Top produse preferate La Roche Posay

 


Pielea sensibilă este cu și fără poate, cel mai dificil lucru când vine vorba de corp, indiferent de zonă. Majoritatea produselor de îngrijire pot oferi o experiență de "win or loose" pentru că, uneori, ea poate reacționa la o anumită substanță, la anumite concentrații sau la diferite combinații de substanțe. Din păcate, și eu mă regăsesc pe lista persoanelor cu sensibilitate la numeroase produse. Așa că, în urmă cu mulți ani, dermatocosmeticele au întrat în atenția mea. Iar produsele La Roche Posay nu-mi sunt deloc străine, având șansa de a testa și de a achiziționa de-a lungul timpului câteva dintre produsele acestui brand. Sunt produse cu care pielea mea se împacă excelent, dar au fost și situații în care nu ne-am tolerat deloc. Majoritatea experiențelor au fost pozitive, așa că astăzi a venit rândul să vă inspir și pe voi, cu top produse favorite La Roche Posay, pe care vi le voi prezenta aleatoriu. 



Top 7 produse favorite La Roche Posay

  • La-Roche Posay Lipikar Stick AP+

O noutate recentă introdusă în rutina mea este stick-ul pentru dermatită atipică, creeat atât pentru adulți, cât și pentru bebeluși sau copii. Nu mă confrunt cu o astfel de afecțiune a pielii (slavă domnului), dar printre indicațiile stick-ului se numără și iritațiile, și mâncărimea, aspecte care nu ocolesc pielea mea sensibilă.


Deși stick-ul e de dimensiuni compacte și cu un gramaj produs, necesită o aplicare în cantități reduse astfel că, aș putea spune că este spornic. Este o alegere practică pentru copii sau de voiaj (și nu numai), iar efectele se resimt în câteva secunde de la aplicare. L-am folosit inclusiv pe zonele care au suferit pișcături de insecte și am remarcat că senzația de mâncărime s-a atenuat în maxim 15-20 secunde. L-am aplicat și pe ten, pe coșuri, iar senzația de mâncărime, respectiv inflamația acestora, s-a reduc considerabil aproape instantaneu. Așadar, stick-ul Lipikar AP+ e o alegere practică în astfel de situații când apar tot felul de iritații, mâncărime sau atunci când vorbim de o piele specială cu astfel de predispoziții.


Stick-ul nu lasă peliculă grasă, nu e lipicios și nici nu se transferă pe haine. 

  • La-Roche Posay Lipikar Syndet AP+

Câteva mostre La-Roche au poposit în colecția mea exact când aveam mai mare nevoie de ele. În urma utilizării unei spume de ras în zonă intimă, m-am trezit cu o iritație de toată frumusețea, remarcată prin roșeață, dezechilibra rea pH-ului și mâncărime la cel mai groaznic nivel. 


Așa am început să folosesc gama Syndet care are o linie completă de produse tot pentru pielea cu tendință atopică, dar și pentru cea care este predispusă la iritații și mâncărime. Așa a ajuns și în ultimul coș de cumpărături pe care l-am făcut la Notino, în varianta de 200 ml. Cu adevărat această gamă mi se pare eficiență în tratarea mâncărimi și a disconfortului asociat. Linia a fost gândită pentru a fi utilizată inclusiv în cele mai sensibile zone, precum cea intimă. În aproximativ 3 zile lucrurile au revenit la normal (în timp ce alte produse nu avea efect sau aveau un efect de câteva ore), iar acum am grijă în permanență să am acest produs la îndemână. Poate fi util și în cazul iritațiilor de după ras, iar în situațiile cele mai grave, efectul calmant se păstrează minim 16-20 ore sau mai bine.


Adjuvant am folosit și balsamul calmant Lipikar Syndet, respectiv gelul de duș calmant, cu o textură fină și foarte eficiente și ele. Curăță pielea delicat și o hrănește în profunzime astfel încât disconfortul să fie dat uitării.

  • La-Roche Posay Tolleriane Sensitive

Un produs des folosit pentru hidratarea feței este crema Tolleriane Sensitive. Are o textură ușoară, cremoasă, și este absorbită cu ușurință în piele, fără a lăsa senzația de ten gras. De aceea este și un produs favorit, pentru că știu că pot aplica o cantitate mică din această cremă și să îmi hidratez tenul corespunzător, zi de zi, fără riscul de a-mi apărea iritații sau coșuri. Deși nu am observat efecte asupra acneei, substanțele prezente în această cremă au un efect calmant și hidratant. Dacă vă doriți în schimb o cremă mai grasă și mai intens hidratantă, Cicaplast Baume b5 este o altă alegerea ideală, concepută inclusiv pentru iritații și numeroase alte probleme ale pielii sensibile remarcate la adulți și copii.

  • La-Roche Posay Hyalu B5

Deși acidul hialuronic se poate regăsi într-o varietate de produse și în diferite categorii de preț, monstra de Hyalu B5 m-a convins să-l trec pe listă. Are o textură foarte ușoară, fluidă, și se absoarbe cu ușurință în piele oferind senzația unui ten de mătase. Mi-a plăcut grozav de mult acest ser și, cel mai probabil, îl voi achiziționa și în varianta mare. 


Producătorii prevăd acest ser cu medecasozidă și vitamine B5, care ar trebui să acționeze asupra ridurilor și a linii fine. Nu mă pot pronunța asupra acestui aspect (și e foarte posibil să ofere doar o senzație aparentă de umplere, nu un efect major precum in cazul retinolulului), dar în mod cert textura și modul cum se prezintă tenul meu din punct de vedere estetic și la atingere este grozav.

Voi sunteți familiarizate cu produsele brandului La Roche Posay? Care sunt produsele voastre favorite? 

Comentarii

Postări populare