De Crăciun,transformăm dorințele în miracole!

by - vineri, noiembrie 30, 2018

La 7 ani eram preocupată să-l cunosc pe Moș Crăciun. Însă, dincolo de prima mea serbare din clasa primară, acasă, Moș Crăciun nu mai era un mister. Mi-l imaginam ca în povești, cu barbă lungă, costum roșu și un sac mare, mare de tot, cu care se duce la copiii cuminți și-i face fericiți. Totuși, nu am fost foarte dezamăgită de mama, cea care se bucura de fiecare zâmbet al meu și de fiecare vis îndeplinit, care era însuși al meu Moș Crăciun.

La 7 ani, Cristina nu înțelege prea multe din ceea ce se întâmplă în jurul ei. În prag de sărbători, pentru că a fost dintotdeauna o fetiță cuminte, visează la o magie de sărbători, ceva mai mult decât clasicul Moș Crăciun. Anul acesta, Cristina, o adevărată luptătoare, visează la o șansă pentru viață, la parcul de joacă, la copiii care au o viață normală. Asta pentru că la această vârstă fragedă, Cristina a fost diagnosticată cu cancer la ficat. În locul celor 11 coronițe și medalii de frumusețe, precum vezi la copiii de vârsta ei, prin America, Cristina Romănescu încă își găsește puterea pentru un zâmbet după cele 11 ședințe de chimioterapie.

După numeroase analize, doctorii au stabilit cruntul diagnostic, însă, din păcate, spitalul nu deține aparatura pentru intervențiile necesare. Șansa Cristinei se află la o clinică privată din Turcia, acolo unde urmează să-i fie extrasă tumoarea și să fie urmat tratamentul complet de chimioterapie și radioterapie care oferă certitudinea că Cristina va fi cea de odinioară.
Pentru asta am nevoie de tine, să fii mai bun, să te implici în această comunitate din care facem parte cu toții și, pentru o clipă, să-ți imaginezi că tu sau copilul tău ar putea fi într-o astfel de situație. Am văzut la Radu, un coleg de breaslă, ce face tot acest demers din om. Nu-mi pot imagina cât de crunt poate fi pentru un copil. Cristina este un model de viață!
O poți ajuta pe ea și pe părinții săi să creadă în continuare în miracole și în Moș Crăciun printr-o donație până pe 15 decembrie 2018.

Cum poți face o minune pentru Cristina? Poți fi și tu alături de Cristina Romanescu dacă donezi 2 euro prin SMS la numărul 8832 cu textul Cristina; totodată, dacă intri pe site-ul  https://www.davidac.ro și folosești codul promoțional SALVEAZAOINIMA vei beneficia de 4% reducere la orice comandă. Totodată, donațiile se pot realiza și prin transfer bancar sau Paypall. Toate informațiile sunt disponibile pe Asociația Salvează o Inimă, cu adresa menționată mai sus. Nu se percep taxe suplimentare.

De ce să ai încredere în Asociația Salvează o Inimă și să donezi 2€ pentru Cristina?

Asociația Salvează o Inimă este un ONG înregistrat legal, exact așa este orice societate funcțională cu care avem contact. Menționez acest fapt pentru că mulți au frica că donațiile pe care le fac din suflet nu ajung unde trebuie, ci la firme "fantomă", ce se folosesc de necazurile omului de rând și evocă un astfel de pretext. Poți să cauți informații pe internet sau poți apela la Ministerul Finanțelor, cu numărul fiscal de înregistrare al acestora, pentru a avea convingerea și liniștea dufletească că danația ajunge exact unde trebuie.

Acum, în plin spirit de sărbătoare, îmi permit să te întreb: Ce înseamnă 2€ pentru tine?
Mie bani ăștia nu-mi ajung nici măcar de o carte pentru școală. Poate de o sticlă de suc bogată în chimicale care nu-mi este indispensabilă. Anul ăsta i-am convins și pe ai mei să fim mai cumpătați și să nu aruncăm banii înzecit pe o masă de sezon, cât mai bogată în alimente, ci să facem o faptă bună și să ne ajutăm semenii. Adevărul e că de multe ori cumpărăm excesiv, cât nu putem duce. Și tu procedezi la fel! Cu toții o facem! Existența promoțiilor din magazine e doar un pretext să cumpărăm mai mult și mai mult, pentru că nu suntem suficient de educați și implicați în evoluția comunității din care facem parte. Dar niciodată nu-i prea târziu să ne schimbăm și să devenim mai cumpătați!
Tu știai că în loc să dai banii la gunoi, pe lucruri inutile, pe alimente în exces, ai putea să faci o faptă bună și să ajuți un copil de doar 7 ani să-și recâștige copilăria, sănătatea?

Conform Centrului Național de Statistică, în perioada 2008-2014, 40% dintre copiii cu vârste de până la 5 ani sufereau de boli grave, respectiv cancer, cu o rată uriașă de creștere a mortalității în primele luni de viață. 75% din populația țări noastre este reprezentată de acești copii cu șanse scăzute la viață. 1000 de părinți află anual că au un copil bolnav de cancer.
Motivul? Factorii genetici transmiși de la o generație la alta, poluarea globală, alimente procesate chimic, administrarea de substanțe toxice în timpul sarcinii/alăptării, expunerea și ingerarea substanțelor și a vaporilor toxici la locul de muncă, etc.

Așadar, hai să facem sărbătorile mai speciale, cu și despre sănătate, fapte bune, momente de neuitat. Hai să-i oferim și Cristinei șansa la o viață. Pentru că împreună putem și avem puterea de a schimba destinul românilor de pretutindeni!

You May Also Like

0 comments