Ce spune corpul meu despre cură de trei luni cu Normens

by - vineri, februarie 28, 2020

În luna noiembrie a anului trecut, mă înscriam cu oarece scepticism în campania de testare derulată în colaborare cu Normens și BUZZStore.
Deși în mod normal s-a recomandat consilierea medicului ginecolog, de fiecare dată când m-am simțit rău pe parcursul anului trecut, medicii au considerat de cuviință că trimiterea mea la sectorul Ginecologie este cea mai potrivită alegere. E trist totuși că toate femeile tinere ajung în acest sector și, în lipsa unei sarcini (pe care la fel de bine o pot detecta acasă), primesc drept medicație multe vitamine ca supliment la stările de rău și la kilogramele puține. Ideea e că la toate controalele nu s-ar fi detectat în mod special o problemă. Singura problemă tratată de altfel a fost o cistită pe la 16 ani. M-am confruntat de câteva ori și cu dezechilibre ale florei vaginale și cu infecția urinară (tratate de asemenea), însă nimic de domeniul Normens. Nu luasem niciodată anticoncepționale, cu atât mai mult după ureche, mai ales că unele simptome erau considerate de medic ca fiind normale.


Însă de fiecare dată, înainte și mai ales în timpul menstruației mă confruntam cu simptome relativ groaznice ale SPM. Fiind și un medicament naturist dedicat acestui lucru și având o vastă experiență cu rezultate excelente în tratarea unor afecțiuni prin intermediul comprimatele naturiste, acest lucru m-a făcut curioasă și dornică să încerc NorMens.
Așa că, în urma selecției și a acceptării în campanie, în luna lui Decembrie am început să încerc pentru prima dată acest supliment, cură care se apropie la finalul celor 3 luni recomandate.


  • Ce este NorMens

NorMens este un supliment alimentar (practic anticoncepționale) din extracte naturale, dedicat femeilor, care se confruntă cu simptome ale SPM, cât și cu probleme și dereglări hormonale. Acesta își propune ca prin administrarea zilnică a unui comprimat să reducă durerile menstruale, pofta de mâncare, stările de nervozitate, acneea pe fond hormonal, să regleze ciclul menstrual și să echilibreze cantitatea de sânge eliminată. Practic, după cum însuși poartă numele - Punctualitate și confort, NorMens își dorește să restabilească în rândul domnișoarelor și al doamnelor ideea de a fi confortabile în propriul corp și mai încrezătoare, în ciuda schimbărilor mai mult sau mai puțin obișnuite prin care trece organismul unei femei.


NorMens însă nu este o serie obișnuită de anticoncepționale. În timp ce anticoncepționalele clasice te feresc în linii mari de o sarcină nedorită, NorMens crește fertilitatea. Așadar, acestea nu sunt indicate persoanelor care vor să se ferească de acest lucru, fiind necesare alte metode de protecție sigure, precum prezervativele, la contact sexual.

  • Cu ce simptome mă confruntam eu

Cu o săptămână înaintea menstruației începeau durerile abdominale și cele de spate, uneori subtile, alteori ca un junghi străfulgerator. În același timp se instala și pofta accentuată de mâncare. Așa știam că în 7-10 zile urmează perioada de coșmar.
Niciodată n-am avut menstruația regulată, în sensul că o lună îmi venea la începutul lunii, următoarea spre sfârșitul acesteia.
Prima zi era cea mai grea dintre toate. Dureri insuportabile, stări de greață, frisoane, lipsă accentuată de vitamine și minerale care uneori mă trimiteau la Urgențe în șoc spastic. Nu există o primă zi în care să mă pot simți capabilă chiar și să țin capul drept. De cele mai multe ori deveneam prietenă cu toaletă datorită tranzitului accentuat (frumos spus, dacă înțelegeți unde bat) și cu antinevralgicele (două la număr). Nu suportam să fiu atinsă, mă agitam și mi se făcea mai rău din orice, chiar și de la urmăritul unui filmuleț sau a unei emisiuni la TV. Uneori mai foloseam și folosesc în continuare, plasturii menstrual care mă mai ajută să reduc din aceste simptome neplăcute. Starea mi se îmbunătățea după două zile, timp în care aveam flux accentuat până în ziua a 4-a, urmând ca în zilele 5-6 sau chiar 7, fluxul să fie diminuat și durerile să nu mai fie prezente.


Tot în perioada pre-menstruală se instala și coșurile. Mari deseori, "frumoase", multe și dureroase, pe care bineînțeles nu mă puteam abține să nu le storc. Astfel, tenul era la mila cruzimii mele, "dotat" cu răni și semne pe care doar un fond de ten bun le poate acoperi, dar nu pe deplin.

