Prima romanță nocturnă. Întâia ținută pentru dragoste.

by - joi, noiembrie 29, 2018

Trăim într-o eră bazată pe tehnologie unde imposibilul devine posibil. Am trecut de la "automobilul" cu patru roți și doi cai putere, la o adevărată bijuterie motorizată, cu interior din piele și climatizare integrată. Însă, parcă nu-i suficient. Doamnele și domnișoarele încă simt nevoia de diversitate în viața lor, mai ales când vine vorba de modă

Până și femeile în vârstă s-au modernizat și vor altceva în afară de goblene și andrele. Tehnologia a ajus să revoluționeze până și moda. Spre exemplu, maică-mea, mă pune să-i caut seriale și filme pe Netflix, haine pe internet, în timp eu caut inspirația pentru noi ținute sau trucuri de înfrumusețare. Sunt femeie, deci am ce pune în valoare!
Însă, sub haina și machiajul care formează acea primă impresie de care te îndrăgostești, se află întotdeauna o femeie progresivă, ambițioasă, pentru care toate astea nu reprezintă mai mult decât un accesoriu ce le pune în valoare calitățile morale.

Prima romanță nocturnă. Întâia ținută pentru dragoste. 

Cum aș putea să uit acea primă dată în care un flăcău m-a lăsat fără suflare și mi-a provocat un joc de fluturi în stomac? Cu toții ne amintim acel moment. Nu-i așa? A venit timpul să reconstruiesc imaginea primei ținute realizate pentru prima iubire, prima întâlnire de dragoste.


Prin 2000 moda părea ceva de domeniul fantasticului pentru mine. Șifonierul era plin cu haine largi și supradimensionate, alese de maică-mea, care nu mi s-au părut niciodată a fi potrivite pentru mine, darămite pentru o întâlnire. Planurile pentru prima întâlnire parcă au durat o eternitate. Avea să ne întâlnim la o petrecere și bineînțeles, ca orice fată tânără ce aștepta seara de club, gândurile privind înfățișarea m-au bântuit vreo două zile.
Ne-am cunoscut din întâmplare, prin prieteni comuni. A durat ceva până să se înfiripe "nodul" relației. Țin minte că, după ce mi-a mărturisit stânjenit că-i place de mine, am început să fiu mai atentă la cum mă dichisesc la fiecare întrevedere. Cu timpul am prins și eu drag de el. Că ținuta, că personalitatea, ceva l-a atras cu siguranță. 
  • Cu ce mă îmbrac? Ce parfum să folosesc? O fi prea strident pentru el? Oare-i plac fetele naturale sau cele feminine, dichisite la 4 ace? Machiaj de seară sau să fiu naturală?

În cele din urmă am decis, mai ales că era și toiul iernii și nu aveam prea multe opțiuni. Locația era una clasică, mai de toată ziua, și invitații la fel, simpli. Dar mie îmi plăcea să fiu cât de cât elegantă, feminină, și mi s-a rut o oportunitate să ies din sfera aceea băiețoasă pe care o înfățișam zi de zi.
Am ales o rochie elegantă, din pliseuri, pe gât, care nu doar că se așeza frumos pe mine, însă ținea ușor de cald și era plăcută ca material. Rochia aceea a fost prima rochie pe care am cumpărat-o din primii bani strânși de mine. Era o piesă de muzeu”, căci mi-am dorit-o cu ardoare încă din prima clipă când am văzut-o pe manechin. Dragoste la prima vedere, și cu ea!


Așteptam doar ocazia perfectă să o port și a fost cea care m-a ajutat să-mi impresionez alesul. Am îmbinat-o cu o pereche de botine, căci nu știam a merge pe tocuri cui, o pereche de ciorapi groși și un palton roșu ca focul, primul meu palton și cea mai frumoasă haină din începuturile mele de adolescentă. Probabil că, atunci a realizat și mama că, fata ei nu mai e un copil, ci o domnișoară dornică de aventură, care-n orice clipă e gata să-și ia aripile din dotare și să zboare la casa ei. De fel, haina aia nu vedea decât zilele de sărbătoare, dar am convins-o să mă lase să-l port. Da, nici vorbă să ies din casă în vremea aceea fără acceptul ei.

Am presărat un machiaj delicat, ceva ce purtam zilnic și un parfum discret. N-am vrut să mă ostenesc în încercarea conturării unei persoane care nu exista, să creez o ținută și o înfățisare prea ieșită din comun, ceva care putea fi un eșec total. Pe scurt, nu vroiam să fiu un clovn pe tocuri care, la un pas greșit, să aterizeze în brațele lui sau la masa de lângă, să las prea multe la vedere și să par vulgară, fie să par ca și cum nu aș fi auzit de prognoză meteo. Am vrut să fiu decentă, elegantă, cât pentru vârsta mea și pentru sezonul în speță.
Și iată că, în seara aia, a început totul. Am schimbat doar câteva vorbe, m-a complimentat și am continuat cu un dans, o mângăiere, o îmbrățișare și un prim sărut.

Acum, la câțiva ani buni de la acel moment, realizez cât de ușor se poate rescrie o poveste de dragoste din prima unei ținute perfecte, aleasă cum se cuvine. Adolescenții s-au modernizat, mamele la fel. Există atâtea magazine online, moderne, renumite, care îți pun la dispoziție piese originale, lucruri unicate de marcă, ce nu au nevoie de alte introduceri în taina cuceririi unei jumătăți. Ani în urmă nici nu știam de articole vestimentare de firmă. Noțiunea asta am deprins-o în urmă cu puțin timp, în ultimii ani încoace, înainte de a descoperi brandul Answear, brand cu tradiție în Europa, renumit pentru cele peste 300 branduri din colecție, care-ți trimite acasă hainele la probă și tu le păstrezi fix pe alea care-ți plac mai mult și se așează cel mai bine.
Articolele sunt atât de unice și de o calitate superioară, că până și un simplu pulover și o pereche de blugi, alcătuiesc o ținută senzațională, ideală pentru o nouă cucerire în sezonul rece.
  • Fără rochii la prima întâlnire? Cum așa?

Deși sună mai deocheat, știi că din splendoarea unei rochii elegante, în relația de cuplu, sfârșești iremediabil în patul persoanei iubite. A doua zi, dimineața, vei vedea adevărata dragoste pe chipul jumătății tale, atunci când tu ești în pijamale, ciufulită și fără machiaj. Și vor fi tot atâtea zile și sezoane în care dragostea va cunoaște fel și fel de ținute, nu doar pe cele mai elegante și sofisticate. 


Existența diversificată a modei din ziua de astăzi mulțumește femeile moderne, cu preferințe vaste în ceea ce privește forma, modelul, aplicațiile și marca. Moda lui 2018 ne ajută să fim mai speciale și mai moderne, fie în rochii clasice sau elegante, cât și în blugi. Calitatea nu va trece niciodată neobservată!
Astfel realizezi că, în fond, dragostea e dincolo de apariențe și că, cel mai indicat la prima întâlnire e să fii tu însuși, în personalitatea care-ți aparține și stilul care te reprezintă.

 Articol scris pentru SuperBlog.

You May Also Like

0 comments