O gradină de succes cu trandafiri englezești

Printre atribuțiile unui student la inginerie, la anul I - Master, se numără crearea unui plan de afaceri valid, adică funcțional. Pentru cei cu spirit antreprenorial treaba e destul de simplă însă, pentru cei care sunt total pe lângă subiect sau pentru care planul de afaceri reprezintă însuși primii pași de pornire în obținerea unor autorizații și fonduri, treaba e cu mult mai complicată.
Nu am găsit nicăieri un plan de afaceri la subiect, așa că am fost nevoită să creez, cu pași micuți, ideea mea de afacere. Coincidență sau nu, în urmă cu două săptămâni prezentam celor mai respectabili profesori din facultate ideea mea de florărie online, afacere ce poate fi o un business profitabil de familie.


Cu toate că eram foarte speriată de acest examen am trecut cu brio de el, ba chiar am învățat câteva lucruri din asta, atât ca viitor antreprenor, cât și drept client al unui astfel de magazin online.
Și, dacă în vară bunicii îmi povesteau de non-succesul lor de a-și amenaja grădina de flori în scopuri pur artistice m-am gândit că ți-ar fi de folos să-ți împărtășesc părerea mea, avantajele și modul în care să alegi un magazin online din prisma unui grădinar și a unui client mulțumit.

O gradină de succes cu trandafiri englezești

Vei spune că nu-i nimic complicat în a-ți amenaja singur o grădină vie. Nu și când producătorii locali nu-ți oferă ceea ce-ți dorești și impactul vizual la care ai sperat. Așa au ajuns și bunicii mei la decizia că, magazinele online de profil sunt alegerea potrivită, după ce s-au trezit cu plante pe care nu le-ar fi dorit la o achiziție din magazinul de cartier. Asta pentru că respectivii comercianți una spuneau și alta vindeau.
Însă, cum de ceva vreme cumpăr tot felul de lucruri pe internet fără a avea parte de vreo experiență negativă am decis să mă implic și, cu o mică "muncă" de cercetare am salvat viitoarea grădină de flori.


Îmi aduc aminte de parcă ar fi fost ieri. Așa zisele "eforturi de cercetare" au avut loc acasă, după înserat, în timp ce stăteam bine mersi în pat, cu laptopul pe brațe și telefonul în mână, ronțăind la ceva bun.
M-am orientat către plante cât mai frumoase și spectaculoase, în special trandafiri, pentru că bunicii nu i-au lipsit niciodată trandafirii din curte care te întâmpinau cu frumusețea și parfumul lor fin.


Am găsit imediat cei mai frumoși trandafiri de grădină. Cu o floare bogată, condiții ușoare de creștere și intreținereî flori spectaculoase și bineînțeles, parfum puternic, totul la un preț decent.
Când am descoperit acești butași trandafiri englezești și ceilalți butași trandafiri cățărători, deja în mintea mea se conturau imagini feerice. Având în vedere că eu locuiesc în nordul țării, mi-am zis că, uite, de ce ar trebui să străbat un drum îndelungat către sudul țării, către Timișoara, Cluj sau Oradea, pentru a-mi încânta privirea cu fantastica priveliște a grădinilor cu trandafiri englezești și flori care mai de care, când pot contribui la peisajul viselor mele în timp ce străbat culuarul grădinii bunicilor.


Nu am mai stat nicio secundă pe gânduri așa că am plasat imediat comanda.
A doua zi, la primele ore ale dimineții, un consultant politicos mă telefonase pentru confirmarea comenzii și stabilirea unui interval convenabil pentru livrare. Mi s-a părut interesant faptul că puteam beneficia de serviciile aceste florării online și de livrarea în maxim 48 ore către orice destinație de pe teritoriul Uniunii Europene, iar costul de transport era fix indiferent de destinație.

Cu o comandă plasată și un interval de livrare respectat cu strictețe, am primit la pachet și cel mai neașteptat lucru - garanția pentru prindere și soi. Nu-mi amintesc să fi beneficiat niciodată de un astfel de serviciu unic care practic îți asigură calitatea produselor.
Într-un mod responsabil, fermecător și chiar irezistibil, am putut "pune la cale" grădina visurilor cu costuri minime și șanse maxime de reușită. Acum tot ce pot să fac este să aștept sezonul cald și să mă bucur de grădina plină de floare și parfum.


Pentru grădini ca-n povești și peisaje ca la zeci de kilometri depărtare eu apelez la Jardinia - un magazin de excepție cu cei mai frumoși trandafiri de grădină și nu numai, pentru grădini de vis pe care oricine le poate avea cu minim de efort și investiții.

Comentarii

Postări populare