Device-uri Hi-Fi și High-End în industria audio-video

by - joi, decembrie 06, 2018

La început, vedeam sunetul ca pe-o joacă. Până când am crescut mare și am vrut să-i fac iubitei mele o declarație muzicală. Vroiam să fiu cel mai tare din parcare, să imortalizez clipa și să le arăt prietenilor că da, se poate face un moment neuitat din asta. Mi-am luat sistemul cu mine și când am ajuns la ea, i-am pus pe fundal melodia preferată de dragoste, timp în care o ceream în căsătorie. Mihai, un bun prieten, filma în tot acest timp. La două secunde după ce am apăsat butonul de redare începuse să reacționeze anapoda: sunet slab, note încurcate. Telefonul lui Mihai părea singurul care surprindea totul, secundă lângă secundă. Un haos! Noroc că am putut să dau vina pe tovarășii care s-ar fi jucat la aparatură. Îmi era rușine să spun în fața marelui cămin că eu, marele iubitor al muzicii de calitate, m-am oprit la un sistem audio ieftin. L-am rugat pe Mihai să șteargă filmul și să considere că totul a fost doar un "test de probă". Am zis că data ce urmează o voi face ca la carte.


Pe la 8 ani mi se înfiripase dragostea asta față de muzică. Dar pe atunci nu aveam decât un mp3 amărât, un CD Player din 2005 care deja fusese folosit și un telefon No Name, care avea doar câteva melodii înregistrate.
La început am crezut că-i doar o chestie de moment. Cărui adolescent nu-i place muzica sau experiențele video ce-l teleportează în amintirile trecutului, într-un film SF sau de acțiune? Dar la 13 ani visam la o pereche de căști profesionale, la 16 ani vroiam un sistem audio High-End (deși nu știam exact în ce consta pe lângă sunetul de înaltă calitate) și pe la 20 ani m-am hotărât să devin Dj. Asta implica și multă aparatură profi, care să reziste mult și bine, sunet foarte clar și tonalitate ridicată, dar nu pițigăiată, ci un bass cum trebuie. Știi doar!


M-a ținut câteva luni dorința asta nebună și până la urmă am zis să las totul la nivel de pasiune. Încă îmi doream niște dispozitive cu sunet la fel de limpede ca lacrima. Și încă aveam de onorat o cerere în căsătorie, ca la carte. Văzând cãt de frustrantă-i treaba, un prieten mi-a făcut o recomandare. M-am interesat și eu puțin, până am dat de marea lansare de pe 5 noiembrie, la noul showroom audio-video AVmall, primul showroom specializat din țară. Au și site online, dar mi-am zis că, printr-un drum direct în magazin, pot vedea cu ochii mei ce mă atrage, pot testa și pot fi sigur că iau cea mai bună alegere. Echipamentele păreau cu totul și cu totul altceva față de cele pe care le vezi la tot pasul.

Device-uri High-End în industria audio-video, pentru declarații de dragoste impecabile și pentru un pasionat adevărat de muzică și video.

M-am bazat pe recenziile online ale unor specialiști din domeniu, unii pe care chiar îi cunoșteam fizic, și m-am grăbit să ajung acolo și să fac cunoștință cu universul AVmall. Cu stupoare am constat zeci de produse care chiar arătau foarte profi. Pe câteva le-am și testat. Era plin de tot ceea ce înseamnă device-uri High-End în industria audio-video: căști, boxe, proiectoare, media playere, soundbar, etc. Absolut tot, așa cum le vezi și în online, toate acele dispozitive cu un raport adecvat calitate-preț, importate de la peste treizeci de parteneri atent selecționați. Nu trebuie să mă crezi pe cuvânt. Poți să-ți programez și tu, gratuit, o vizită la ei sau să tragi cu ochiul, pe site.


