Nutriție și hidratare perfectă pentru părul decolorat, blond sau cel deteriorat, prin intermediul Reistill Repair Esential Silk Protein

by - vineri, iulie 23, 2021


În zilele noastre puțini sunt cei care nu se axează pe sănătatea și frumusețea părului. Avem numeroase surse de informare, dar și produse de îngrijire cât vedem cu ochii (singura limită fiind poate, doar bugetul și cunoștințele).

În cazul meu știți deja că îngrijirea părului a devenit o adevărată pasiune. Îmi face plăcere să încerc lucruri noi și să leg afinități cu produsele de îngrijire care se potrivesc părului meu. Refuz deseori să merg pe produsele cele mai populare pentru că, am învățat de-a lungul timpului că nu există produse minune pentru părul meu deteriorat, procesat la intensitate maximă. Însă, știu că cele mai bune produse pentru un astfel de păr blond sau care a fost deteriorat, decolorat, vopsit etc. este o nutriție profundă care vine cu hidratarea aferentă, modalitate prin care pot proteja pe termen lung ce mai e sănătos și să-i ofer un aspect plăcut părții care este procesată, pentru a minimiza aspectul estetic al deteriorării.

Chiar dacă poate, la prima vedere nu e un brand ieșit din comun, care face furori în jurul lumii sau pe care-l auzi pe buzele tuturor, și chiar dacă nu are un ambalaj care să te dea neapărat pe spate și să dorești să-l achizitionezi din acest considerent (ci mai cu seamă unul minimalist), gamele de îngrijire pentru păr, de la Reistill, au un potențial formidabil. MiOrganics deține o linie completă pentru orice tip de păr și scalp, iar vedeta materialului de astăzi va fi gama completă alcătuită din șampon, balsam și mască, din această gamă. Bineînțeles, gama vine și cu un produs adițional de îngrijire, respectiv serul de păr care este extrem de interesant ca și concept, și nu numai. Dacă aveți părul deteriorat, fin și subțire, decolorat, vopsit etc. vă sugerez să urmăriți pe îndelete acest material.

Kit-ul pentru îngrijirea părului decolorat și degradat, în 4 pași, de la Reistill


Este de menționat înainte de toate că, produsele Reistill sunt o linie de produse BIO, concepute fără parabeni, SLS și alți conservanți de origine chimică, fiind mai ușor de tolerat și de absorbit de către scalp și părul propriu-zis. Bineînțeles, și formula acestora, respectiv ingredientele și concentrațiile aferente, au rolul lor la obținerea rezultatului final și la modul de acțiune.

Produsele nu sunt nici cele mai accesibile (conceptul BIO fiind pe ansamblu unui elaborat și costisitor), dar nici foarte scump. Dacă mă urmăriți de ceva vreme știți că am testat și produse pentru îngrijirea părului din cadrul liniilor profesionale precum Olaplex și Morrocanoil. Ei bine, pentru produsele profesionale de îngrijire trebuie să fiți pregătite să scoateți din buzunar chiar și peste 100-150 lei doar pentru un singur produs, în timp de kit-ul de 4 produse pentru îngrijirea completă a părului deteriorat, decolorat sau vopsit costă puțin peste 200 lei. Toate produsele, fie că vorbim de Reistill sau de gamele profesionale, conțin numeroase ingrediente hidratante cu o moleculă ușoară, ce pot fi absorbite mai bine și mai ușor de către păr, în special de cel subțire și deteriorat, prevenind printr-o ajustare corespunzătoare acea senzație de păr gras și uleios în care nu pătrund produsele de îngrijire. 


Niciun produs nu va face minuni atunci când vă veți degrada părul masiv exceptând foarfeca, însă hidratarea este benefică pentru a proteja ceea ce e sănătos și pentru a preveni pe un termen mai lung ca părul să se degradeze în continuare, pentru a-i oferi un aspect plăcut, pentru a-l face ușor de coafat și de stilizat fără să trebuiască să renunțați pe loc la porțiuni foarte mari de păr (astfel încât să puteți tunde părul treptat). Iar din acest punct de vedere, produsele din gama Reistill Silk Protein, destinate părului blond, decolorat, vopsit și/sau deteriorat, mi se par o alegere excelentă, cu mult mai benefică față de produsele profesionale încercate de până acum, raportând-mă la efectele pe care le-am resimțit după mai bine de o lună de când le folosesc, efecte apărute încă de la prima utilizare. Hai să vorbim despre fiecare în parte!

  • Șampon reparator pentru păr deteriorat Reistill

Bogat în ingrediente hidratante și cu o textură de tip loțiune lichidă, șamponul de la Reistill este un șampon care curăță părul și scalpul extrem de blând, prevenind senzația de uscăciune și oferindu-i un plus de hidratare. 

Șamponul conține aminoacizi, substanțe hidratante și calmante (precum extractul de mușețel), care ajută la calmarea scalpului sensibil, iritat, dar care vine și cu un efect fin de curățare pentru a preveni dezechilibra rea scalpului, încurcarea și respectiv ruperea firelor de păr. 


