Îngrijirea complementară a părului cu serurile și spray-urile Reistill

Bună, frumoaselor!

Dacă în materialele trecute v-am povestit despre o parte de produsele de îngrijire favorite din ultima perioadă, pentru păr și corp, astăzi vorbim și despre îngrijirea conplimentară a părului. Am ales din proprie inițiativă să împart produsele primite spre testare de la MiOrganics în diferite categorii, pentru a fi mai ușor și pentru voi să găsiți impresii valide, în cazul în care veți lua vreodată contactul cu ele.


Astăzi vorbim mai exact despre câteva seruri pentru păr, dar și de un spray, toate aceste produse aplicându-se pe părul umed sau uscat, după spălare. Regula de bază spune că astfel de produse nu se aplică pe păr atunci când acesta urmează a fi procesat cu căldură directă (precum la placă sau ondulator) pentru a preveni deteriorarea părului. Eu personal, prefer să aplic marea majoritate a produselor atunci când el e umed și să le las să pătrundă în păr cel puțin câteva minute înainte de a-l usca și a-l stilizat. Dacă în materialele trecute vorbeam de cât de plăcute sunt texturile produselor Reistill, aflați că nici aceste seruri/spray-uri nu fac excepție. Formularea este foarte light astfel încât ele pot fi aplicate cu ușurință pe păr, chiar treptat (în funcție de nevoi), fără a lăsa senzația de păr gras și încărcat. Utilizarea unor produse conplimentare de îngrijire precum acestea ajută la obținerea efectului mult dorit, respectiv la hidratarea intensivă a părului, la o descurcarea și pieptănarea ușoară și la oferirea strălucirii părului uscat sau procesat. Hai să vorbim despre fiecare produs în parte!

Îngrijirea complementară a părului cu serurile și spray-urile Reistill



  • Ulei cu efect uscat pentru volum și combaterea mătreții - Volume Plus Reistill 

După ce aplic protecția termică, primul pas pe care-l fac e să aplic acest ulei de păr pentru volum. De fapt, uleiul are o textură foarte interesantă, ca apa, fiind foarte lichid și nicicum precum un ulei obișnuit de păr. Obținerea volumului și restabilirea hidratării pe un păr procesat cum e al meu, nu e deloc ușor de obținut, pentru că majoritatea produselor pentru volum au capacitatea de a usca firul de păr. 

Folosesc o singură pompiță pe care o frec ușor între palme și ulterior, aplic serul la rădăcină pentru un plus de volum (acolo unde mă interesează cel mai tare) și ulterior foarte puțin pe următorul segment al lungimile (dar nu pe tot părul; desigur, poate fi folosit și așa în cazul părului fără probleme, însă eu prefer să insist pe lungimi cu produse hidratante și produse care netezesc aspectul părului). Sunt nedespărțită de feon care contribuie la oferirea părului acel volum dorit, plus mult peste, un volum lejer aș spune și o senzație de păr mai bogat, prin utilizarea acestui ulei.


Aplicat într-o cantitate mică oferă un ușor volum și nu îngrașă firul de păr. Aplicat mai mult, oferă o senzație ușoară de greutate la rădăcini. Se presupune că serul are și un efect de prevenire/reducere a mătreții. Nu mă mai confrunt cu măreața de foarte multe timp, dar era problemă curentă în cazul partenerului meu. L-am pus să testeze și pe el șamponul pentru volum și măreață, respectiv acest ulei, iar problemele lui s-au diminuat vizibil încă de la primele utilizări. Serul își dorește a contribui totodată la creșterea părului, însă nu am văzut nicio îmbunătățire asupra acestui aspect (nu cred în acest lucru, creșterea părului fiind genetică).

  • Serul de păr Reistill Repair

Următorul produs auxiliar pe care îl aplic pe păr este serul Reistill Repair de care v-am povestit anterior, în trecere, în articolul dedicat gamei destinată părului decolorat și blond. Acesta îl aplic pe întreg părul. 

Și textura lui e la fel de interesantă, fiind un ser sub formă de cremă. Ați mai întâlnit așa ceva? 

Pompița extrem de precisă, identică cu cea din cazul uleiului menționat anterior, permite o dozare perfectă, fără risipă.


Crema intră extrem de repede în păr și oferă un boost de hidratare, datorită conținutului de uleiuri obținute din procesarea la rece a sâmburilor de struguri și a uleiului de argan. Folosesc aproximativ 2-3 pompițe, ținând cont că folosesc atât de multe produse pentru îngrijirea complimentară a părului. Conține și derivați din siliconi buni care ajută la hidratarea și netezirea părului, oferind acel aspect de păr sănătos. 


