Ziua Internațională a Rujului: Care este arma ta secretă?

 Rujul este o parte indispensabilă din colecția unei femei, dar se numără și printre cele mai bine vândute produse cosmetice. Știai că cel mai scump ruj din lume costă peste 200.000$? Iată, nu degeaba se spune că, atunci când ai o zi proastă, rujul perfect te va binedispune și îți va da putere să mergi mai departe. Și iată, un aspect pe care-l descoperim împreună e faptul că, pe 29 iulie, se sărbătorește Ziua Internațională a Rujului. E ocazia perfectă să scoți de la “naftalină” cel mai scump și cel mai frumos ruj din colecția ta cu care să-ți faci buzele uimitoare.

Iar dacă încă nu ai găsit potrivirea perfectă, iată câteva recomandări testate și preferate care să-ți servească drept inspirație în alegerea unor noi rujuri.

Rujuri high-end


În ultimele luni au intrat la mine în colecție câteva rujuri deosebite pe care le consider mai cu seamă piese de colecție. Nu sunt rujuri care să se ridice la nivelul top cele mai scumpe rujuri din lume, dar sunt rujuri de brand, deosebite ca design și care tind spre un preț ceva mai mare. Ele se diferențiază mai cu seamă prin experiența de a purta un ruj scump și prin sentimentul care îl oferă la fiecare utilizare, toate fiind de la Yves Saint Laurent.

Rouge Volupte Shine este un ruj cremos, lucios, care mă duce mai cu seamă cu gândul la un balsam hrănitor pe buze. Formula infuzată cu numeroase ingrediente nutritive hrănește pielea în profunzime și o lasă catifelată. Din păcate, se transferă cu ușurință, dar nuanța pe care o dețin, Burnt Suede, mi se pare perfectă pentru utilizarea zilnică.

Deopotrivă, Rouge Pour Couture The Bold este la fel de cremos și intens hidratant, dar extrem de rezistent pe durata zilei. Este printre puținele rujuri stick hidratante care chiar rămâne pe buze ore în șir. Am nuanța perfectă de roșu cu numărul 01 Le Rouge, dar e disponibilă în multe alte culori.


Cel mai recent ruj din colecția mea premium este Rouge Pur Couture The Slim Velvet Radical care are un design minimalist, elegant, dar cu o formă diferită a rujului în ceea ce privește aplicarea (sub firmă de romb care facilitează aplicarea mai precisă la nivelul conturului buzelor). L-aș încadra la mijlocul celor 2 opțiuni menționate anterior, fiind un ruj intens hidratant, puternic pigmentat, cu finish mat care nu usucă buzele și care are o persistență medie (în funcție de ceea ce alegi să consumi).

Rujuri la preț mediu

La preț mediu sau sub 100 lei, ba chiar și la jumătate de preț, ai în continuare șansa de a găsi rujuri excelente, rezistente întreaga zi și din categoria produselor cosmetice profesionale. Aici am decis să-ți vorbesc despre rujurile NYX și Maybelline care sunt printre favoritele mele.


NYX oferă o varietate de rujuri îndrăznețe, pentru festival cum e Smooth Wip, dar și opțiuni de zi cu zi de care să reziste chiar și peste 8-10 ore (precum Lip Lingerie sau Shine Loud). Soft Matte Lip mi se par cel mai puțin rezistente, însă au formule matte care nu usucă buzele și în nuanțe foarte purtabile.

Tot de firma mamă sunt produse și rujurile Maybelline, iar unul dintre favoritele momentului este popularul SuperStay Vinyl Ink. Oferă un luciu destul de frumos și intens, aplicarea este facilă, iar rezistența aș zice că e medie (Shine Loud e ceva mai durabil, din punctul meu de vedere). Totuși, formula și nuanțele sunt extrem de frumoase, așa că până va ajunge în România rujurile Lady Gaga Haus Labs, rămân printre cele mai bune pentru categoria lor de preț.

Rujuri accesibile

Bineînțeles, nu oricine e make-up artist, pasionat sau primește frecvent produse cosmetice, mai precis rujuri, astfel încât prețul să fie trecut cu vederea. Iar dacă te interesează doar efectele sau nuanța, în această categorie vei găsi câteva recomandări interesante.

*Catrice Cool Colagen - oferă un efect răcoritor, volum și strălucire, dar nu e rezistent la transfer;
*Avon Matters Mauve - formulă cremoasă mată care rezistă foarte bine pe parcursul zilei;
*Essence Jurassic World - ruj hidratant cu particule strălucitoare care-și schimbă nuanța în funcție de pH-ul pielii și rezistă toată ziua la nuanța de bază după transferul stratului glossy.

Printre favorite se numără câteva rujuri Catrice, Essence sau Avon, precum și Dermacol. Am găsit la toate aceste mărci nuanțe superbe, rujuri hidratante care alungă uscăciunea buzelor și estompează cojițele inestetice, dar și rujuri care rezistă întreaga zi (Dermacol 16H Lip Colour) la prețuri cuprinse între 20-40 lei. Nu o să fac mențiuni pentru fiecare în parte, dat fiind disponibilitatea foarte largă pe care o poți alege după preferințele tale direct din magazinul Notino.

Dacă ai ajuns până aici, doresc să-ți mulțumesc! Acum este rândul tău să-mi spui într-un conentariu care este arma ta secretă și cu ce produs vei alege să te faci remarcată de Ziua Internațională a Rujului.

Comentarii

Postări populare