Cat este de important ca electrocasnicele să dețină funcție antibacteriană?

De mici copii părinții ne-au învățat o lecție extrem de importantă privind igiena personală și igiena locuinței. Am și realizat că, să fii curat, dezinfectat și să trăiești într-o locuință pe măsură, face parte din necesarul zilnic de cetățeni responsabili pentru calitatea vieții pe care o avem. Dar nici electronicele care astăzi sunt puse pe un piedestal al dezvoltării nu par să fie mai prejos, căci ele ne simplifică viața așa cum părinții nu și-ar fi imaginat vreodată. 

De fapt, și-ar fi imaginat careva că vom deține în casele noastre electrocasnice cu funcție antibacteriană? Cu toată inovația din prezent, permite-mi să-ți spun că nici eu nu m-aș fi așteptat la asta. Și numai când mă gândesc cât de mult ar putea simplifica viața o astfel de funcție, cealaltă parte a minții mele mă întreabă dacă printre atâtea practici de igienă moștenite de la o generație la alta își are rostul această funcție și dacă merită acel plus care se reflectă asupra prețului. Tu ce părere ai?

Cât de important este ca electrocasnicele să dețină funcția antibacteriană?

Mama m-a învățat că frigiderul trebuie dezghețat și igienizat complet cel puțin o dată pe lună, pentru a preveni depunerile de bacterii, deteriorarea alimentelor și a mecanismului sau a componentelor frigiderului etc. Aș fi putut preveni toate aceste lucruri dacă ar fi existat în urmă cu câțiva ani o combină  frigorifică sau un frigider cum sunt cele existente astăzi pe piață. 

Bacteriile și virușii nu au limite. Și cred că am înțeles acest aspect în perioada asta, mai mult ca niciodată. E foarte simplu pentru ele să se depună pe ambalaje și/sau direct pe alimente și, ulterior, să se răspândească în frigider, ca mai apoi să mă mir de ce alimentele nu mai au același gust plăcut, de ce nu mă simt bine fizic sau de ce alimentele se strică mai repede decât m-aș fi așteptat, chiar dacă sunt depozitate la rece în timp util.

De cealaltă parte am grijă săptămânal să pun cel puțin o mașină de rufe la spălat. Dar vezi tu, și spălatul rufelor poate fi deseori o adevărată "inginerie". E foarte important ca hainele să fie puse la temperatura potrivită și asociate cu detergenții potriviți, pentru a preveni degradarea țesăturilor, decolorarea și pentru a le putea igieniza pe deplin. Țesăturile fine trebuie spălate la o temperatură scăzută care totuși, nu are capacitatea de a elimina bacteriile și virușii care se depun pe haine fără efort, ci doar murdăria superficială. Și utilizarea unor detergenți mult prea puternici vine cu efectele negative menționate anterior. Dar lucrurile astea sigur le știi și tu. 

Deci, cum o dăm la pace?

Tocmai ce am aflat că s-au lansat noile electrocasnice de la Toshiba care dispun de funcția antibacteriană, o funcție extrem de importantă pentru mine, dar și pentru cei din jur. Iată ce beneficii oferă și care este rolul ei. 


  • Combine frigorifice Toshiba cu funcții de dezinfectare și sterilizare

Există două noi modele de combine frigorifice Toshiba care vin la pachet cu funcțiile de dezinfectare și sterilizare. Cum contribuie ele la sănătatea și siguranța noastră, sporind confortul în același timp? 

De exemplu, combina frigorifică Toshiba GR-RF646WE este concepută după o tehnică japoneză care pune accentul pe materiale durabile, design fiabil și un principiu de funcționare unic, care acționează prin eliberarea unor ioni și electroni ce împiedică acumularea de mirosuri neplăcute și răspândirea acestora de la o serie de alimente la altele. E de-a dreptul frustrant să consum o salată de legume de post cu gust de carne și viceversa, Dar iată, există o rezolvare pentru toate!  

Sursa foto: emag.ro

În același timp, frigiderul este astfel dezinfectat cu ușurință iar mâncarea este sterilizată, fără niciun pic de efort suplimentar din partea mea. Iar filtrul Plasma Pure păstrează proprietățile și savoarea alimentelor, fără a necesita înlocuire periodică. În acest mod nu mai sunt nevoită să dezinfectez frigiderul periodic cu tot felul de soluții a căror randament este limitat. Deci fac economie și de timp, și de resurse!

