Cremele pentru corp și ten Vegetable Beauty&MiOrganics

 


În urmă cu mii și sute de ani, orice femeie care-și dorea să ofere un ajutor pielii printr-o rutină de îngrijire atentă apela la natură, neexistând ca astăzi, magazine online sau fizice pe alese de unde să-și achiziționeze produse gata preparate. Astăzi, noi avem la îndemână aceste metode care ne ușurează alegerile, iar tendințele de consum de pe piață sunt în favoarea produsele organice care sunt mai ușor tolerate de către corp și chiar mai eficiente spre deosebire de cele uzuale cu multipli conservanți și aditivi chimici.

În urmă cu peste o lună am descoperit produsele Vegetal Beauty, linie de produse organice disponibilă la MiOrganics, care cuprinde soluții pentru îngrijirea pielii și a tenului din surse certificate organic, trecute printr-un proces elaborat și atent de creație.

Le-am analizat și le-am testat în detaliu astfel încât să-mi pot face o părere cât mai veridică despre ele, iar astăzi vă voi împărtăși experiența mea cu ele.



Vegetable Beauty - Linia organică pentru îngrijirea tenului și a pielii

Prin intermediul liniei MiOrganics Vegetal Beauty am testat 3 produse cheie pentru rutina noastră, produse cu ingrediente interesante, cu extracte pe care nu le-am mai întâlnit până acum. Poate fi util pentru voi să aveți în vedere că eu am tenul mixt și pielea corpului normală, dar totuși o piele sensibilă de ansamblu care poate reacționa în mod negativ cu ușurință, atunci când o serie de produse nu sunt tolerante. Bineînțeles, acest lucru depinde de fiecare corp în parte, pentru că sunt și persoane intolerante la anumite ingrediente sau de exemplu, la uleiuri esențiale. Așadar, nu uitați ca, înaintea oricărei achiziții, să vă familiarizați cu ingredientele fiecărui produs de îngrijire ales și să le raportați înainte de toate la propriul corp. 


Voi preciza înainte de a trece la impresiile efective că, unul dintre atuurile produselor MiOrganics este modul de dozare al produselor. Fiecare dintre produsele destinate corpului, tenului sau părului, beneficiază de o modalitate de dozare perfectă, care permite să fie dozată o cantitate optimă de produs fără a face risipă. Texturile sunt de asemenea ușoare, făcându-le ușor de pătruns în piele sau în primele straturi ale firului de păr, evitând în acest mod senzația neplăcută (pe care eu o evit vehement) pe care o oferă produsele cu o compoziție grasă. 

  • Crema de față cu extract de sparanghel, acid hialuronic și SPF 15

Această cremă de zi nu face excepție de la dozarea precisă sau de la textura ușoară și fină, care se absoarbe în piele în doar câteva secunde.

Analizând lista de ingrediente prin intermediul Cosdna, am observat că în cremă se regăsesc 2 substanțe în vârful listei, răspunzătoare pentru protecția solară, lucru care atestă eficiența împotriva razelor UV și UVBA, prevenind sensibilizarea pielii, iritația acesteia sau apariția unor probleme majore (precum cancerul de piele). Bineînțeles, vorbim de o protecție redusă, un SPF mic, care poate fi ideal în sezonul rece sau în asociere cu alte produse cu protecție pentru piele. Pentru rutina de vară, când e necesară o protecție solară mare, mie îmi place să folosesc această cremă cu un SPF colorat cu protecție SPF 50, pentru a asigura cantitatea optimă de protecție solară (orice produs de protecție solară nu oferă protecția înscrisă pe ambalaj, ingredientele răspunzătoare de această protecție fiind imediat neutralizate, încă din primele secunde la expunerea solară; de aceea este ideal să folosim o protecție mai mare sau să o suplimentăm produsele cosmetice/de îngrijire cu un extra plus sau să le combinăm).


Chiar dacă pentru unii prezența substanțelor cu protecție solară în produsele de îngrijire nu e ceva nou, din păcate, nu orice produs poate trece testul atunci când e analizat la "sânge", pe lista de ingrediente (am întâlnit produse care pe ambalaj menționau a oferi protecție, pe care nu o aveau în realitate). 

În lista de ingrediente se regăsește și hodroxidul de sodiu care este un reechilibrat al pH-ului, un ingredient excelent pentru pielea sensibilă, care se înroșește, care reacționează la diferite ingrediente, rolul său fiind de a proteja pielea și de a o normaliza.

În formulă se regăsește și parfum, dar în concentrații foarte mici și care nu este deloc puternic din punct de vedere olfactiv, având mai mult rolul de a conserva formula cremei. Dacă nu urmați tratamente medicale ce interzic complet utilizarea produselor cu parfum sau dacă nu aveți astfel de intoleranțe, nu ar trebui să vă faceți griji.


