Adevărul despre căderea părului la femei și la bărbați

by - duminică, februarie 16, 2020

Primesc întrebări tot mai frecvent în ultima perioadă despre căderea părului, despre întreținerea lui, despre creștere sau despre regenerare. Iar Social Media este de asemenea plină de persoane care caută o soluție la aceste probleme.

Așa cum pentru unii unghiile sau vestimentația reprezintă acel "sex simbol", pentru mulți alții părul este o adevărată bijuterie.


  • Adevărul despre căderea părului

"- Îmi cade parul. Ce soluție îmi recomandați?"

Adevărul gol-goluț este că șansele de a găsi o soluție miraculoasă pe baza recomandărilor de pe internet este de 0,1%. Motivul este cât se poate de evident - suntem unici, iar dacă unei persoane i s-a potrivit o soluție, nu înseamnă că ea va funcționa și pentru noi, riscând astfel să cheltuim sume colosale pe un miraculos tratament pentru căderea părului


Trebuie în primul rând să găsiți cauza sau cauzele, care pot fi diverse. Dacă aveți o alimentație exclusivistă alcătuită din fast-food și mâncăruri procesate acest lucru poate fi o problemă, pentru că părul nu se hrănește cu acele grăsimi și nici cu condimente. De aceea vă recomand în primul rând o alimentație echilibrată.

Stresul și oboseala, sarcina și alăptarea sunt alți factori clasici care stimulează căderea părului.
La fel și hidratarea zilnică și lipsa vitaminelor din corp, fie unele probleme de natură locală, sensibilități și intoleranță ale scalpului sau unele boli. O vizită la doctor și analizele de rigoare pot determina dacă de vină pentru căderea părului este stilul de viață sau anumite afecțiuni.

  • Cum prevenim căderea părului și cum stimulăm creșterea acestuia

Pe lângă aspectele deja menționate, rutina de îngrijire a părului poate face diferența, la fel ca și procesările. Vopsitul mai rar al părului, folosirea unui șampon împotriva căderii părului sau adecvat problemelor și scalpului, înlocuirea aparatelor de stilizare cu unele profesionale (cu protecție termică sau cu efect hidratant) pot face diferența.


Totodată vă recomand să vă hidratați părul cu seruri, uleiuri sau loțiuni, iar dacă problema căderii părului e de natură locală puteți apela la acele tratamente ce estompează căderea părului și care stimulează creșterea acestuia. Multe dintre ele se pot găsi chiar la voi în bucătărie (fapt pe care sunt ferm convinsă că îl știți deja), altele mai eficiente sau realizate printr-o tehnologie avansată le puteți găsi în magazinele fizice sau online. 

Voi la ce remedii apelați împotriva căderii părului? Ce tratamente ați încercat și au funcționat? 

You May Also Like

1 comments

  1. Eu presupun și cam sunt și sigură că la mine este de la vopsitul părului ,pentru că înainte nu-mi cădea și după ce m-am vopsit ,întâi mă decolorasem și nu mi-a plăcut culoarea cum a ieșit și a doua zi iarăși m-am vopsit ,de atunci îmi cade ,am tot luat șampon ,tratament ptr.căderea părului de la Avon ,dar nu prea cunosc de la ele ,o să mai încerc cu măști ptr.păr că de față folosesc ,dar ptr.păr nu am folosit măști .Mulțumim pentru recomandări draga mea !

    RăspundețiȘtergere