Mi-am dat seama din start că, AVmall e de fapt o galerie profi a sistemelor, a echipamentelor și a accesoriilor audio-video. Angajații lor sunt la fel de profi. N-au ezitat să-mi răspundă și să-mi arate practic și să-mi explice până la cel mai mic amănunt, ca să fie siguri că sunt pe înțelesul tuturor. Am aflat multe detalii și aspecte de care nu știam că trebuie să țin cont când aleg o asemenea piesă de rezistență.
În cele din urmă m-au pus pe gânduri seria de boxe Indiana Lines, dar am găsit ceva și mai potrivit. Nu plănuiam nicidecum să plec acasă cu mâna goală. M-am decis asupra unor boxe Davis Acoustics, mai exact modelul Hera 200, cu sistem Stereo și difuzoare din carbon. De ce? Pentru că, fiind mai înguste și înalte, față de alte modele, se potriveau mai ușor în cadrul căminului meu. Mă gândisem și la faptul că poate nu voi locui întotdeauna într-o casă spațioasă astfel că, ar fi fost și ușor de amplasat în spații mai mici.


Deja le vedeam poziționate de-o parte și de alta a mobilei, asortându-se în cadru cu tot decorul și ocupând foarte puțin spațiu. Inălțimea la care sunt amplasate difuzoarele e perfectă pentru a răspândi sunetul clar în încăpere, cât mai clar posibil, așa cum se întâmplă și la prezentări sau la cinema. Materialele din care acestea sunt realizate mi-au dat impresia de siguranță în fiecare secundă și mă duceau cu gândul la viitor. Erau moștenirea perfectă chiar și pentru nepoți, în universul în care, în lumea modernă se caută doar device-uri capodoperă.
Și eram convins că mă vor ajuta s-o conving și pe Ana să vină mai des la mine, fata aia pe care am pus ochii, să știe că sunt bine intenționat și că nu o văd drept o pasiune trecătoate. Așa că, mi-am zis să cumpăr și un proiector Optoma - mic, portabil, ultra-light și cu o culoare elegantă, în trend, exact pe gustul ei.

Imediat ce am ajuns acasă am pus totul în funcțiune și i-am telefonat Anei plin de entuziasm. I-am zis să treacă pe la mine după cursuri. Încă era supărată după faza aia cu cererea în căsătorie la cămin, dar nu a zis "Nu".
Am aranjat și o masă unde chiar eu am gătit, deși nu mă laud cu talentul gastronomic de fel. Între timp am fost și până la florărie și am luat câțiva trandafiri frumoși.

A fost impresionată, dar eu eram emoționat și mă bâlbâiam necontenit. I-am cerut scuze pentru întâmplarea trecută și, după cină, i-am propus să mă revanșez cu un film. Am pus iarași piesa ei favorită și, cu ajutorul proiectorului Optoma am rugat-o să proiecteze începutul filmului pe peretele cel mai mare, să-l vizionăm confortabil. M-am oferi să aduc desertul, adică farfuria pe care era inelul magic ce-și aștepta inelarul pereche. Între timp s-au redat o serie de filmulețe cu cele mai romantice și amuzante clipe petrecute împreună, filmate pe ascuns, în neștire.


La întoarcerea în salon am găsit-o cu lacrimi în colțurile ochilor și cu râsete pe chip. Am îngenuncheat și am întrebat-o pe un ton vlavios : "-Ana, vrei să fii soția mea?". A răspuns afirmativ.
Și am continuat să vizionăm și să ne amintim împreună toate acele momente unice care ne teleportau în trecut. Am încheiat seara într-o notă romantică, în timpul unui film când, ea și-a lăsat capul în poala mea și a adormit cu zâmbetul pe buze. Am simțit-o mai aproape ca niciodată.

Noua achiziție a fost una excelentă căci, chiar și după mult timp de la acel moment, încă ne bucurăm de momente la puterea a patra. Avem multe petreceri și revederi cu prietenii sau familia, experiențe audio-video ca la cinema sau ca la Operă căci, achiziția e și durabilă în timp și nu "zgârăie" nici retina, nici timpanul.


Și-am încheiat pe-o șa și v-am spus povestea mea pentru proba AVmall lansată de SuperBlog.

You May Also Like

0 comments