La contactul cu pielea, crema oferă o hidratare ușoară pielii (datorită ingredientelor hidratante și a acidului hialuronic prezent sub denumirea de Sodium Hyaluronate), motiv pentru care o consider o cremă perfectă pentru tenul normal, mixt, cu tendințe de deshidratare (cum e al meu) sau chiar cel gras, care-și dorește o ușoară hidratare. Am observat cu fiecare aplicare și un efect ușor matifiat care nu lasă pielea grasă, lucioasă, dar și un efect ușor de blur al imperfecțiunilor. Vara, crema cu SPF este singurul produs de îngrijire pe care îl aplic înaintea machiajului, iar această cremă nu doar că vine cu acel plus de protecție solară ideal, dar și cu hidratarea optimă, și se comportă excelent și ca un prime, ajutând machiajul să se mențină perfect întreaga zi. Dacă sunteți în căutarea unei creme cu caracteristicile menționate mai sus, crema cu sparanghel, acid hialuronic și SPF 15 o să vă încânte garantat. 


  • Crema revitalizantă de mâini cu extract de cartof

Știu că în produsele de îngrijire sunt folosite numeroase extracte naturale. Dar nu mi-a trecut niciodată prin cap că există și creme cu extract din cartof. Asta m-a încurajat în primul rând să testez această cremă de mâini de la MiOrganics.

Ce caut eu de la o cremă de mâini e să ofere o hidratare la fel de ușoară ca și cremele destinate tenului sau corpului, fără a lăsa senzația aceea de gras și să mă limiteze în a face diferite acțiuni (așa cum o fac majoritatea). Această cremă respectă întru totul acest criteriu esențial.


Pentru că zilnic încerc să am grijă de tovarășele pisici din jurul blocului, oferindu-le mâncare și mângâieri cu iubire, dar și pentru că dețin două pisici de apartament (mai sensibile ca cele de exterior, cu antecedente medicale) și pentru că, în general, există foarte multe bacterii și microbi în mediu, e foarte important să mă dezinfectez la fiecare contact cu ei. Este totodată și o practică sănătoasă pentru noi, pentru a evita să ne îmbolnăvim. Totuși, dezinfectarea periodică a mâinilor poate dezechilibra pH-ul pielii și poate duce la "crăpare" pielii, la senzația de mâini uscate și foarte uscate, până la apariția rănilor și a senzației de usturime. Așadar, de când a întrat în colecție această cremă de mâini revitalizantă cu cartof, am folosit-o cu mare regularitate.


Are un parfum plăcut de șerbet, un parfum extrem de fin, cu o textură pe măsură ce se absoarbe în câteva secunde în piele și un sistem de dozare clasic. Practic, crema îmi hidratează pielea mâinilor aproape instantaneu și în profunzime, previne dezechilibrarea pielii, apariția disconfortului, a usturimi sau a rănilor. De cele mai multe ori, chiar și atunci când am folosit produse de igienă pentru casă foarte dure, nu a fost necesară decât o singură aplicare (maxim 2, cu o cantitate mică, de mărimea a 1-2 boabe de mazăre) pentru a-mi resimți mâinile moi și catifelate din nou. Absorbția rapidă mi-a permis totodată să efectua diferite sarcini fără să trebuiască să aștept ceasuri în șir (de exemplu, la câteva secunde pot folosi lejer telefonul fără a lăsa o peliculă grasă pe el). Așadar, crema aceasta de mâini cu vitamina A, aloe vera și ulei de cocos este perfectă pentru nevoile mele.


  • Crema de corp regeneratoare și hidratantă, cu fruct de cactus, gălbenele și mușețel

Extractele de gălbenele și mușețel sunt de asemenea frecvent folosite în industria cosmetică, pentru rolul lor calmant, dar nu am încercat până acum și o cremă cu extract exotic de cactus.

Această cremă de corp este extrem de bogată în ingrediente hidratante, dar la fel de ușoare și cu o absorbție rapidă, așa cum a fost și în cazul celorlalte creme. Ca prin urmare, efectul acela de piele grasă nu va fi nicicum întâlnit la aplicarea ei. Deși se adresează tuturor tipurilor de piele, formula fină poate necesita o aplicare mai generoasă pentru o piele care este uscată sau intens uscată (dar pe mine personal nu mă deranjează acest aspect, mai ales că pot doza perfect cantitatea de care simt că am nevoie). Pielea rămâne fină pe termen lung și nu mai simt nevoia să o reaplic. Nu se transferă pe haine și nu lasă o peliculă albă, astfel că poate fi aplicată cu succes oricând, chiar și după un duș pe fugă.


Deseori, după baie (deși nu obișnuiesc să fac băi extrem de fierbinți), pielea de pe corp are o tendință de înroșire, lucru care atestă sensibilitatea pielii mele. Aplicând această cremă de corp și datorită extractelor calmante și hidratante, am putut observa cum pielea se albește în doar câteva secunde, aspect ce atestă rolul calmant și reechilibrat al cremei (după cum se poate observa și în imagine). 

Pielea de pe picioare (ușor roșiatică) vs. brațele la câteva secunde după aplicarea cremei


Așadar, produsele MiOrganics mi-au întrecut așteptările la capitolul dozare și texturi plăcute, dar și la acțiune, unde s-au dovedit a avea ingrediente atent selecționate și eficiente chiar și pentru pielea problematică.

Voi ați încercat produsele MiOrganics&Vegetable Beauty? Care sunt preferatele voastre și cum v-au impresionat?



Comentarii

Postări populare