Cum alegi un scaun nou perfect pentru locuința ta

După aproximativ un an de la mutarea mea în locuința partenerului de viață am realizat cât de mică e casa în care noi locuim. Mereu am fost de părere că omul sfințește locul și că armonia pe care o creează cei din jur e de zeci de ori mai importantă decât partea materială sau dimensiunea spațiului în care locuiești. 

Sursa foto: Pinterest

În timp am început să capăt o viziune aparte și să devin pasionată de design de interior. La început alegeam lucrurile pentru casă la întâmplare, după designul lor, omițând foarte multe aspecte cu adevărat importante. Ulterior am ajuns la concluzia că nu există spațiu care să nu poată fi amenajat după propriul chip și așa cum dictează personalitatea fiecăruia dintre noi sau după tendințe, după un anumit tipar. Am realizat că pot fi amenajate cu stil chiar și spațiile mici, cum e și casa noastră, care se pot transforma în cea mai mare provocare, cu cel mai frumos rezultat. 

În fond, adevăratul "acasă" descrie un loc cald, armonios, în care găsești întreaga liniște după o zi plină de provocări și locul unde nu ai nicio problemă în a-ți petrece mai mult timp cu propria persoană sau acompaniat, chiar și fără să faci nimic special. Așa că o alegere echilibrată a elementelor funcționale și de design, bine gândită, merită efortul din plin. 

Treptat am devenit pasionată nu doar de trenduri în materie de decor de interior, dar m-a atras și partea practică, multifuncțională, pe care o au obiectele decorative și piesele de mobilier. Practic am învățat cum să aleg toate lucrurile de care am nevoie în casă pentru a-mi creea acel mediu cossy, fără a face rabat de la calitate sau de la nevoile și dorințele personale. 

Sursa foto: Pinterest


Cum alegi un scaun perfect pentru locuința ta

Anul acesta petrecem mai mult timp acasă decât în anii anteriori, în pat, la masă, pe fotoliu sau așezați pe un simplu scaun în timp ce avem o conversație importantă cu cei din jur. Și pentru că resursele ne sunt mai limitate ca niciodată, cred că este cu adevărat important să cunoaștem criteriile principale după care să alegem aceste piese de design interior astfel încât să facem cele mai bune alegeri. 

Așadar, chiar dacă în esență nu pare nimic complicat, un scaun perfect întrunește varii condiții. Iar astăzi îți voi dezvălui care sunt criteriile de care țin cont mereu pentru a alege scaunul perfect. 

Sursa: Bonami România 

  • Preț 

Prețul devine în contextul din zilele noastre unul din cele mai importante criterii de alegere, pentru că nu-ți dorești să dai banii pe un scaun care să se strice de la primele utilizări, nu-i așa? În magazinele online vei găsi întotdeauna mai multe modele spre deosebire de magazinele fizice, dar în același timp și oferte mai bune de preț sau reduceri consistente. 

Sau pentru a economisi timp suplimentar poți apela la un motor de căutare mobilă și decorațiuni pentru amenajări interioare precum este Biano. Doar selectezi criteriile care te interesează, iar motorul de căutare îți va afișa toate opțiunile disponibile de la zeci de parteneri și magazine, respectiv toate opțiunile de scaune, nemaifiind necesar să "răscolești" întreg internetul, să te expui în mulțime, să pierzi timp stând la cozi etc. 

Adesea prețul produsului ales influențează și calitatea, dar prețul nu ar trebui să aibă ultimul cuvânt. Așadar, nu ar trebui să omiți nici criteriile ce urmează. 

  • Destinația scaunului

La masă, birou, în living etc. destinația și tipul scaunului va fi întotdeauna un criteriu extrem de important. Și asta pentru că fiecare producător în parte și-a concretizat energiile astfel încât să ne pună la dispoziție o serie de scaune confortabile în funcție de uzul zilnic, cu un design pe măsură, și care să ofere o poziție confortabilă și un spate drept pe întreaga durată a utilizării acestuia. Așadar, alegeți tipul scaunul și în funcție de zona în care îl amplasezi. De exemplu, dacă vei opta în zona de productivitate (birou) pentru un scaun obișnuit din lemn, în detrimentul unui scaun conceput special, nu vei mai avea parte de un confort sporit, mai ales dacă vei sta ore în șir pe acesta încercând să-ți dezlănțui productivitatea sau relaxându-te în timp ce vizionezi un film. În acest caz, un scaun cu burete și suport pentru poziționarea mâinilor, cu picior/șezut reglabil sau un scaun de birou/gaming este alegerea optimă. 

