Tu știi ce spune extensia domeniului tău despre tine?

by - miercuri, mai 05, 2021

La momentul în care mi-am deschis blogul, dețirea unei pagini web era abia la începuturile unui trend care astăzi a acaparat piața globală. Ulterior au apărut domeniile și magazinele online în masă, care astăzi sunt consacrate în ceea ce înseamnă definirea personalității personale sau profesionale. 

Site-urile s-au transformat din hobby-uri, în adevărate business-uri, iar ușurința cu care pot fi accesate și memorate se află în numele și adresa domeniului, respectiv a extensiei.


Sursa: martechtoday.com

De fiecare dată când am fost întrebată de pasiunile mele și de lucrurile cu care mă ocup zi de zi, îmi era aparent imposibil să pot aduce în discuție numele blogului meu care, fiind pe subdomeniu și realizat în urmă cu mulți ani, nu e deloc ușor de ținut minte. Recunosc faptul că acesta nu este un avantaj căci, odată deschis un blog sau un site, scopul e să atragi public, nu să-l lași să se piardă printre competitori. De aceea, mulți tovarăși blogosferici pe care i-am cunoscut încă de la începuturi m-au întrebat de nenumărate ori de ce nu investesc în propriul meu domeniu sau propriul meu nume care ar putea fi de un succes mult mai mare. 

Lansarea blogului meu a început din pasiune, iar o parte din mine simt că s-ar pierde renunțând la blogul curent. În prezent, numele blogului meu este o adaptare a numelui meu (o poreclă din copilărie) și a ceea ce sunt eu fizic și virtual. Dar câți dintre cititorii mei știu asta? Și câți sunt atrași de numele meu, de lungimea adresei web etc.? 

Teama de un domeniu cu o extensie personalizată pare să se diminueze odată cu descoperirea a celor peste 700 de extensii de domenii Hosterion, clasice sau neconvenționale, la care aș putea apela chiar de astăzi.

Sursa: depositphotos.com


Propriul domeniu, propria extensie - cartea de vizită către cunoaștere și inovare

Trecerea timpului mi-a adus la cunoștință că omul sfințește locul, iar propriul meu domeniu cu o extensie personalizată nu înseamnă să renunț la propriile plăceri și la ceea ce există, ci să aduc vaste îmbunătățiri. Iar în timp ce marea majoritate a oamenilor încă aleg extensiile clasice .ro, .en sau .org, pentru a fi în trend cu celelalte pagini existente, din considerente economice sau pentru a defini publicul cărora se adresează, puțini știu că extensia este un instrument valoros prin care un site poate fi cu ușurință personalizat.

De exemplu, dacă aș alege să-mi deschid mâine propriul meu domeniu, cu propria mea extensie, aș apela fără îndoială la un nume care să se facă remarcat, care să mă exprime în același timp și să mă reprezinte cu tărie - numelemeu.photo.review.

De ce photo.review?

Simplu! Pentru că în ultimii ani am considerat că mă definește calitatea, iar materialele prezente astăzi în online sunt atractive în principal din punct de vedere estetic. Nu mă consider un guru la nivel informațional, dar nici la nivel calitativ, așa că deseori nu m-am grăbit să-mi apreciez creativitatea și inventivitatea materialelor pe care le public. Însă, știu în mod cert că mă informez constant pentru a-mi îmbunăți abilitățile și pentru a oferi un plus de valoare prin vizualuri și fotografii frumoase care s-au făcut deseori remarcate, cât și prin recenzii detaliate care pun în lumină cele mai importante aspecte când vine vorba de recenzia de produs.

Astfel, extensia photo.review își dorește să exprime ceea ce sunt eu, dar și să targeteze toți potențialii cititori care se remarcă printr-un public predominant tânăr și cunoscător al limbii engleze, și să exprime toată filozofia conținutului pe care-l pun la dispoziție comunității și partenerilor mei.

Bineînțeles, Hosterion pune la dispoziție numeroase combinații și extensii posibile, mai mult sau mai puțin clasice, care pot reinventa percepția despre o pagină, o persoană, o categorie de produs sau un întreg brand (în e-commerce). De exemplu, dacă ar fi să aleg o nișă dedicată, m-aș orienta către pasiunile și aspirațiile mele curente unde aș opta pentru extensia .beauty care să descrie pasiunea față de frumusețe și skincare, extensia .fashion pentru o pagină cu și despre modă sau extensia .review pentru o pagină dedicată exclusiv acestui aspect. Și bineînțeles, personalizarea definitorie ar putea continua mai departe alegând să-mi creez chiar și adresa de e-mail în același mod și în contrast cu numele site-ului. Bineînțeles, acest lucru va oferi mai multă personalitate și seriozitate în relația cu brandurile cu care lucrez, actiunea fiind văzută drept un aspect profesional, de interes și tratat cu maxim de seriozitate de către mine.


5 motive pentru care să investești într-o extensie personalizată 


  • Pentru a fi cunoscut
Dacă vrei ca numele domeniului tău să fie cunoscut și inconfundabil, în mod cert trebuie să apelezi la o extensie personalizată. Ea va face totul pentru tine, indiferent de conținutul care se va afla în spatele acelei adrese. 
  • Pentru ați afirma autenticitatea
O extensie autentică afirmă deseori aceeași personalitate care se află în spatele ei. Iar o extensie personalizată va atrage fără îndoială interesul, eliminând monotonia pe care o regăsim curent la domeniile de actualitate. 
  • Pentru a prezenta pagina drept o carte de vizită
Dacă vrei să fii privit într-un mod profesional, unic și dacă vrei să te asiguri că numele paginii tale va rămâne în memoria persoanelor cu care ai contact, drept o carte de vizită, extensia sau asocierea perfectă de cuvinte cheie în numele domeniului, care te reprezintă, va face diferența.

  • Pentru a face diferența
E mai simplu să te inspiri și să preiei inițiativa alegând același drum pe care-l parcurg alții. Dar de ce n-ai fi unicat? De ce să nu impui tendințele, evidențiind ceva nou și inovator, prin numele tău?

  • Pentru a fi TU
Atunci când pagina ta te exprimă pe deplin, te va motiva constant să prezinți prin intermediul ei cea mai bună versiune a ta. Iar acest lucru îți va aduce ulterior numeroase satisfacții.  

Hosterion - soluții vaste pentru experiența ta pe internet

Sursa foto: hosterion.ro

La Hosterion vei găsi nu doar posibilitatea de a-ți creea propriul domeniu personalizat, ci și opțiunea de hosting (sau găzduire), soluții pentru personalizarea adresei de email, soluii profesionale în materie de colaborare și brand, dar și servicii de cloud, servere dedicate etc. 
Așadar, poți găsi într-un singur loc practic tot ceea ce ai nevoie ca să-ți creezi de la zero o pagină sau un brand, fie să-l regândești într-o formă mai atractivă care să-ți aducă și mai multă satisfacție pe toate planurile. 
Odată ce ți-ai creeat propriul site/nume de domeniu, rămâne la alegerea ta cum îl gestionezi, cât de bine și de simplu îți vei face remarcată prezența în online. 
Milioane de utilizatori de succes folosesc deja serviciile Hosterion. Tu pe cine alegi pentru o experiență unică pe internet?

Ps: Migrarea paginilor de la alt furnizor de servicii web este gratuită atunci când apelezi la Hosterion.

Ce spune extensia actuală a domeniului tău despre tine? 

You May Also Like

1 comments