Avantajele acidului hialuronic asupra tenului - Vichy Mineral 89

Printre cele mai des utilizate produse de îngrijire din întreaga lume, se regăsesc produsele cu acid hialuronic. Și nu trebuie să fii un skincare guru ca să fi observat că astăzi există formule, texturi și concentrații variate ale acestor produse, ce au în componență acest ingredient. Scopul este bineînțeles, cel de a se regăsi cu ușurință o rutină de îngrijire perfectă la orice vârstă, care să acopere nevoile de pretutindeni. Iar dacă nu ești foarte familiarizată cu efectele acidului hialuronic sau cu modul de utilizare, permite-mi să ți le prezint în rândurile următoare.


Ce este acidul hialuronic?

Acidul hialuronic este conform Farmacia La Pret Mic (https://www.springfarma.com/blog/230_Acidul-hialuronic--ce-este--ce-beneficii-are-si-cum-se-manifesta-deficitul.html) un compus chimic sintetizat alcătuit dintr-o serie de zaharuri care se regăsesc și în corpul uman. Acesta este renumit încă de acum peste 200 ani, datorită efectelor benefice asupra pielii, mai exact, datorită capacității sale de a păstra apa mai mult timp la nivelul țesuturilor, de exemplu, la nivelul tenului (unde e cel mai utilizat). 
Corpul este alcătuit în proporții de peste 70% din apă care se consumă prin diferite procese, ceea ce poate duce la fenomenul de apariție al pielii uscate, deshidratate. Totodată, senzația de astringență poate apărea inclusiv la utilizarea unor produse mai agresive, precum cele destinate tenului gras, produse exfoliante etc.
O piele deshidratată sau uscată este mai predipusă la îmbătrânirea prematură. Dar în timp, pielea obișnuiește inclusiv să-și piardă din fermitate și elasticitate de la sine sau ca urmare a expunerii la diferiți factori din mediul înconjurător. Acidul hialuronic intervine prin crearea unui strat protector ce previne evaporarea apei la nivel celular, contribuind inclusiv la buna menținere a legăturilor de colagen și elastină, ceea ce asigură o piele mai netedă și mai uniformă un timp îndelungat. 
Astfel, chiar dacă îmbătrânirea tenului nu poate fi definitiv oprită, acidul hialuronic ajută printre altele și ca acest fenomen să nu se producă mai repede decât este necesar, având inclusiv capacitatea de a umple liniile fine și ridurile, pe care le estompează, pană la redarea hidratării pielii și a luminozității.


Cum se folosește acidul hialuronic?

Deși în cazul altor substanțe utilizate în industria cosmerică există o serie de limitări (ca de exemplu, acidul salicilic este destinat pielii cu tendință acneică, iar retinolul nu este recomandat a fi utilizat în timpul sarcinii), acidul hialuronic poate fi utilizat de către oricine, dimineața și seara, fără a exista contraindicații. Se recomandă utilizarea lui începând cu vârsta de 25 ani, exact atunci când încep de regulă să apară și primele semne de îmbătrânire. 
Acesta nu inactivează și nu reacționează cu alte substanțe (de exemplu, vitamina C, acid lactic, acid tetrahexamic, retinol etc.), fiind potrivit în orice rutină. 
La recomandarea medicului dermatolog Iulia Panturi, concentrația zilnică recomandată este cea cuprinsă între 1.5-2%, formulele epidermice sau cu o concentrație mai mare fiind adecvate a fi utilizate de către persoane care au probleme evidente și/sau după 30-35 ani.


Vichy Mineral 89 - acid hialuronic pentru toate tipurile de piele

Chiar dacă multe produse existente pe piață se recomandă a fi utilizate pentru "toate tipurile de piele", puține îndeplinesc cu adevărat acest standard. Fiecare piele poate avea diferite nevoi, după cum am amintit anterior, ceea ce influențează concentrația necesară de acid hialuronic și ingredientele adiacente din formulă, până la textura produsului.
Dar pot afirma că, Vichy Mineral 89, dispune de formula perfectă ce-i permite să fie asociat cu toate tipurile de ten, inclusiv cel sensibil, dat fiind formula hipoalergenică, fără parfum sau alcool. Conține inclusiv apă vulcanică Vichy care calmează iritațiile și întărește bariera cutanată a pielii.


Deși de curând am primit spre testare booster-ul pentru ten Mineral 89, acesta nu-mi era străin, având o experiență placută și de data aceasta. Are o formulă de tip gel, care se aboarbe repede în piele fără să o lase grasă sau lipicioasă. Dat fiind efectul ușor răcoritor și ingredientele atent selecționate, el poate fi utilizat și după expunerea la soare, oferind acea senzație plăcută care contribuie inclusiv la calmarea pielii înroșite sau sensibile.
În completare vine și serul pentru ochi cu aceleași proprietăți, menit să asigure aceleași beneficii ca și în cazul tenului, care fost o noutate în rutina mea. Nu am reușit să surprind liniile fine din jurul ochilor pe care le aveam înainte de utilizarea acestui produs, dar cert este că zona ochilor arată mult mai bine în prezent, aceste semne de îmbătrânire fiind eficient estompate.



Ca prin urmare, dacă vă aflați în căutarea unor seruri cu acid hialuronic non-iritante, cu textură plăcută și absorbție rapidă, Vichy Mineral 89 este exact gama după care tânjește tenul vostru.

Voi le-ați încercat?

#BUZZMineral89 #VichyRomania #freeproducts

Comentarii

Postări populare