Părul frumos și sănătos nu costă o avere!

by - luni, decembrie 23, 2019

Știai că în fiecare zi, părul tău încearcă să comunice cu tine? Căderea accentuată a părului îți poate spune că nu e hidratat suficient, că în corpul tău nu pătrund sau nu sunt absorbite destule lichide, vitamine și minerale sau că suferi de anumite afecțiuni. Ar trebui să ne facem timp mai des să ascultăm nevoile podoabei capilare și să ne îngrijim de el, așa cum ne îngrijim și de corpul nostru.  

Mama și bunica nu aveau Google ca să caute soluții de înfrumusețare și idei pentru îngrijirea părului. Pentru generațiile trecute mersul la salon era un răsfăț de zile mari. Așa că "furau" de la prietene, rude și vecine, sfaturi și idei de înfrumusețare. Se spălau cu apă de ploaie sau cu ceaiuri de plante, dar și mâncau sănătos, fapt ce le antrena, ca vorba aia, "mintea sănătoasă, într-un corp sănătos". Așa a ajuns mama, la 60 ani, cu o sănătate de fier și cu un păr frumos, sănătos și strălucitor. N-am văzut la ea în veci vârfuri despicate sau păr uscat. Dar vremurile mamei s-au dus, așa că mie nu mi-a mai rămas decât să mă adaptez la condițiile din prezent. 


Orice material de înfrumusețare spune că unghiile sunt cartea de vizită a unei femei, dar regula nu se aplică și în cazul meu. N-am probleme să ies afară din casă cu unghiile nefăcute sau cu oja sărită într-un colț, dar e lege ca părul să stea așa cum îmi doresc. Iar prietenul meu vă poate spune detaliat cât de obsedată sunt de lungimea potrivită, de strălucire, volum, să fie îmbrăcat în culoarea care mă reprezintă etc. Și devin foarte frustrată când își etalează a lui personalitate și nu vrea nicicum să stea așa cum îi poruncesc.
Însă, mama a avut un păr atât de frumos pentru că nu și-a vopsit părul înainte de 40 ani, nu a folosit niciodată aparate de stilizare, a trăit sănătos, a mâncat sănătos, iar poluarea nu era atât de accentuată ca în zilele noastre. Iar eu, încă de pe la 16 ani am început să folosesc aparate de stilizare și să-mi fac șuvițe sau culori permanente. Iar condițiile de mediu sunt tot mai neprielnice și acționează în consecință asupra părului meu, al tău, al tuturor. Părul meu a trecut prin zeci de schimbări la care, în mod surprinzător, a făcut față cu brio. De aceea foarte mulți prieteni mă întreabă cum de reușesc să-mi îndeplinesc fanteziile, fără teamă de chelie. Nu-i niciun miracol, dragi prieteni! Am rutina potrivită de îngrijire.

Rutina de îngrijire a părului meu

Atunci când fac o schimbare mă gândesc de zece ori, fie c-o fac acasă sau la salon. Analizez, mă informez și abia ulterior pun în practică. Sănătatea părului e în mâinile mele!
Produsele de îngrijire joacă un rol foarte important pentru sănătatea părului așa că, atunci când achiziționez produse de îngrijire, mă informez cu privire la marcă, la ingrediente, la deviza brandului, la proprietățile extractelor și la beneficiile pe care se presupune că respectivele produse le aduc părului meu etc. De regulă mizez pe produse care au la bază extracte naturale, din plante, care sunt mai ușor acceptate de către corp și păr și care reproduc ritualul sănătos pe care-l avea și mama mea. Produsele de îngijire bazate pe extracte naturale m-au salvat de nenumărate ori după multe decolorări care nu au mers așa cum mă așteptam. Iar asta se poate întâmpla și la salon. De aceea rutina personală de îngrijire a părului înseamnă (aproape) totul. 