Este prevăzută și cu 3 sisteme de răcire independente pe fiecare nivel, cu ajutorul cărora pot stabili temperatura ideala pentru fiecare compartiment în parte și respectiv modul în care se vor păstra legumele și fructele, carnea, peștele, înghețata sau băuturile. Iar prezența celor 26 de compartimente îmi oferă libertate deplină în depozitarea facilă a ingredientelor. Deci nu ar mai trebui să petrec minute în șir în fața frigiderului, ca să găsesc sucul de roșii, salata, fructele etc. 

Combina frigorifică dispune și de tehnologie cu invertor dublu și tehnologie No-Frost ce asigură răcirea și conservarea uniformă a alimentelor fără a le îngheța, astfel că nu mai trebuie să-mi păstrez alimentele la congelator și să le decongelez ulterior. Astfel, nu pierd proprietățile nutritive și vitaminele din alimente. De fapt, în funcție de ritualul zilnic, pot transforma cu ușurință frigiderul în congelator și viceversa, astfel încât să am garanția că păstrez alimentele optim chiar și atunci când plec în vacanța câteva zile la rând. Combina frigorifică are o eficiență energetică ridicată A+ ce asigură prospețimea alimentelor cu un consum redus de energie, dar deține și o intensitate zgomotoasă de doar 43 dB, ceea ce înseamnă că e silențiosă și că nu mă va deranja nici atunci când mă relaxez. 


  • Mașini de spălat cu funcție de sterilizare și dezinfectare

Pe cât de incitante sunt noile combine frigorifice Toshiba cu funcție de sterilizare și dezinfectare, pe atât de eficiente sunt și mașinile de spălat. Mai precis, Toshiba vine cu 3 astfel de modele de mașini de spălat, din care seria WM TO5 cu încărcare frontală este fără nicio îndoială cea potrivită pentru mine. 
Această mașină de spălat transformă cu ușurință spălatul hainelor într-o operațiune casnică inteligentă și plină de confort, cu un consum de resurse redus. 

Întotdeauna schimbarea periodică a garniturii mi-a dat bătăi de cap. Nici nu mai știu de câte ori n-am încercat să găsesc o garnitură fără succes sau când costurile mi-au fost cu mult peste așteptări. Dar acest lucru poate deveni un aspect de domeniul trecutului căci, această mașină de spălat este echipată cu o garnitură antibacteriană și durabilă ce contribuie la dezinfectarea mașinii, la prevenirea acumulării și dezvoltării bacterilor în cuva mașinii de spălat. 

Este prevăzută și cu funcția de curățare tambur, acea operațiune care transfromă curățarea obișnuită a mașinii de spălat într-un proces sigur și automat, ce contribuie la prevenirea apariției unor depuneri de calcar și la deteriorarea componentelor. De regulă, curăț mașina de spălat lunar cu ajutorul unui produs special de curățare. Însă, operațiunea mea se transformă în cele din urmă într-un potențial pericol pentru mediul înconjurător, dar și o risipă financiară, căci soluțiile utilizate se revarsă în apa de canalizare ce urmează a fi epurată. Însă, prin intermediul acestei funcții, pot rula o spălare cu mașina goală la 90 grade Celsius, fără alte soluții extra, cu ajutorul căreia pot elimina periodic virușii, bacteriile sau mucegaiul, dar și să previn apariția lor, astfel încât să-mi mențin țesăturile curate, fără risc asupra sănătății mele sau a celor din jur. Capacitatea generoasă de încărcare și prezența multiplelor programe de spălare contribuie la igienizarea hainelor în timp util.

Tehnologia Great Wave facilitează curățarea hainelor de orice tip, chiar și la o temeperatură redusă, cu un consum adecvat de resurse, preîntâmpinând risipa financiară și poluarea. Astfel, hainele mele se vor păstra impecabil, vor ieși curate și catifelate, fără să mai fiu nevoită să testez zeci de soluții de curățare ineficiente, să cresc doza de detergent, să spăl aceleași țesături de zeci de ori până acestea vor fi pe deplin curate și fără să-mi fie teamă că va trebui să renunț la o serie de textile preferate datorită deteriorării, decolorării etc.


Cu această mașină de spălat nu va trebui nici să-mi mai fac griji cu privire la sănătatea pielii mele sensibile! Mulțumită funcției CycloneMix, mașina de spălat eficientizează dizolvarea detergentului astfel că nu vor mai rămâne pete sau urme de pudră pe haine, de la detergenții tip capsulă sau de la cei pudră. 

Noile electrocasnice de la Toshiba sunt mai eficiente, mai economice, mai silențioase și mai durabile. Iar atribuțiile casnice sunt mai sigure și mai plăcute pentru întreaga familie.
Tu ai apela la astfel de electrocasnice cu funcție antibacteriană? Cum crezi că-ți vor schimba ele viața?

Comentarii

Postări populare