Thailanda - Anul Nou scăldat de mare și de soare.

"O călătorie este mai mult decât o vizită a obiectivelor turistice; e o schimbare profundă și permanentă a modului de a gândi despre viață."

Mary Ritter Beard


Timpul trece, amintirile rămân. Anul Nou bate la ușă cu troiene de zăpadă cu tot. Mai poți spune că ești tu însuți printre straturi de haine groase? Chiar te vezi sărbătorind noul an sub cojoc, la gura sobei?
Astăzi sunt blogger de călătorii și-ți vorbesc dincolo de șifonier și de fumurile fierbinți ce ies pe hornul casei, dincolo de trenurile cu aburi ce circulă cu viteză pe șinele înzăpezite. Astăzi, pista de îmbarcare către avion și aventura vieți, ne asteptă după o rezervare de Revelion Christian Tour. Amân trendurile despre modă, cu și despre iarnă, pentru perioada după Anul Nou. Îmi acorzi câteva minute să-ți spun despre ce e vorba?

Suntem la un pas la aventura de Anul Nou, la un pas să trăim viața printre nisipuri albe și clădiri ce se cațără în înaltul cerului. Noi, tu, eu și jumătatea mea. Întodeauna călătoriile scriu cel mai bine o poveste în minim doi, cu personaje principale și secundare. Bagajele noastre sunt gata. Așteaptă doar momentul potrivit. Vii? Vrei să știi unde mergem?
Pentru că am găsit niște oferte speciale Revelion, îți sugerez să lași ghetele, puloverele și haina de blană acasă. Ți-am zis cât de mult îmi plac zilele însorite? La meteo se anunță peste 25 grade în această perioadă, în Bangkok. Da, te poți rezuma la sandale, rochii, echipament confortabil și vaporos, pentru că am ales să petrecem primul Revelion în Thailanda. De ce? Destinația este în prezent nu doar un izvor multicultural, ci și o istorie printre straturi, așa cum se remarcă multe dintre țările importante ale lumii, ce s-au situat măcar o dată în topul listelor unor bloggeri de călătorii. Dacă adăugăm și nisipurile fierbinți, pauza de cafea pe drumul către cele mai impunătoare palate și bogății naturale din insulele exotice învecinate, cadrul devine din ce în ce mai feeric.


Tu ce esențiale adaugi în bagajul de călătorie? Eu voi avea grijă, ca de obicei, să nu-mi lipsească cele trei lucruri importante: aparatul instant de fotografiat, jurnalul și pixul norocos. De data asta va fi o escapadă fără tehnologie, pentru că n-am vrea să facem timpul mai scurt decât pare. Consemnăm fiecare vizită și fiecare pas, vizual și în scris, ca să intrăm în noul an cu emoții și amintiri de neuitat pentru întreaga viață. Nu-i așa?

Călătoria va dura 7 zile și 7 nopți. Mai ceva ca-n basme! Plecăm cu două zile înainte de momentul festiv, ca să ajungem la timp. Fii fără grijă! Pachetul de călătorie conține biletele de avion cu plecarea din București, cazare la hotel de patru stele în Bangkok, respectiv Krabi, transport în tururile și excursiile pe care le vom parcurge și asigurarea medicală. Vom avea și un ghid turistic care ne va îndruma la fiecare pas. Așadar suntem în siguranță, chiar dacă e prima noastră vizită în Thailanda. Adevărul e că primul pas pe un tărâm străin reprezintă întotdeauna o adevărată aventură și o nouă provocare. Nu-i așa?


Cu o zi înainte de Anul Nou ajungem în capitală și ne cazăm la unul din cele mai distinse hoteluri ale capitalei. Avem timp să ne pregătim ținuta pentru a doua zi și pe urmă îți propun să colindăm împrejurimile încât să ne familiarizăm cu locația. Ce spui?
Savurăm aventura la maxim și pornim a doua zi, dimineața, într-o vizită la Palatul Regal, unde vom face cunoștință cu cea mai mare stradă din centrul capitalei, Khao San, cu o lungime de 410 m, pe care este situat un complex spectaculos de clădiri din care este alcătuit Palatul, unde se află și Templul Wat Traimit cu statuia din aur a lui Budha, cel mai mare lider spiritual.


Odată cu lăsatul serii, ne pregătim de gala festivă. Îmi pregătesc rochia roșie și pantofii impunători, accesoriile scăldate de sclipirile unor cristale nobile. Mi-ar plăcea și sper că, meniul serii va fi unul pe cinste, alcătuit musai din struguri care, conform tradiției, vor construi prima masă din noul an, ei simbolizând noroc, sănătate și prosperitate, alături de un pahar din cea mai fină șampanie. Mă aștept și la un bufet festiv printre care să se regăsească fâșii de somon afumat umplut cu cremă fină de brânză, creveți în sos. sushi, cocktailuri și vin roșu. Vom continua prin dans și conversație, prin îmbrățisări și pași de tango, muzică cu specific local și internațional. Închinăm fiecare pahar în cinstea unui an mai bun, plin de astfel de experiențe și vise împlinite, în compania cerului luminat de ploaia de artificii. Ne punem dorințe în gând, să fim siguri că se vor îndeplini.


Distracția va continua până în a șasea zi a noului an când, ne vom îmbarca în avion din Krabi și ne vom întoarce la București. Între timp, circuitul va cuprinde vizite către cele mai mari monumente arheologice, o mică incursiune prin jungla cu elefanți, opriri în cel mai renumt bazar plutitor pe nume Damnoen Saduak, de unde vom putea lua parte la festinul culinar bogat, tarabe cu fructe și legume, suveniruri naționale autentice. Ne lăsăm purtați de val în bucătăria thailandeză unde se regăsesc un număr impresionant de arome, gusturi și texturi excepționale, emanate de specialități din carne de pui și pește, fructe de mare, cu garnitură de orez sau de tăiței din orez, salate dulci-acrișoare, supe tradiționale, etc.


Se vor întâmpla multe lucruri. Ne vom îmbogăți cultura, ne reeducăm, vom retăi un nou fel de a fi, vom experimenta o aventură pe cinste și ne vom încărca cu forțe proaspete pentru noul an și pentru provocările ce ne așteaptă acasă. Tu ești pregătit(ă)? Nu lăsa pe nimeni și nimic să-ți astâmpere "microbul călător"!


Articol scris pentru SuperBlog 2018.

Comentarii

Postări populare