Dulciurile copilăriei și multe alte bunătăți de bază în farfuriile casei mele, de la Grande Natura
Grande Gloria Production a făcut echipă cu Senzate și Expertto Forte pentru a-mi aduce acasă o parte din secretele îngrijirii corporale și din îndemânarea gospodinelor care o transformă într-un mediu primitor. Ce nu știați însă, e că mai există 2 parteneri minune, de data asta pentru suflet și pentru papilele gustative - Lolliboni și Grande Natura. Deși, dacă ați trecut vreodată prin magazinele lor, cu siguranță v-ați familiarizat cu acestea.
Știți, în urmă cu câțiva ani mi-am dat seama de o vorbă - dacă aș avea copii, în mod cert m-aș certa cu ei de la mâncare, în special de la dulciuri, cu toata că, puține din cele de astăzi mi se par la fel de bune ca cele din copilărie. Ei bine, de asta mi-au amintit mie marea majoritate a dulciurilor primite de la ei, în timp ce, ingredientele de bază pentru mâncăruri, garantat fac parte azi din stilul meu de viață în care caut să integrez mâncăruri gustoase și rapide.
Dar hai să vi le arăt mai în detaliu, iar dacă vă face ceva cu ochiul, le găsiți pe www.lolliboni.com sau direct în magazinele prezente în Galați, Grande Gloria.
Ingrediente gustoase și de calitate pentru preparate de bază
Știți proverbul "ca sarea în bucate"? Ei bine, cam așa s-a prezentat și segmentul de mâncare unde, printre cele primite s-a enumerat o râșniță cochetă cu cele mai importante condimente ale preparatelor zilnice. Vorbesc de mix-ul cu sare de himalaya în mix de piper boabe care oferă o aromă bogată tuturor mâncărurilor și care este mărunțită extrem de fin fără niciun efort. Mi se pare că arată și cochet pe raftul aferent, fiind un singur produs bun la toate, după care pot să întind de fiecare dată mâna când gătesc.
Apoi, n-au lipsit nici pastele, unde am întâlnit spaghetele Grande Natura cu fierbere rapidă. Acesta este și primul meu gând atunci când nu am timp de gătit sau îmi este foame, proces la care conserva cu ton, niște brânză și busuioc, pregătesc farfuria în mai puțin de 15 minute. Și pentru că mesele mele sunt mici și dese, din acea conservă a mers de minune și niște croissante cu unt umplute, la care am adăugat și niște felii de roșii - micul dejun perfect și sațios pentru pasionații de pește.
Preferatele mele au fost negreșit măslinele unde am avut pentru prima dată șansa de a încerca un sortiment de măsline verzi umplute cu migdale. Ce să mai... un deliciu! Vedeți ce bine au arătat împreună cu roșii și mozarella pe care le-am transformat în bruschete, dar le-am consumat și pe post de aperitiv și în salate. Echilibrează perfect astfel de preparate și sunt delicioase.
Dulciurile copilăriei și dulciuri de inspirație turcească
Capitolul meu preferat la care pur și simplu nu m-am putut abține (mă mir că a mai supraviețuit ceva pentru poze) au fost dulciurile unde, multe dintre ele mi-au adus cu adevărat aminte de copilărie.
De exemplu, scovergile de măr sau așa cum li se spune acum, cipsurile de măr. Sunt mere deshidratate care pot fi consumate ca atare drept gustare naturală dulce-ușor acruță. Sunt crocante și sățioase, exact ce trebuie când nu e chef de chestii procesate.
Mai apoi, trebuie să vă povestesc și despre biscuiții sandviș umpluți cu mashmellow și înveliți în ciocolată. Nici nu vă pot spune de câte ori îi cumpăram sau mi-i lua mama când eram copil. Sunt gustoși și pufoși, iar gustul lor nu e cum sunt la cei prezenți marea majoritate în comerțul modern.