Nu face o cantitate de spumă exagerată, dat fiind lipsa unei cantități ridicate de compuși chimici care ajută la crearea acelui strat masiv de spumă (indicând compoziția atent selectată, bazată pe extracte naturale), dar prin utilizarea unei cantități mai mari de produs și asocierea acestuia cu apă din plin, veți obține o spumă adecvată și ideală pentru o curățare delicată. Aș spune că oferă un plus de hidratare părului meu de parcă aș fi aplicat și un balsam fin pe păr, lucru pe care nu l-am mai întâlnit la niciun produs de îngrijire a părului utilizat până în prezent. 

  • Balsam reparator pentru păr deteriorat Reistill


După șamponare obișnuiesc să aplic balsamul. Știu că unele fete aplică balsamul diferit, conform metodei CGM (metoda pentru bucle). Nicio modalitate de aplicare nu e greșită, din câte am putut afla din căutările mele. 

Balsamul are o textură de asemenea, de tip loțiune, motiv pentru care folosesc o cantitate mult mai generoasă spre deosebire de orice alt balsam. Vine însoțit și de o pompiță care face posibilă o dozare perfectă, în raport cu dorințele și nevoile mele (uneori folosesc chiar și 10 pompițe de balsam, dat fiind cantitatea redusă de produs care reiese din flacon și care nu favorizează risipă). 


A fost o adevărată surpriză să văd că, la nivel de efecte, rolul său hidratant s-a resimțit ca și cum aș fi aplicat inclusiv și ultimul pas, respectiv masca de păr. Conține unt de shea, extract de ulei de argan, proteine de mătase hidrolizate etc. ingrediente light și extrem de hidratante care fac posibil acest efect. 

  • Masca pentru păr deteriorat Reistill

Ultimul pas, așa cum aminteam, este masca de păr. Dacă odinioară aplicam masca de păr inclusiv la nivelul scalpului (pentru a proteja chiar și rădăcinile proaspăt crescute), masca Reistill vine cu un efect și mai hidratant, astfel că o aplic exclusiv pe lungimi. 

După aplicarea măștii, părul meu se resimte extraordinar de moale și plăcut, alunecă printre degete, oferind exact acea senzație pe care o oferă un păr sănătos și îngrijit corespunzător. 

Uneori nici prins cu cleștele sau cu elastic nu se menține prins mai mult de câteva secunde, datorită acestui efect. Iar toată această procedură de hidratare mă ajută să-mi protejez părul pe termen lung, în ciuda procedurilor la care el este supus. 

  • Serul pentru părul blond și deteriorat Reistill

Atunci când îl usuc, părul mai simte nevoia de încă un plus de hidratare pentru a avea cu adevărat acel aspect extrem de moale, pentru a trece cu ușurință peria și degetele prin el. Ținând cont de gradul de deteriorare de care sunt conștientă, acest lucru este perfect normal (dar nu vreau să mă tund extrem de scurt dintr-o dată). Totodată, să nu uităm că o mare parte a produselor de ingrijire utilizate la spălare, în ciuda formulei ușoare, se pierde prin clătire. Așa că intervin auxiliar și cu seruri și loțiuni care să-i ofere textura dorită.

Le aplic imediat după ce ies din cadă, pe părul umed, iar unul dintre primele produse pe care le aplic este serul Repair Reistill. Spre deosebire de formulele clasice, acest ser are de asemenea o textură de tip loțiune, similară balsamului de păr. Îl aplic pe lungimi și vârfuri, acolo unde am fix cea mai mare nevoie. Precizez faptul că pentru rutina post-igienizare folosesc și alte seruri/loțiuni, majoritatea tot de la Reistill (de care vom vorbi în materialul viitor). Dacă anterior, când foloseam produse de la Morrocanoil sau alte branduri, simțeam nevoia de a repeta procedura aceasta inclusiv pe părul uscat, în timpul stilizării, acum îmi este arhisuficient să aplic aceste produse auxiliare de îngrijire în cantități mici (1-2 pompițe în cazul Reistill Repair) și doar o singură dată, pe părul umed. Las părul să le absoarbă în profunzime minim 10 minute după care stilizez cu feonul și placa, precum în mod obișnuit. Rezultatul este un păr foarte moale, cu mai puțin frizz și cu un aspect excelent.


În concluzie, dacă aveți părul blond, procesat, cu fir subțire, garantat vă veți îndrăgosti de această linie de îngrijire a părului de la Reistill. Ele oferă cel mai ridicat plus de hidratare întâlnit până acum, dar și un păr strălucitor, contribuind la reducerea căderii părului și la deteriorarea masivă a acestuia, pe termen lung. Nu mă pot pronunța legat de efectul regenerator (nu cred în așa ceva, așa cum nici știința și chimia nu a descoperit încă produse cu efect miraculos, indiferent de preț). Dar știind toate a este lucruri și văzând pe propria piele acel efect hidratant intens, pe care-l pot obține dintr-o rutină completă mult mai accesibilă ca preț spre deosebire de gamele profesionale, garantat nu-mi doresc să renunț prea curând la produsele Reistill.

Dacă și voi le-ați încercat sau o veți face, nu uitați să împărtășiți și voi experiența voastră printr-un comentariu. 

You May Also Like

0 comments