Ce înseamnă și cum să faci "shopping sustenabil" cu Decathlon

by - joi, mai 05, 2022

Primim tot mai des încurajarea de a face acțiuni sustenabile și, de ce nu, inclusiv shopping de acest fel. Dacă știai că, anual, industria textilă este una dintre cele mai poluante medii, prin milioanele de țesături care ajung la coșul de gunoi, cu siguranță știi și că, acest lucru, ne afectează negativ pe noi toți. Mai ales că facem adesea achiziții impulsive, de care nu avem musai nevoie sau care nu ne sunt pe deplin utile. Iar dacă cheltuim și mulți bani pe respectivele piese care nu-și afirmă valoarea, lucrurile sunt și mai tragice. Da, merită să investești în confort, în articole sportive de calitate care te ajută să fii bine trup și suflet, dar mai puțin în piese care se demodează, care țin de trenduri, ori cele care sunt un impuls de moment.

La inițiativa Decathlon aflăm încă o dată că Pământul are nevoie de noi și că, a fi sustenabili, nu înseamnă să ne prejudiciem confortul, ci dimpotrivă. Așadar, ține minte că, planeta este terenul nostru de sport. Protejeaz-o!

Polar drumeție ecodesign - link aici

3 acțiuni pentru shopping sustenabil pe care ar trebui să le încerci cel puțin o dată în viață

Dacă militezi nu doar pentru protejarea planetei sau vrei să transformi această inițiativă într-un exemplu pentru comunitatea din care faci parte, ci și pentru mișcare, la Decathlon nu trebuie să faci compromisuri. O faci nu doar pentru natură, ci și pentru tine, pentru cei din jurul tău, pentru generațiile viitoare care au dreptul de a se bucura de condiții optime de trai. 

Iată 3 inițiative care-ți vin în ajutor prin shopping-ul inteligent și sustenabil de la Decathlon.


Alege produse ecodesign

Gama vastă de produse Decathlon se bazează pe un proces tehnologic în care, compoziția accesoriilor și a articolelor vestimentare, inclusiv cele de încălțăminte, este realizată din deșeurile de plastic ce afectează resursele naturale. Practic, în locul utilizării de materie primă de la zero, aceste produse ecodesign au fie un procent reciclat de materiale, fie sunt confecționate în marea majoritate din acestea. Ori prin acest concept, poluarea naturii este diminuată semnificativ, iar lucrurilor inutile le este dată o nouă viață, fără a consuma din nou din resursele naturale și a le procesa. Pe tine nu te va afecta cu nimic acest lucru căci, echipamentele achiziționate vor dispune de calitatea ridicată cu care ai fost obișnuit.

Achiziționează produse resigilate


De fiecare dată când am oportunitatea, ador să achiziționez produse resigilate. Ele sunt practic produse achiziționate de alți oameni cu care nu și-au găsit afinitatea sau produse cu mici semne de uzură (de cele mai multe ori nesesizabile, dacă e să mă iau după experiențele mele de-a lungul timpului, în toate domeniile), și care se vând la un preț mult mai accesibil. Mă încântă grozav ideea nu doar că, pot achiziționa un produs sustenabil, dar în același timp îmi acopăr dorințele și nevoile cu produse ce costă mai puțin. Iar acum poți face și tu același lucru, indiferent că-ți dorești o pereche nouă de adidași, un tricou sau câteva accesorii de sport. Cu cât cumperi mai mult din aceste categorii, cu atât faci mai mult shopping sustenabil.

Patine resigilate disponibile aici


Buy Back


Înainte de a face shopping, unele femei au un motto foarte motivant - dau la schimb sau vând anumite produse, ca să-și cumpere ceva nou cu care să le înlocuiască. Iar asta poți face și tu! Iată cum te ajută Decathlon!

Conceptul de Buy Back presupune de exemplu, să-ți dai vechea bicicletă, cea uzată, la schimb cu un voucher de una nouă. Practic, la achiziția unei noi biciclete, vei cheltui mult mai puțin, și nu te vei mai chinui să-i găsești un loc de depozitare, nu te va mai incomoda din punct de vedere al spațiului sau estetic, deci e o decizie extrem de înțeleaptă.

Iar acestea sunt doar câteva dintre inițiativele pe care le poți avea în considerare pentru a face și tu primii pași către o lume mai curată, mai puțin poluată și către un shopping mai puțin costisitor. Mai multe descoperi direct la ei pe site. 

Tu la care apelezi?

You May Also Like

0 comments