Cine a mâncat în copilărie jeleuri "sărate", dulci-acrișoare? Eram mare fană, ba chiar faceam farse cu ele celor care nu știau. Jeleurile Crazy Faces sunt însă ceva mai puțin acrișoare și mai dulci ca varianta clasică, rămânând pe placul meu.
Prima gustare din toate cele primite au fost biscuiții Daisy umpluți cu cremă de ciocolată. Nu, nu au fost buni, ci extraordinari! Cu și fără poate au fost cei mai fragezi biscuiți pe care i-am mâncat vreodată, iar gustul tare diferit față de ce am mâncat eu vreodată. Când eram mică cumpăram zilnic biscuiți din aceștia mari, în pachete, la care eram desigur foarte selectivă pentru că mă deranja aroma aceea de margarină. I-am mâncat atât de repede încât am și uitat ce fel de faină se folosesc pentru aceștia, dar știu cert că nu e clasica făină de grâu. În orice caz, au fost mirifici și m-am uitat cu tristețe la pachet când am văzut că mai sunt doar doi pe care trebuie să-i păstrez și de poze căci nu le-am făcut din prima și mie îmi place să le fac cu atenție, necesitând timp ca să iasă frumoase.
În caz că nu v-ați dat seama, am luat dulciurile rând pe rând și nu le-am deschis toate deodată ca să mă pot bucura treptat, după pofta inimii mele. Încă de la început m-am întrebat ce se ascunde în punga mare și terifiantă, lucru pe care l-aș fi aflat dacă acordam mai multă atenție ambalajului. Atât eu, cât și prietenul meu am avut parte de un nou moment de nostalgie, căci în interior se aflau mai multe pachețele de bombonele pocnitoare. Goleam rafturile când eram copil, la aceste dulciuri, conceptul fiind foarte distractiv. Cele de la Lolliboni vin în punguță cu aromă de banane și căpșuni, fiind în același timp destul de acruțe. M-am amuzat teribil cu pisica Tina care nu știa ce pocnește la mine în gură, în timp ce eu eram cu zâmbetul până la urechi gândindu-mă că făceau furori în viața mea cândva.
O altă gustare dulce au fost și biscuiții fragezi în formă de floare, cu un strop de jeleu deasupra și care, din punctul meu de vedere, merg perfect la cafea, nefiind extraordinari de aromați, dar suficienți de fragezi (dimineața, eu nu consum lucruri foarte bogate în aromă). Ușor dulci, și aceștia mi s-au părut tare buni.
Apoi, mi-am băgat degetele și în cutia cu bomboane de ciocolată unde am descoperit o nouă variantă cu arahide și miere. Deși în mod obișnuit aș fi trecut de mijlocul cutiei încă de la prima "degustare", aceste praline sunt destul de sațioase. Așa că m-am oprit la 1-2. Combinația e moale, dar și crunchy în același timp, fiind gustoase, foarte dulci și moi, în același timp.
Cât am făcut pozele, luam frecvent câte o bombonică Balim, varianta cu cacao, pentru că pe celelalte încă nu le-am desfăcut. Bomboanele Balim Sultan sunt de inspirație turcească și biluțele au un gust fin de cacao, o combinație interesantă de bomboane care se fărămițează în gură.
Iar la final, am trecut pe covrigei Pretzels unde am degustat din Cracky. Sunt ferm convinsă că toată lumea îi cunoaște, căci nu lipsesc niciodată de la mesele festive sau atunci când vin musafiri în vizită. Cu ce diferă Cracky față de alții e că nu sunt atât de plini de sare (lucru care îmi place) și se mărunțesc repede, fără a strica dantura, fiind o alternativă mult mai bună ca cipsurile sau alte gustări sărate.
Un lucru e cert: dulciurile au fost raiul pe Pământ în casa mea! Dar și ingredientele de bază au foat tare gustoase, ceea ce nu poate decât să mă incurajeze să mai încerc în viitorul apropiat și alte bunătăți marca Grande Natura, Lolliboni sau dintre cele prezente în portofoliul Grande Gloria.
Voi ați încercat vreuna dintre aceste opțiuni?
Comentarii
Trimiteți un comentariu