rucsac, geaca de toamnă-iarnă își așteaptă rândul în șifonier, iar puloverul meu cu broderie se va asorta de minune cu o pereche de ghete biker și blugii boyfriend. Piesele sunt cea mai confortabilă achiziție din ultimele luni. Exact ce am nevoie, căci drumul până acolo este lung.


Joi îmi scot și fabuloasa bluză cu aspect de mătase și un design inedit al mânecilor. Iau geanta și sandalele și sunt gata pentru aniversarea noastră romantică, pe care o vom sărbători într-un cadru familiar, la restaurant. Aș apela la această ținută chiar și la birou. Simplă, dar elegantă! De vineri o pot lua de la capăt.


Iată că, crearea a 7 ținute diferite cu ajutorul unei singure perechi de blugi este acum o misiune posibilă.

Ce am învățat din asta:
- că nu trebuie să cheltui o avere pentru a fi unică în orice zi a săptămânii, în orice sezon sau cu orice ocazie;
- că o pereche de blugi și puțină creativitate sunt rețeta unui dressing mai organizat, cu piese basic, ce nu se vor demoda niciodată;
- că argumentul conform căruia o femeie își etalează feminitatea doar în fuste și rochii e doar un mit;
- că farmecul unei ținute se bazează pe atitudinea purtătorului și pe energia pozitivă pe care o emanăm atunci când purtăm articolele preferate, care ne scot din tipare și din cotidian.

Articol scris pentru SuperBlog 2018.

You May Also Like

1 comments