Întotdeauna folosesc balsam pentru hidratarea părului, dar și o loțiune de îngrijire. În adolescență săream peste acest pas crezând că astfel de produse îmi îngrașă părul. După ce am început să-mi tratez părul chimic am realizat  că doar un păr sănătos se îngrașă, în timp ce un păr deteriorat este foarte uscat și lipsit de sebum.
Balsamul și loțiunea au rolul de a-mi fortifica structura părului, de a-l face mai mătăsos, mai ușor de descurcat și îl ajută să se regenereze treptat, dar previne și ruperea părului la pieptănare, procesare.

Săptămânal aplic tradiționala mască cu uleiuri (ulei de cocos, ulei de măsline, vitamina A, E etc.) care-i oferă părului meu o porție suplimentară de hidratare și de fortificare. O las să acționeze cel puțin trei ore, uneori chiar și peste noapte. A doua zi părul meu este vizibil mai puternic și mai strălucitor, iar după o lună deja se văd rezultate evidente în ceea ce privește rezistența și structura firului de păr, cât și la capitolul lungime. Rezultatele sunt similare cu cele obținute prin tratamentul la salon.

Sunt o mare iubitoare de aparate de stilizare, dar am învățat în același timp că e foarte important să investesc în ele pentru a preveni deteriorarea părului în profunzime. De aceea folosesc o placă cu keratină și un feon cu opțiunea de protecție termică. În loc ca părul meu să fie uscat și lipsit de volum după utilizare, efectul este invers - părul este hidratat, strălucitor și cu volum natural.
Îmi place ca după ce-mi spăl părul și înainte de a-l usca cu feonul, să aplic o loțiune sau un ser protector, pe care-l las să acționeze pe părul umed timp de câteva minute. Ulterior îmi usuc și îmi stilizez părul în mod obișnuit, adăugând mai multă loțiune pe porțiunile mai uscate sau pe vârfuri, până obțin textura dorită a firului de păr.
Iar când vine vorba de tuns, fiind fană a părului cât mai lung, niciodată nu-mi tund părul în linii mari, ci doar 1-2 cm din vârfurile deteriorate. Îmi place să-mi iau singură din vârfuri, fără să-mi asum compromisuri în mâinile unui potențial stilist nepriceput.

Și dacă tot menționam pe parcurs că produsele mele favorite de îngrijire a părului au la bază extracte naturale, vă prezint și produsele Regivero.
Produsele Regivero sunt produse unisex de îngrijire a părului, fiind adresate persoanelor care își doresc soluții sănătoase pentru îngrijirea podoabei capilare. Din portofoliul Regivero fac parte produse de îngrijire de ultimă generație, care au rolul de a reduce căderea părului, de a reface structura firului de păr, de a elimina mătreața și toate simptomele asociate unei podoabe cabilare cu astfel de probleme. Produsele au un parfum fin și foarte plăcut. Șampoanele fac multă spumă și curăță gentil scalpul în profunzime, iar loțiunile de păr au o textură apoasă, absorbindu-se cu ușurință în firul de păr.
Nu uitați să le treceți pe lista de dorințe dacă vă doriți un păr sănătos, cu 0 probleme.


De ce Regivero:
- brand 100% românesc orientat pe calitate și rezultate;
- produse unisex pentru tratamentul unor afecțiuni vaste ale podoabei cabilare;
- produse testate clinic si dermatologic, ce previn aparitia iritatilor, fiind ideale pentru un scalp sensibil sau pentru un păr extrem de fragil;
- ingrediente naturale de cea mai bună calitate, cu absorbție rapidă (extracte de ginseng, masline, proteină animală, bio keratină, etc. );
- rezultate în 3 săptămâni sau banii înapoi;
- consultanță gratuită;
- 10% reducere la prima comandă.

Pentru un păr sănătos și rezultate garantate cu Regivero este important, bineînțeles, să aveți un stil de viață echilibrat, să-i oferiți întregului organism vitaminele și mineralele necesare din alimentație, să vă hidratați în permanență, să beneficiați de armonie din punct de vedere psihic (stres, oboseală) etc.

Voi ați încercat produsele Regivero? Cum vă mențineți părul frumos, puternic și sănătos?

You May Also Like

1 comments