Ce spune corpul meu despre cura de (aproape) 3 luni cu NorMens

Ca orice alt medicament, NorMens vine și cu potențiale efecte adverse. De acestea mi-a fost teamă, dar mă bucur că nu am întâmpinat probleme. Mă confrunt de ceva vreme cu gastrită, însă nu am avut stări de greață sau usturimi stomacale.
Primul beneficiu pe care l-am observat încă din primele zile a fost diminuarea oboselii și creșterea energiei. Uneori uitam să iau pastila la ore decente și îmi aminteam seara. Îmi era frică că luând pastila după ora 18 îmi va provoca tulburări ale somnului și stare de agitație, dar acest lucru nu s-a întâmplat. Dimpotrivă! M-am simțit mai sigură pe mine și mai productivă pe parcursul zilei.


După primele 2-3 săptămâni am început să văd și îmbunătățiri la nivel fizic, respectiv la nivelul tenului. Pentru că corpul meu nu reține apa în organism, o perioadă îndelungată m-am confruntat cu uscăciune și deshidratare în zona T, în special în zona nasului. Cu NorMens am scăpat de acele cojițe inestetice la care nici măcar o cremă intensiv hidratantă sau un ser nu făceau față deseori.

Îmbunătățiri am observat și în ceea ce privește acneea. Apariția coșurilor nu a fost estompată definitiv, însă numărul coșurilor este mult mai redus și nu mai sunt la fel de dureroase. Iar coșurile care nu scapă de tortura unghiilor mele au început să se vindece mult mai repede. Am observat în primele trei zile de la apariția și "masacrarea" acestora că iau un salt de regenerare accentuat, urmând ca acestea să se vindece complet ceva mai lent într-o perioadă de maxim două săptămâni (mult mai lent față de cum era până la administrarea NorMens), însă fără a mai lăsa semne.

Mă confruntam și cu oarece pungi inestetice sub ochi, pe care administrarea NorMens a reușit să le reducă considerabil și să ofere ochilor un aspect mai plăcut și mai tânăr, adecvat vârstei mele. Pe mine personal aceste aspecte m-au impresionat cel mai tare și sunt profund recunoscătoare. 


Durerile dinaintea SPM sunt acum ocazionale și extrem de moderate. Poftele nu au dispărut (uneori simt nevoia să mănânc accentuat 3 zile la rând, alteori îmi este poftă singură dată). 

Legat de evoluția internă a corpului meu și a SPM, ciclul menstrual a devenit mai regulat. Monitorizându-l cu ajutorul aplicației Calendar Menstrual am observat că acesta se instalează la 28 zile. În ultima lună a venit cu o întârziere de 5 zile pe care am pus-o pe seama stresului. Deși durerile din prima zi n-au dispărut complet, starea mea este mult mai bună. Nu mă mai simt la fel de apatică și nu am mai avut acele crize. Mă pot mișca ceva mai ușor iar un singur analgezic oferă o îmbunătățire considerabilă a stării.
Dacă fluxul accentuat și pătarea hainelor era la ordinea zilei, după această cură am observat că s-a redus abundența, astfel că începând cu a doua sau a treia zi am un flux extrem de redus. Durata ciclului nu s-a modificat.



Nu știam la ce să mă aștept în momentul în care am început această experiență, însă per ansamblu efectele curei cu NorMens au fost pozitive și mi-au influențat pozitiv stilul de viață și starea de bine. L-aș recomanda tuturor fetelor care se confruntă cu problemele menționate, bineînțeles, cu condiția de a întreba medicul ginecolog despre acestea. Fiecare dintre noi este diferită, iar corpul are necesități și reacții diverse. Așa că medicul este în cea mai mare măsură să vă recomande sau să vă aprobe dorința de a lua acest supliment, în vederea obținerii rezultatelor dorite.

Voi ați încercat NorMens? Cum a fost experiența voastră? 

You May Also Like

2 comments

  1. Nu am încercat aceste suplimente ,dar mă bucur că aud de ele numai lucruri bune. Nici mie nu-mi vine regulat menstruația ,dar burta mă doare groaznic prima și a doua zi ,de multe ori când nu mă doare burta ,mă doare spatele și mi se pare mult mai rău atunci când mă doare spatele prefer să mă doară mai bine burta .Să te bucuri de ele în continuare draga mea .

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu am încercat dar îmi pare bine că ție îți sunt de folos.

    RăspundețiȘtergere