Sursa: Bonami România 

De altfel, un scaun de interior va fi complet diferit de cel de exterior, care trebuie să fie rezistent la umiditate și alți factori externi ce-i pot afecta integritatea (căldură, frig, noxe cu potențial risc de toxicitate etc). 

Iar dacă-ți dorești un scaun pentru camera copilului este bine să te asiguri că acesta prezintă finisaje rotunjite, că este vopsit cu vopsea non-toxică pe bază de apă, ce rezistă în timp și nu reprezintă un pericol fizic sau intern pentru sănătatea celui mic. 

Sursa foto: Bonami România 

La Bonami găsești numeroase opțiuni de scaune pentru toate nevoile tale, dar și scaune de interior și exterior, scaune pentru masă, scaune pentru birou, dressing sau pentru colțul tău de relaxare (puf-uri, tabureți etc.). 

  • Design

Nu e neapărat să ții cont de trenduri atunci când vine vorba de amenajarea locuinței. Cel mai important este viziunea ta și modul în care te regăsești în rezultatul final. 

Dar nici designul nu ar trebui să fie mai prejos în lista de alegere a celui mai potrivit scaun. Un design perfect se va completa de minune cu restul încăperii pe care o va armoniza atât din punct de vedere a unui articol funcțional, dar și ca obiect de decor ce-și regăsește locul în "peisaj" cu ușurință. 


Sursa: Bonami România 

De exemplu, dacă stilul casei tale este vintage, optează pentru un astfel de scaun cu elemente din catifea, imprimeu floral etc. Există opțiuni variate de scaune și atunci când locuința ta se încadrează într-un stil modern, clasic, rustic, scandinav sau industrial. Îmbinând piese de decor și articole de mobilier din diferite stiluri nu vei face decât să aglomerezi locuința vizual și să reduci din acea armonie primitoare. 

  • Dimensiuni

Cea mai mare greșeală pe care o comit oamenii încă din cele mai vechi timpuri e alegerea scaunului de dimensiuni nepotrivite. Bineînțeles, într-un magazin fizic poți fi jenat să umbli cu ruleta după tine, dar dacă pleci de acasă cu măsurătorile arhivate în notițele telefonului și dacă le analizezi în raport cu dimensiunile fiecărui produs de interes din magazine, îți va fi mult mai simplu să faci cea mai bună alegere. 

Dimensiunile scaunul trebuie să fie alese în raport cu greutatea și înălțimea corpului tău, dar și în raport cu celelalte elemente din jur (de exemplu biroul sau masa), mai ales atunci când vorbim de un scaun fix ce nu permite o ajustare. 

Ca de exemplu, un scaun pentru masă ales corespunzător nu te va face să te simți stingherit, îngrămădit, să stai aplecat, înclinat sau sub nivelul mesei atunci când iei cina, astfel încât să poți lua masa liniștit și de ce nu, să continui ulterior o conversație cu cei dragi, ore în șir. 

  • Mentenanță 

Ușurința cu care-ți poți îngriji scaunul pe termen lung este la fel de importantă și se raportează la materialele din care scaunul e confecționat.

Cel mai bun scaun e și cel mai durabil, dar și cel mai ușor de întreținut, nefiind necesar să apelezi la tehnici speciale de mentenanță. De exemplu, poți opta pentru scaune ce sunt prevăzute cu un sistem de detașare al husei sau al materialului textil cu care este prevăzut șezutul, fie pentru scaune ușor de igienizat cu o simplă lavetă umezită. 

Sursa: Bonami România 

Dar există întotdeauna un compromis când vine vorba de mentenanță. Un scaun din material plastic sau material de o calitate inferioară poate fi mai ieftin, dar nu va fi la fel de atractiv și potrivit cu restul designului care poate face parte dintr-un anumit stil de amenajare. Adesea nu e nici rezistent la temperaturi înalte sau la șocuri. 

La polul opus se poate regăsi un scaun de lemn de stejar, fag etc sau cu structură metalică, care este mai durabil în timp, dar care trebuie ferit de umiditate, contactul cu substanțe nocive ce l-ar putea păta, deteriora etc. 

***

Dacă ai ajuns până aici sunt ferm convinsă că ești gata să pui în aplicare toate aceste sfaturi și criterii de alegere a unui scaun potrivit nevoilor tale. Nu-i deloc dificil, nu-i așa? Tu după ce alte criterii îți alegi scaunul? 

Comentarii

Postări populare