Cele mai bune BB-uri/CC-uri pentru tenul mixt, încercate în 2021

by - luni, ianuarie 24, 2022

 Anul trecut am făcut multe schimbări. Iar anul acesta nu pare a fi mai prejos. De exemplu, începând cu a doua decadă a anului, mi-am schimbat destul de mult rutina de îngrijire. Am descoperit nenumărate produse care au funcționat excelent în tratarea imperfecțiunilor mele (acnee). Iar ca prin urmare, mici schimbări s-au produs și în ceea ce privește rutina de machiaj unde, locul fondurilor de ten a fost predominant ocupat de creme nuanțatoare BB sau CC.


Aceste creme îmi aduc aminte de copilărie, când ele erau mult mai ușor de găsit în drumul meu față de fondurile de ten. 

Ca prin urmare, am descoperit 3 astfel de produse, unele mai de mult timp, altele pentru prima dată, și am decis să vă dezvălui și vouă experiența mea cu ele în cazul în care, la un moment dat, veți dori să testați și voi astfel de produse sau dacă folosiți curent creme de acet tip și vă doriți noi opțiuni. Amintesc că am un ten mixt, sensibil, cu tendință acneică și momente de deshidratare. 

Cele mai bune creme nuanțatoare încercate în 2021


Missha Perfect Cover BB Cream

Cel mai probabil și voi ați auzit sau ați încercat cel puțin o dată crema BB de la Misha. Are o textură lichidă și se găsește în 4 nuanțe. Din ce am înțeles, diferențele între nuanțe și tonuri sunt oarecum mici, iar eu am luat de 2 ori până acum, nuanța 21, în varianta de 20 ml, de pe Notino. Am ales și a doua oară să merg pe această cantitate pentru că un tub mă ține destul de mult și obișnuiesc să alternez și cu alte produse. Are o tentă de gri dar odată ce a fost aplicată și întinsă pe ten uniformizează plăcut nuanța. 


Pentru grusturile mele care preferă îndeosebi finish-ul mat, rezultatul e unul cu mult glow, dar rezolv acest aspect prin aplicarea unei pudre. Minusul e că se transferă destul de ușor, dar nu se strânge, nu se vede inestetic (poate cu un ton mult prea gri care, alături de machiaj se vede în regulă; cel mai probabil mi-ar trebui nuanța 23), dar pot rezolva toate astea prin continuarea obișnuită a machiajului, aplicarea unei pudre, a conturui etc. Oferă o acoperire mică, deci exact ce are nevoie tenul meu atunci când este curat. Și deține și SPF 42 (cu toate astea, am înțeles că indicațiile privind SPF-ul corean diferă de cele de la noi astfel că, probabil protecția e undeva la 30). Nu-mi bat capul foarte mult cu acest aspect pentru că oricum folosesc drept bază un alt SPF clasic. 

Purito Cica Clearing BB Cream

Am văzut foarte multe păreri și reclame pozitive privind crema nuanțatoare Purito. Așa că am decis să-i ofer și eu o șansă, la fel, în nuanța cea mai deschisă. Aici, varietatea de nuanțe e mult mai mare ca Misha, ceea ce consider a fi un beneficiu. Și la aceasta am observat un ton gri, însă de această dată nu conține SPF (repet, nu mă deranjează acest aspect, dar orice plus e binevenit). Puterea de acoperire e însă ceva mai mare (medie), luciul nu e atât de puternic, iar textura mi se pare foarte similară. Ca și cel de la Missha, poate fi ușor aplicat în straturi pentru o acoperire mai mare la nevoie. Și mi se pare a avea o rezistență ceva mai bună. 


EMK Glowin Tinted Cream 8 în 1

De departe, una dintre favoritele anului 2021 este crema nuanțatoare Glowin produsă de americani. E perfectă din toate punctele de vedere:

  • Are un finish mat;
  • Putere de acoperire medie spre mare;
  • Este pe deplin confortabilă, nu strânge, nu usucă;
  • Hidratează delicat tenul, fix cât îmi place;
  • Textura e mai densă, tip fond de ten mousse, așa că cea mai bună metodă de aplicare pentru mine e cu burețelul umezit (nu cu degetele, ca la cele anterioare);
  • Are SPF 30;
  • E construibil și nu încarcă tenul chiar și atunxi când e aplicată în 2 straturi (cu toate că am făcut asta foarte rar și cel puțin eu nu am simțit vreodată că port ceva);
  • Nuanța e perfectă pentru mine (lucru rar și principala problemă atât în copilărie, cât și astăzi, la multe fonduri de ten sau astfel de creme; dar minusul e că vine disponibilă doar în 2 nuanțe). 

Bioderma Cover Touch

Iar în cele din urmă, pe piața românească, favoritul meu este Bioderma Cover Touch. Eu am avut nuanța light, dar aceasta a fost mult prea închisă pentru mine (așa că am folosit picături pentru albire).


Ce îmi place la ea?

Finish-ul mat, uniformizarea perfectă xu burețelul sau pensula/degetele în ciuda texturii lichide, o rezistență destul de bună la transfer, SPF 50, nu se strânge în linii și se păstrează aproape impecabil întreaga zi (sau peste 6-8 ore). Aceasta aș încadra-o cu precădere la capitolul fonduri de ten pentru că are o acoperire foarte mare. În mod obișnuit, am observat din experiența proprie că astfel de fonduri de ten accentuează imperfecțiunile, însă această cremă mi s-a părut a fi excepție de la regulă. Pe aceasta am consumat-o destul de repede până la ultima picătură și rămâne una dintre favorite.

Voi ce CC-uri/BB-uri ați folosit sau utilizați și credeți că merită încercate? 

You May Also Like

0 comments