Și Edison de-aș fi, tot aș economisi energie!

by - miercuri, iunie 12, 2019

Ca o paralelă ciudată între prezentul modern și trecut, mi l-aș fi imaginat pe Edison, cel care a inventat becul și lumina, la un birou de prestigiu așa cum sunt marile clădiri prin capitală și prin țările puternic industrializate.
În realitate, Edison nu avea nici pe departe vreo două facultăți de electrică, ci multă încăpățânare și "economii" de-ale statutului social, iar asta nu l-a împiedicat să încerce repetat să fie capul unei invenții atât de importante. Și a reușit!
La zeci de ani mai târziu mulți dintre noi am ajuns la concluzia că fără bec și energie viața nu ar mai fi la fel de roz. Nici economia la energie nu e un subiect atât de bizar, mai ales dacă dai foaie cu foaie la facturi și vezi niște virgule și niște zerouri, care nu se asimilează cu ușurință de finanțele din portofel.


Știu sigur că dacă avea să trăiască în prezent, Edison ar fi militat pentru economia la energie, dar prin reprezentații E.ON Energie România, Edison transmite misiunea mai departe și mă invită pe mine, pe tine, pe omul dintr-o corporație internațională, să economisim resurse și energie în zecile de moduri existente. Poți face primul pas și să începi de acasă, iar pentru asta ți-am oferit 18 idei "miraculoase" prin care îți poți păstra portofelul plin și confortul casei, din prisma economiei la energie. Dar poți face economie chiar și la birou, iar astăzi dezvăluim împreună cum poți face asta.

Fii autentic acasă și la birou, prin #EconomiiLaPuterea100 !

Economiile te ajută să fii mai cumpătat și-ți arată câte chestii faine poți face cu banii economisiți. Te plângi că nu ai suficienți bani de călătorii, cărți, poate un animal de companie? Cu economia la energie poți să obții tot ceea ce-ți dorești fără pic de efort! În plus, îi însuflețești și pe ceilalți să-ți urmeze exemplul și ajuți la crearea unei comunități civilizate, a unei societăți dezvoltate și la un mediu sănătos, de zeci de ori mai bogat în resurse naturale, de care se pot bucura și generațiile următoare. Iată 5 soluții demne de aplicat.

1. Becuri economice
Își vor găsi locul și acasă, dar și la birou, ajutându-ți întreaga echipă să aibă spor îndelungat și costuri mai mici pentru directorul de multinațională. Sugerează-i și șefului tău o astfel de schimbare! Becurile economice au consum redus de energie și o putere ridicată de iluminare, dar și un grad de confort mai crescut.

2. Tehnologie economică
Orice companie care-și respectă angajații va investi în tehnologie pentru a stimula prosperitatea. Apelând la senzorii de iluminare, în băi și birouri, spațiile vor fi iluminate corespunzător fix atunci când este cazul, iar voi vă puteți bucura în grup de tehnologia avansată și de #ProductivitateLaPuterea100 .

3. Încărcătoare solare
Sunt o alternativă de viitor, extrem de economică și care nu-ți mai provoacă palpitații în cadrul căderilor de tensiune. Spune stop "suprasolicitării" de energie!

4. Redu luminozitatea la gadgeturi sau treci la setări prestabilite de luminozitate.
Noua tehnologie vine la pachet cu un soft inteligent care ajustează lumina ecranului în funcție de luminozitatea ambiantă. Dacă nu ai o astfel de comandă, poți tu însuți să ajustezi manual lumina ecranului. Te costă doar două secunde din viață și câștigi înzecit. Economisești energie, dar și baterie, iar durata de viață a gadgeturilor tale va fi mult mai îndelungată.

5. Mini-ventilatoare în locul aerotermele și a aparatelor de aer condiționat.
Nu toată lumea agreează temperaturile foarte scăzute, la fel cum nu toți colegii/angajații tăi nu sunt fani ai gradelor multe cu plus.
Un mini-ventilator la biroul fiecărui angajat este o alegere și mai economică, dar și mai benefică pentru angajații care își pot personaliza după plac temperatura din mediul ambiant, fără să-i afecteze pe cei din jur. În plus, aceste ventilatoare sunt compacte, ocupă foarte puțin spațiu și sunt înzecit mai economice față de aerotermele și/sau aparatele de aer condiționat.

Tu cum faci economii inteligente?



You May Also Like

0 comments