Cadouri de Sărbători pentru pisicile mele, de la Purina

Pisicuțele mele au fost super iubite în acest sfârșit de an. Le am de pe vremea când ele aveau două luni și am început a ne atașa unii de alții, de a le cunoaște nevoile și de a le oferi tot ceea ce ele au nevoie să se dezvolte sănătos și armonios. Și primul lucru pe care l-am făcut a fost acela de a le oferi alimentația corespunzătoare. Am făcut și mici greșeli, ca orice mare iubitor. Și din ele am învățat. Cea mai mare greșeală a fost faptul că am diversificat aproape pretutindeni mâncarea ei, a Tinei, devenind astfel foarte mofturoasă. Pe cealaltă parte, Goguț e fan granule și nu e deloc mofturos.


Pisicile trebuie să mănânce mâncare de pisici, nu alimente de origine umană! Ele conțin toate lucrurile necesare ca să se mențină sănătoase și să se dezvolte corespunzător. Este foarte important și ce fel de brand le oferi animăluțelor, pentru că unele mâncăruri foarte accesibile care nu sunt întocmai sănătoase. De aceea, încă din primele zile de viață, cel mai renumit brand de mâncare pisicească a fost Purina. Le-am încercat pe toate și ei sunt chiar fericiți. Iar în ultimele trei săptămâni dieta lor a fost alcătuită tot din specialitățile marca Purina, din gama Purina One, pe care le-am mai încercat și anterior (însă în altfel de combinații).


Micuții mei de un an și jumătate au primit un pachet colosal #buzzPurinaONE prin intermediul BuzzStore și Purina, alcătuit din granule și pliculețe umede, hrană pentru trei săptămâni.
Iar astăzi vă transmit ce beneficii au avut ele asupra lor pe durata perioadei de testare #ONEprovocareade3saptamani .

Purina One, hrană completă pentru pisici fericiți

Ne-am bucurat toți trei de pungile de granule Purina Coat&Hairball. Obișnuiesc de regulă să le ofer pisicilor recompense de acest gen, dar în ultima vreme nu prea le-am mai găsit în magazine. Așa că mă bucur că aceste proprietăți se regăsesc în mâncarea lor de zi cu zi. Aceste granule îi ajută pe micuții mei să nu le mai cadă părul în exces, menținându-le blana moale și strălucitoare și prevenind formarea ghemotoacelor în sistemul lor digestiv. Dacă observi și tu că pisica ta vomită ghemotoace, acest lucru se datorează faptului că blana ei îi cade excesiv și atunci când se linge, ingerează o cantitate semnificativă din blană. Niciodată n-am avut probleme cu acest aspect, iar asta se datorează exclusiv alimentației corespunzătoare.


A fost o surpriză să văd că, pe parcursul celor 3 săptămâni, Tina, fan al pliculețelor umede, a consumat extrem de multe granule din acest sortiment. Asta denotă bineînțeles, plăcerea ei. Granulele le ajută și să aibă și  dinți puternici, fiind foarte important ca pisicile să consume și mâncare uscată.

Numai cât aud punga și se adună la masă!
Eu obișnuiesc să le las în permanență la dispoziție o mână bună de granule pentru mese și gustare. 
Dacă Tina avea blana moale și lucioasă, acum e și mai și. De cealaltă parte, Goguț avea părul mai aspru, însă acum îl pot confunda cu ușurință, la atingere, cu Tina. Părul lor le crește mai repede și mai sănătos. 


În schimb, de circa două-trei ori pe zi, o servesc pe Tina și cu pliculeț umed. Mănâncă echilibrat, circa un pliculeț-un pliculeț jumătate pe zi, ceea ce e adecvat pentru vârsta ei.
De data asta a încercat două noi sortimente Purina One, la care, surpriză, nu a făcut deloc mofturi (v-am zis că ea s-a învățat cu diversificare și că e mega pretențioasă).
Cele două sortimente de mâncare umedă conțin mult sos și bucățele de carne fileuri, ceea ce e ideal pentru ea având în vedere că, de regulă, așteaptă ca mâncarea să fie secționată într-un anumit fel. 


Pliculețele umede Purina One Sensitive o ajută cu sensibilitățile ei la stomac, piele și blană. De-a lungul timpului mi-a făcut diferite alergii - ba la produsele de îngrijire, ba la florile de copac, chiar și la mâncare. Fiecare pisică are sensibilitățile ei! Iar sensibilitățile pisicii se manifestă prin stările de agitație, constipație și/sau diaree, lins accesiv. 
Cu acest sortiment nu am avut deloc probleme! A fost consumat cu drag și spor iar pisica mea nu a mai avut probleme cu astfel de simptome asociate alergiilor. Minunea a fost că până și Goguț a fost atras de pliculețele umede.
 Astfel, cei doi au avut parte nu numai de o blană sănătoasă, ci și de o digestie pe măsură.


Celălalt sortiment încercat a fost Purina One Indoor. Această formulă se adresează pisicilor de interior, satisfac pofta animăluțului de companie oferindu-le în același timp o digestie sănătoasă și energie. 
Efectele variantei Indoor (disponibilă și sub formă de granule) se vor vedea cel mai accentuat la digestie. Urina și fecalele nu mai au acel miros puternic și pătrunzător, ceea ce e minunat pentru posesorii de pisici de apartament.



Împreună, cele trei sortimente de mâncare îi ajută pe copilașii mei să fie plini de viață și de energie, mai predispuși la joacă și am certitudinea că ei sunt sănătoși în fiecare moment al zilei.
Noi vom continua cu aceste sortimente de la Purina, dar vom încerca și altele noi, pe care nu le-am încercat până acum. 
Vă sfătuiesc și pe voi să le oferiți mâncare aleasă pisicilor voștri, fapt ce vă va scuti de vizite și costuri la medicul veterinar. Alimentația este un capitol extrem de important pentru animale, lucru de care răspunde un "părinte" responsabil.

Voi cu ce vă hrăniți necuvântătoarele?

Comentarii

Postări populare