  • Serul hidratant și restructurator Reistill Keratin

Spre deosebire de celelalte produse, acest ser deține o pompiță similară serurilor de uz facial, dar dozarea e la fel de precisă și poate fi făcută picătură cu picătură. Textură serului este ușor mai densă față de celelalte, dar se păstrează light și pătrunde rapid în firul de păr fără să-l îngrașe (datorită uleiului de argan și a uleiului din semințe de în) ducând spre textura de ulei-gel, iar acest produs îl aplic pe lungimi, în vecinătate și pe vârfuri, ca ultim pas. Nu simt nevoia să aplic mai mult de 4-5 picături.


Serul Reistill Keratin conține inclusiv aminoacizi derivați din keratină conform listei de ingrediente, fiind ideali de a fi folosiți inclusiv după realizarea procedurii de îndreptare cu keratină pentru a păstra mai mult timp efectul. De asemenea, utilizând masca din aceeași gamă am observat că părul capătă o tendință de îndreptare care se și păstrează, chiar și în cazul părului care nu a fost supus la această procedură.

Notă: Îndreptarea cu keratină nu e totuna cu folosirea unor produse de îngrijire cu keratină și nu este indicată a se realiza pe părul deteriorat deoarece va deteriora părul și mai tare.

Serul contribuie atât la hidratare, cât și la o ușoară netezire a firelor rebele de păr.

În vremea când foloseam produse profesionale (Olaplex, Morrocanoil etc.) de îngrijire a părului, produse care individual costau chiar și dublul prețului acestor seruri, simțeam nevoia de a le replica, inclusiv pe părul uscat și stilizat, pentru a ajunge la hidratarea dorită. Însă, acum, nu mai simt nevoia să fac acest lucru, utilizarea lor pe părul umed fiind arhisificientă. Foarte rar mai aplic 2-3 picături din serul cu keratină, pe vârfuri, la finalul procesului de stilizare, urmat de un produs pentru netezire și prevenirea absorbției umidității, deci pentru a-mi păstra coafura pe termen lung. Așa că aceste seruri sunt o alternativă excelentă la produsele scumpe de îngrijire complementară a părului, a cărui cost de achiziție e mult mai mic, dar totodată preveniți și risipa prin reducerea numărului de aplicări sau a cantității. De exemplu, în cazul Morrocanoil, nu pot doza la fel de precis cantitatea și foloseam cel puțin 2-3 pompițe, pe când din aceste produse folosesc mult mai puțin și le pot utiliza pe o perioadă mult mai îndelungată.

  • Sprayul pentru strălucire Reistill Brilliant Plus

Chiar daca în această gamă există și un ulei de păr care poate fi utilizat concomitent pentru efecte mai intense, m-am rezumat pentru moment doar la acest spray (având o colecție nesemnificativ de mică de astfel de produse).

Acest spray este complet diferit față de orice alte spray-uri întâlnite până acum. Pulverizează particule extrem de mici și fine, fără a da părului acea senzație de păr umed ce duce uneori inclusiv la schimbarea coafurii. Este ideal pentru un păr lipsit de strălucire, pe care o oferă din 2-3 pulverizări în tot capul. Procesul este mai controlabil atunci când spray-ul este pulverizat pe părul umed, dar ținând cont de textura și de modul de dozare, poate fi folosit cu succes și pe părul uscat, la nevoie. 


În cazul aplicării pe păr uscat recomand aplicarea de la o distanță de 15-20 cm și într-o cantitate mică, deoarece poate oferi o strălucire care dă impresia de păr gras dacă e aplicat în exces sau prea aproape de firul de păr. De asemenea, pentru o aplicare controlată poate fi aplicat inclusiv pe peria de păr și ulterior distribuit pe podoaba capilară. Are și el un ușor efect hidratant, facilitând descurcarea și pieptănarea părului, dar conține și Phenyl Trimethicone responsabil de efectiv antistatic (ce previne electrizarea părului).


În concluzie, dacă nu doriți să alocați un buget foarte mare pentru produsele profesionale, fie nu vreți să faceți acest lucru (ținând cont că, oricât de mult încercați să vă amăgiți, produsele pentru îngrijirea părului, fie ele pentru îngrijirea obișnuită, fie complementare, nu vor REPARA/REGENERA/RESTABILI sănătatea și deteriorarea părului), produsele Reistill sunt o obțiune excelentă și mult mai accesibilă. 

Comentarii

Postări populare