Băuturi sănătoase de vară și pentru perioada postului cu băuturile vegetale Naturli

by - sâmbătă, iunie 26, 2021

 Mereu m-am considerat o persoană gurmandă, chiar dacă la prima impresie corpul meu zice altceva. Îmi place să mănânc, dar și să am numeroase gustări pe zi. Așa se face că mai toată ziua am grijă să am câte ceva la îndemână, de ronțăit.

Dacă înainte păsuiam micul dejun, în ultima vreme am ajuns la concluzia că el e cu adevărat important pentru organism și pentru starea mea de bine, pentru că-mi oferă energie și mă ajută să previn stările de moleșeală, lipsă de vlagă etc.


Iar în ceea ce privește combinațiile alimentare mereu m-am considerat extrem de mofturoasă și eram de părere că produsele destinate stilului de viață vegan nu au acel gust al copilăriei, unde majoritatea alimentelor sunt de origine animală. Asta până când am descoperit băuturile de la Naturli și am aflat că există și astfel de preparate care se pot transforma într-un înlocuitor alimentar excelent, ba chiar într-o opțiune mult mai sănătoasă pentru corp (mai ales că problemele cu gastrita și bila nu-mi permit întotdeauna să mă bucur de orice). Și remarc cu dezamăgire că creșterea temperaturilor este o adevărată problemă pentru mine - se instalează treptat lipsa poftei de mâncare, dar și lipsa odihnei, lucru care nu face decât să dea corpul peste cap și pe care nu mi-l doresc. Însă, încerc pe cât posibil să-mi alimentez corpul cu preparate ușoare, slabe în grăsimi și care, cel puțin la prima masă, nu sunt aromate peste măsură și conțin nutrienții de care am nevoie cel puțin până la prima masă propriu-zisă sau drept gustare. Smoothie-urile sunt perfecte în acest sens și totodată și răcoritoare.


Băuturi sănătoase de vară și pentru perioada postului, cu băuturile vegetale Naturli

În curând începe și postul. A trecut o perioadă generoasă de când nu am mai ținut post pentru că am descoperit că nu e de mine și că nu cunoașteam alternative care să se plieze perfect pe gusturile mele. Totuși, băuturile vegetale de la Naturli mi-au schimbat percepția atât despre stilul de viață sănătos și ce presupune el, cât și despre aroma acestora.


Băuturile Naturli sunt procesate la minim și au un gust cu adevărat plăcut, cu o tentă vegetală datorită plantelor din care sunt create, dar similare băuturilor de origine animală. Îmi face plăcere să le consum în rețete de smoothie care sunt extrem de ușor de pregătit, dar și cu cereale sau în deserturi. În plus, plantele de bază sunt din culturi organice sau bio, iar laptele vegetal conține o aromă plăcută de vanilie, un conținut ridicat de calciu pentru o stare de bine și oase puternice, respectiv 0% gluten, existând băuturi Naturli chiar și pentru cei ce se confruntă cu această intoleranță. Dacă uneori nu mă simțeam grozav atunci când consumam alimente de origine animală sau anumite băuturi de acest tip, cu băuturile de la Naturli am șansa de a mă bucura de preparatele consumate fără stări de greață sau rău.


Smoothie-uri sănătoase și gustoase, pentru perioada postului și pentru vară

Am descoperit produsele Naturli în box-ul de primăvară, și tot prin intermediul BUZZStore am acceptat și provocarea de a încerca 2 noi sortimente de lapte vegetal, respectiv cel de soia, și cel de ovăz (fără zahăr adăugat și gluten). Imediat ce vine vara gândul mă poartă către fructele de sezon, așa cum recomandă și specialiștii în nutriție. În acest mod, corpul se adaptează trecerii de la un sezon la altul și primește prin alimentație o parte din resursele necesare pentru o bună funcționare. Așa am decis să creez smoothie-uri delicioase cu fructe de sezon -  pepene galben, căpșune și nectarine.


  • Smoothie cu nectarine și lapte vegetal de soia

Pentru prima rețetă de smoothie am folosit:

- o nectarină;

- aprox. 100-150 ml lapte de soia cu calciu și aromă de vanilie Naturli;

- o linguriță de miere (pentru că îmi plac băuturile ușor dulci, dar acest pas e opțional).

Am decojit nectarine și am tăiat-o în bucăți pe care le-am adăugat în blender alături de lapte și miere. Ulterior am turnat conținutul într-un pahar și am consumat băutura ca atare.


  • Smoothie cu pepene galben, căpșune și lapte de ovăz

Pentru cel de-al doilea smoothie am ales să fac o combinație diferită, dar la fel de revigorantă și plăcută la gust.

Am tăiat o felie de pepene galben în bucăți și le-am băgat la blender alături de 50-100 ml lapte vegetal de ovăz Naturli. Conținutul l-am pus într-un pahar.

Ulterior am adăugat în același blender și căpșunile spălate și tăiate în jumătăți, peste care am adăugat aceeași cantitate de lapte. Am turnat conținutul ușor, pe laterala paharului, astfel încât să obțin un efect duo-cromatic și un aspect delicios.





Bineînțeles, voi puteți pregăti smoothie-uri din fel și fel de combinații, să adăugați și alte fructe, semințe, baby spanac sau frunze proaspete de mentă.

În baza acestei experiențe cu siguranță voi continua să achiziționez și să consum băuturile vegetale Naturli, datorită beneficiilor asupra corpului, cât și ale gustului plăcut, ideal chiar și pentru cei mai pretențioși sau pentru cei care se confruntă cu probleme de sănătate, fie pentru cei care au o dietă strictă sau pentru cine ține post în această perioadă.

Voi ați consumat/veți consuma băuturile vegetale de la Naturli? Cum vi se par?

#BUZZNaturli #NaturliRomania

You May Also Like

0 comments