Refresh cu parfum de primăvară

Simți? E un miros de primăvară ce l-aș îmbrăca în petale de nu-mă-uita și în boboci de bujori gata să dea în floare. Draga mea, mai este așa puțin! Sunt gata să prind aripi și să transform lista de dorințe în realitate, într-un tonus echilibrat pentru sănătate și pentru întreg căminul.


Când eram mică dormeam într-o casă mică, mică, din chirpici. Aproape puteai spune că-i o casă de pitici. Paturile erau din paie, cu saltele subțiri suprapuse, iar în oala de tuci sfârâia doar o dată pe săptămână o flecă de carne suculentă. Și ce fericiți mai eram...
Din micul om am vrut să mă fac mare și să devin cea puternică de astăzi. Din casa copilăriei am vrut să fac un prilej de sărbătoare în fiecare zi.
La treisprezece ani m-am mutat la oraș, acolo unde am crescut și unde am făcut primii pași către familie și casa visurilor. Gesturile mici fac oamenii mari! Și invers. Design-ul casei trebuie să fie ca o joacă de copii: relaxat, plăcut, modern. Și tu poți face asta cu inspirația care trebuie, iar la mine e din plin. Uite, îți împrumut și ție o bucățică din jocul meu de imaginație! Trebuie doar s-o modelezi exact așa cum dorești!

Casa este gata pregătită pentru un miros de primăvară. Așteaptă cu aceeași nerăbdare ce mă copleșește, acum.
Pentru început am nevoie de niște scaune de living. Pe stânga, imediat ce intri în casă, găsești locul pentru oaspeți, acel loc întotdeauna în prim plan, pe care-l zăresc toți musafirii. Inițial am optat pentru vopseaua albă, liniștitoare, mobilier pe comandă construit după priceperea din design a soțului. Dar e timpul pentru un "Refresh fără STOP". Din loc în loc vezi plante artificiale minuțios construite și buchete bogate de flori proaspete ce dau încăperii un aer aparte, primăvăratic. Aici plănuiesc să amplasez și acele scaune pe care am pus geana în urmă cu ceva vreme. Dilema cea mai mare este gama pe care s-o aleg - accesorii franțuzești sau tendințe scandinave? Dar de ce să aleg când le pot avea pe ambele?!


Trebuie să se potrivească în context, să fie elegante, din materiale rezistente și să nu obosească ochii sau să-i fure în timp ce întorc sprânceana către alț colț al camerei. Franțuzesc să fie! Pe numele lui de cod, FN-SC White se impune cu un design clasic din lemn masiv, ornamentat cu stofa premium, confortabilă și cu ton anvagardist. Nuanțele subtile se îmbină perfect cu notele parfumate pe care le emană firele de bujori, frezii și fire de bumbac, din vaza de cristal, de pe masa din centrul încăperii unde se află lumânările îmbrăcate în detalii din dantelă. Fix aerul acela clasic cu note de romanță și plin de suspans, cu forme și linii definite exact cum se transpune o partitură Mozart. Adică această masă de living. Sunt un cuplu perfect, un must-have pentru clasicismul designului de interior îmbrăcat în rafinament. Îți vine să zici "Wow!" cu fiecare clipire.


Pereții îi împodobesc cu un tapet plin de floricele mărunte și roz, cu tablouri vintage îmbrăcate în ramă aurie și umplute cu portrete alb negru. Prizele și firele provenite de la electronice sunt atent "fardate" în carcase roz-pastel. Iar podeaua o completez într-o notă regală cu un covor de blană albă ca omătul și un cadelabru de tipul Flora, fix așa, ca în imagine.



Știai că și marii specialiști în sănătate recomandă în prim plan terapia prin decor? Și cel mai important dintre toate nu e nimeni altul decât decorul casei tale, cel care exprimă cel mai bine ce personalitate ești și care te ajută să-ți găsești drumul către liniște și pace. Nu trebuie să pornești de la zero și să faci compromisuri când, iată, micile schimbări, de la elementele de decor, până la elementele de dining, reinventează atmosfera căminului tău cât ai clipi.
Și acum simt furnicături în tot corpul, mângâieri delicate, miros proaspăt de cafea și adierea brizei primăvăratice ce-mi alungă părul rebel din ochi. Împreună purtăm alt nume - cel al fericirii interioare, al împlinirii și al răsfățului de simțuri. Sau într-un cuvânt dominant de tendințe moderne în design- SOMPRODUCT.
Acum pot să te invit la o cafea! Hai să ne simțim ca niște adevărate doamne! Și tu meriți asta!


Articol scris pentru Spring SuperBlog 2018.

Comentarii

Postări populare